Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakaduuu

Ile facet powinien dawać na dziecko????

Polecane posty

Gość kakaduuu
nie bede od jego rodziny sciagac!! ale skoro oni chca za niego dawac to czemu nie? ale powtarzam RAZ NIE DOSTANE NA DZIECKO TO ZALOZE SPRAWE. Nie dam sie w konia robic.

Gość kakaduuu
nie ma pojecia ile wydzie na dziecko. on sam zaproponowal 500zl wiec chcialam sie dowiedziec ile inni daja. a ja mu nigdy zadnej kwoty nie sugerowalam

Zrobisz jak zechcesz, ale powiem Ci ze Ci moi znajomi sie super dogaduja, przez 3 lata (tyle ma dziecko, rozeszli sie jak kolezanka byla w 8mcu) nie musiala prosic sie o ani jedna dodatkowa zlotowke, jemu zdarzalo sie spoznic z oplata, ale tu przed rozpoczeciem miesiaca, zadzwoni i przeprosil i powie ze kasa bedzie np 3ciego dnia miesiaca. Na kazde swieta i urodziny robi sam z siebie prezet a te paczki to na poczatku kupywal pampersy, chusteczki nawilzane sloiczki -te obiadki w sloiczkach, mleko dla dziecka - tak w sumie prawie do 2 lat, teraz ostatnio robil paczke zimowa - kupil dosc duza kurtke do tego buty adidasa :) i nocnik :) Jakos daja rade. Przed kazda paczka dzwoni do matki dziecka i poprostu pyta czy cos potrzebuje to on jej kupi. Zazwyczaj paczke daje w maju i listopadzie. Paczki sam mi mowil ze miesci sie w nich tak do 600 zl. czyli wydaje do tego 1200 zl na dziecko - na pomoc jej rocznie, plus 500zl alimenty miesieczne. laska tez dobrze operuje kasa bo nawet jak jej wyskoczy niezapowiedziany wydatek - dziecko zachoruje, czy musi cos pilnie kupic to ma jeszcze pieniadze, bo sama twierdzi ze 500zl to duzo i do tego te paczki.

No to licz tu zaraz szybko :) Chyba orientujesz sie w cenach prawda? (bo ja nie bardzo, nie mieszkam w polsce). Ale Ty chyba juz musialas robic zakupy i wiesz co i jak. Ale mysle ze jak sam zaoferowal 500 zl to bierz :) i spiszcie sobie umowe notarialna :)

Gość do boanna
do boana z tą połowa tak własnie orzeka sąd! Tak sie ustala wysokosc alimentów. Miłosć miłością, ale obowiązek utrzymania dziecka ciazy i na obojgu rodzicach. Alimenty nie sa kara za rozstanie dla faceta... Dzidkowie też sa zobowiazani do alimentów, zreszta nie tylko oni... http://alimenty.net/uprawnieni.html

Gość kakaduuu
ja zakładając konto mam dodatkowo konto oszczędnościowe i na dziecko chciałabym mieć na osobnym koncie i nawet mu rachunki moge pokazywac bo nie chce z tego nic dla siebie

Gość jw5972
:) powodzenia życzę i wytrwałości