Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w marcu jak w garncu

Czy coś Wam pomoglo przyspieszyć poród?

Polecane posty

Próbowałyście jakiś metod wcześniejszego wywołania porodu? Pomogła któraś?

ja miałam termin na 19.04 a 15.04. polazłam na spacer ( ok 3 km) wbiegłam po schodach, wzięłam kąpiel bardzo ciepłą i na porodówkę, bo wody zaczynały odchodzić...

Gość kakaduuu
ja szlam 8km i nic:)

Gość qwerc
podobno eliksir położnych pomaga: 2 banany zmiksowane z 1-2 łyżkami oleju rycynowego! albo 2-3 tygodnie przed terminem brac olej z wiesiołka

Tyle, ze mi zostało 5 dni, ale już nie mogę. Dziecko tak kopie że jestem cała obolała, nie mogę oddechu złapać podczas tych kopniaków, a kopie non stop.

Gość qwerc
no to zrób ten koktail! olej rycynowy podrażni jelita a one z kolei macicę i skurcze masz gotowe :)

Gość qwerc
aha tylko wypij ten koktail rano albo około południa bo jak wypijesz na wieczór to w nocy będziesz miec przesrane :D

Czytałam, ze to niebezpieczne bo dziecko może wydalić smółkę i potem nałykać się zielonych wód i może mieć zapalenie płuc. Boję się tego olejku.

Gość tralaluniaaa
sex!!!:)

Gość qwerc
właśnie sex jest też dobry bo sperma zmiękcza macicę albo duży wysiłek idź na długi spacer albo na basen

Gość qwerc
a może siedzisz lub leżysz?? jak się ruszasz to dziecko się kołysze w brzuchu i dlatego kopie bo domaga sie tego kołysania

Gość Manitou3
Dziewczynka czy chłopiec? Bo przeważnie dziewczynki się rodzą po terminie. Ja urodziłam 13 dni wcześniej chłopca - brałam 2 tygodnie przed olejek z wiesiołka, piłam herbate z liści malin i masowałam krocze weledą. Podobno ten olejek rycynowy pomaga, ale ja bym nie radziła, to już lepiej najedz się śliwek suszonych na przeczyszczenie, bo o to samo chodzi - podrażniasz jelita, które swoimi ruchami podrażniają macicę i wtedy szybciej może coś być, ale niekoniecznie- tak samo jak z seksem , spacerami, myciem podłóg, bieganiem po schodach - jednym coś dadzą innym nie :)Dziecko samo wie kiedy przyjść na świat najwyrażniej...

Gość Manitou3
Na kilka dni przed porodem dziecko zwykle przestaje intensywnie się ruszać i odpoczywa, wycisza się....

Gość seks i to dogłębnie
bardzo ;)

Gość mama 19 miesiecznego synka
Mi tez seks ;)

Gość mi pomogl bardzo
dluugi spacer, 4 godzinki

chodzenie po schodach... przy nieregularnych skurczach, ktore bralam za skurcze przepowiadajace

Gość mamachichi
kfc pikantne, taka dziewczyna się u mnie na sali najadła i zaraz poszła rodzić więc ja za jej przykładem też kazałam mężowi przywieść do szpitala i zaczęło się tego samego wieczora;-)

Gość olikih
sex jest najlepszy a później gorąca kąpiel oczywiście w granicach rozsądku i masz poród sprawdzone.