Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość multimedia

depilacja i wakacje

Polecane posty

Gość multimedia

wyjezdzam za miesiac na wakacje no i nie mam pojecia jak rozwiazac problem owlosienia nog! :-O ogole je przed wyjazdem, ale po 3 dniach znow bedzie problem :-( macie na to jakies sposoby?

Gość multimedia
ratujcie

Gość 83wkwok
To nie mozesz brać ze sobą czegoś do depilacji? Choćby maszynek do golenia i pianki?

Gość multimedia
bede miala ale wkacje to wakacje chcialoby sie miec spokoj z owlosieniem i swobodnie wkladac krotkie spodenki

Gość czibooo
depilator - slyszalas o czyms takim?

Gość trjisy
wosk albo depilator.

Gość 83wkwok
Haha tak dobrze to nie ma kochana:D:P

Gość ciekawa jestem ile osób
przed wakacjami idz do kosmetyczki na depilacje woskiem

Gość multimedia
nigdy w zyciu nikt nie namowi mnie na depilator kiedys probowalam i... dziekuje bardzo

Gość multimedia
depilacja woskiem to tez wyrywanie wlosa :-O tez bolesne a czy ktoras z Was ma porownanie depilatora i wosku? moze woskiem lepiej, bo to jednak szybkie pociagniecie i juz...

ja mam porownanie - dla mnie dla poczatkujących lepszy wosk - raz ze szybciej, dwa ze mniej wkurzajacy bol bo za jednym zamachem i po placzu. depilator wyrywa po jednym wlosku, czujkesz kazdy -= dla mnie tortura poki sie nie przyzwyczaisz :P

Gość buhahahahaha!na wakacje w kwie
tniu?!zalosna jestes!

Gość multimedia
hmm.. to moze sprobuje tego wosku jak wczesnie przed wystawieniem skory na slonce powinnam to zrobic? skora powinna chyba troche "odpoczac" tydzien przed wakacjami wystarczy? i czy to prawda, ze wystarcza to na 3-4 tygodnie?

Gość multimedia
a co jest zalosnego w wakacjach w kwietniu?

powtarzam pytanie!jedziesz na wakacje w kwietniu?!!!!

i gdzie sie zamierzasz W KWIETNIU opalac?!chyba na solarium!buhahaha!

Gość multimedia
owszem, jade (a wlasciwie lece) na wakacje w kwietniu Tobie to sie jeszcze nie zdarzylo? wyobraz sobie, ze istnieja miejsca na swiecie, gdzie slonce grzeje nawet w lutym

o tak, koniecznie poczekaj z opalaniem przynajmniej dwie dobym ja sie kiedys pospieszylam i nabawilam sie poparzen i uczulenia :O niestety i tak sie sadze zeby starczylo Ci na dlugo po pierwszysm zastosowaniu, zeby uzyskac satysfakcjinujące efekty potrezba systematycznej depilacji dluzszy czas - niestety, jedyne co to ze wloski odrastaja delikatniejsze i nie tak ostre, poza tym nie widze wiekszej roznicy (na poczatku)

ja kiedys próbowałam golic sobie woskiem, próbowałam kilka razy, żeby nie było, ze tylko jedna szanse mu dałam... tylko chodzi mi tu o taki wosk do depilacji w domu, na zimno... I co? Nie dość, że nie dokładnie, to jeszcze potem ciężko się pozbyc tego wosku ze skóry... Depiluje sie depilatorem i mam spokój na 2-3 tyg :)

buhahahahaha!na wakacje w kwie ale jesteś żałosna :D właśnie najlepiej jechać na wakacje w kwietniu za granice i wygrzewać dupę na słońcu.. nie każdy może sobie pozwolić na "wakacje" w mieście albo na wsi u babci :d hahahahahah pizdo żałosna :D niektórzy mogą np polecieć do ciepłych krajów :D A TY TO SE PEWNIE TYLKO RAZ W MIESIĄCU NA SOLARIUM ZA 15 ZŁ MOŻESZ POZWOLIĆ CO SZMATO??

Mnie nie boli depilator w ogóle, dla mnie to nawet przyjemne jest :) bo to uczucie nie bólu, tylko jakby ktoś ci po nodze czymś tepym jeździł :) wosk mnie bardziej bolał... moze tez temu, ze wprawy nie miałam.

YOanna_z_miasta - a tobie o co chodzi?? Tylko potrafisz ludzi obrazać?? Na nic więcej cię nie stac??

do;YOanna_z_miasta moze ty, bo ja nie...!mam domek nad jeziorem i jestem tam od czerwca do wrzesnia.i nie potrzebuje Egiptow i Tunezji zeby sie dobrze bawic jak niektorzy!na tak dlugie wakacje za granica autorki napewno nie byloby stac!

YOanna_z_miasta i SZMATA to ty jestes i to BRUDNA!

depilator jest faktycznie wygodniejszy i przyjemniejszy na dłuższą metę jednak trzeba się do niego przyzwyczaic - początki sią trudne :P ja tak naprawde ani z jednej ani z drugiej metody nie byłam w 100% zadowolona - niedokladnie to raz, gładkoć nie taka jak po maszynce bo zostają ujścia mieszków takie lekko chropowate, trzeba robic ciagle peelingi a i sama depilacja dłużej trwa i jest bardziej kłopotliwa, za kazdym razem i tak wracam do maszynki i jak na razie to dla mnie najlepsza metoda - upierdliwa to fakt, ale z drugiej strony przejechac maszynką pod prysznicem zajmuje mi kilka minut i jakoś to jestem w stanie znieść.

Gość multimedia
dla mnie tez nie jest wielkim problemem sie ogolic co 3 dni ale problem polega na tym, ze nie moge tego robic, bo kiedy gole krociutkie wloski (wlasnie takie 3-4 dniowe) to skora jest bardzo podazniona i mam czerwone bardzo bolace krostki/kropki zwyczajna maszynka moge golic sie mniej-wiecej co 10 dni :-(

Gość multimedia
czy ktoras z Was ma pomysl na te czerwone krostki/kropki?

ja mogę polecić olejek Bio Oil, działa kojąco, łagodząco, ujednolica skórę, jej koloryt - pomaga niemal na wszystko niestety sporo kosztuje, mozesz popytac w aptece o jakies łagodzące balsamy, kremy po goleniu - jest tego mnóstwo ;)

Gość Ekspert_Philips
Multimedia, W tej sytuacji proponuję Ci zastanowić się nad zastąpieniem tradycyjnej maszynki, np. depilatorem. Depilując nogi, usuwasz włoski wraz z cebulkami, dzięki czemu odrastają one dopiero po kilku tygodniach. Co najważniejsze są słabsze i delikatniejsze. Gdybyś chciała zdecydować się na tę metodę, to chętnie pomogę Ci wybrać odpowiedni model, wskażę jak przygotować skórę i jak ją pielęgnować, by zabieg był łatwy i miał długotrwałe efekty. Pisz na ekspert@philips.com. ___________________________ Ekspert Philips, udzielam porad i odpowiadam na Państwa pytania dotyczące produktów marki Philips. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.