Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

always000

kiedy mozna zmienic zimowy kombinezon na wiosenna kurtke?czy to juz czas?

Polecane posty

Gość bez jaj:/
jest plus 15 a ty jeszcze dziecko w kombinezonie dusisz....?:-/ już dawno czas na kurtkę

u mnie nie ma 15 na plusie.jest o wiele mniej i ten wiatr.powietrze takie mrozne taka pogoda jest zdradliwa.ja sama tez chodze w kurtce zimowej.ktos jeszcze juz zmienil dziecku kurteczke?

ja nadal w kombinezonie młodego woże ale ja z Białegostoku więc Sybir u mnie :P ale córka już w wiosennej kurtce i adidaskach wczoraj była

Gość bez jaj:/
u nas (świętokrzyskie) wczoraj było +16 więc nie wyobrażam sobie dziecka ( no może z wyjątkiem maluszków tak do 3 miesiąca) w kombinezonach. i tak już jest od ładnych dwóch tygodni.

Gość wczoraj się nad tym zastanawia
synek - prawie 4 lata wczoraj był w wiosennej kurtce, dziś wróciliśmy do zimowej, jest 7 st i zimno córka ma 1,5 miesiaca i jak na razie cały czas zakładam kombinezon

Ja z zachodu polski u nas rano +9 więc mała do przedszkola chodzi już w wiosennej kurtce u nas jest około +10 więc nie wyobrażam sobie jej w kombinezonie ugotowałaby się. Poza tym dziecko na dworze biega raczej a nie idzie grzecznie więc już by była mokra jak szczur.

Gość ka ma ma
ja z południa, ale kombinezon ubierałam ostatnio ze 3 tyg. temu////

moja w kobinezonie chodziła tylko jak było poniżej -5 stopni ;) tak to latała w dżinsach i rajtuzach i zimowa kurtka wiosenną kurtke nosi od kilku dni no i juz bez rajstop oczywiscie u nas jest +14

moja jeszcze nie chodzi wiec siedzei w wozku mi sie wydaje ze ciagle jescze jest za zimno na wiosenna kurtke;/ te powietrze takie zimne;/

bez rajstop? o jenki to tylko ja taka dziwna jestem?:D ja bym nie zalozyla bez rajstop przeciez to podwiewa pod spodnie.ja mam 11 miesieczna corke.

always - no jakby w wózku jechała to bym jej załozyła rajstopy ;) ale mohja juz bez wózka wiec chodzi, biega, w rajtkach byłoby jej za ciepło

nie boisz sie ze jej tam podwieje pod spodnie? czyli wszystkie mam juz zmienily kurtki na wiosenne?

no ale podwieje jej i co? zawieje jej łydke wiatr przy temperaturze +14 :D stanie sie cos ;)

Gość ma-ma...
Oczywiście! Kurtka zmieniona, bez rajtuz, lżejsze butki, czapka też. Jak widzę dzieci w puchowych kurtkach, wełnianych czapach i rękawiczkach (!) to mi ich szkoda... Ostatnio przyszła na plac zabaw mama z ok. 5 - 6 latkiem tak ubranym, że szok, sama też ubrana na tęgie mrozy, a temperatura +18... Jak można te same ciuchy nosić przy -20 i przy + 15??? Różnica 35 stopnii...

Gość mama 19 miesiecznego synka
U nas jest od kilku dni 10-12 stopni, a dzis nawet 14. Synek nie nosi rajstop ani czapki (ktore nota bene nosi jak jest tak do 5 st.) Kombinezon nosi tylko przy mrozach ponizej 3 stopni (tak na oko, bo czasem jak jest zero i mocno wieje zimny wiatr to zakladam spodnie od kombinezonu) Kurtke i buty nosi juz wiosenne.

U nas jest od kilku dni 10-12 stopni, a dzis nawet 14. Synek nie nosi rajstop ani czapki (ktore nota bene nosi jak jest tak do 5 st.) Kombinezon nosi tylko przy mrozach ponizej 3 stopni (tak na oko, bo czasem jak jest zero i mocno wieje zimny wiatr to zakladam spodnie od kombinezonu) Kurtke i buty nosi juz wiosenne.

u mnie jest dzis 3 stopnie.wiec jak myslicie? mozna przy takiej pogodzie juz miec wiosenna kurtke?

Hm, przy 3 st jeszcze bym nie zakladala wiosennej kurtki. Wydaje mi sie, ze to za zimno.

autorko, wszystko zależy od tego w jakim wieku jest Twoje dziecko.. wiadomo że 5 latka który biega na spacerze nie ubierzesz tak samo jak kilkumiesięczne dziecko które tylko leży w wózku. moja ma 6 miesięcy i na spacerach śpi we wózku więc ubieram jej jeszcze kombinezon ale cieńszy niż ten zimowy i cieńszą wełnianą czapeczkę

Gość Mała miijka
U nas dziś było +15 stopni. Wiesz to zależy od pogody, jeśli jest np +5 stopni ale nie wieje wiatr to dziecko może mieć już wiosenne ciuchy. Ja swojemu synowi od ubiegłego tygodnia ubieram kurteczkę wiosenną (na polarku) i adidaski. Chodzi do przedszkola, rajstopki pod spodniami jeszcze ma....być może już nie powinien mieć, ale ja jeszcze zakładam. Powietrze jest jeszcze zdradliwe. Jutro ma się ochłodzić podobno....ale myślę ze kurtki zimowej, czapki i bucików już nie założymy :P

Gość ubrakna wiosenne
ja z południa dziecko 2 latka kurteczka wiosenna biega po podwórku w spodnaich i rajtuzkach póki co ale nie za ciepło ją ubieram nawet w zimie ja nie opatulałam za bardzo i (odpukać) nie choruje jak jest ok. 15 st. to nie ma co za ciepło ubierać ...nawwet wiaterek nie straszny...wiadomo czapeczka na uszkach obowiązkowa :)

Gość czapeczka na uszka obowiazkowa
Boze, co za ciemnogrod...to ty mamuska Polka mogla napisac taki tekst :o

Gość Mała miijka
ja też nie wyobrażam sobie nie dać dziecku czapki o tej porze. zwykła bawełniana, nie za ciepła, ale jest.Nie będę później z dzieckiem po lekarzach biegać....

Dziewczyny, co wy z tymi lekarzami jak dziecko bez czapki chodzi? Skad macie takie informacje? Dajcie spokoj...:) Moj jakos czapek nie nosi i nie choruje, wiec nie popadajmy w paranoje ;) Robcie jak chcecie i pozwolcie innym robic jak chca. Zreszta, to tylko taka mala dygresja, bo nie chce, zeby topik stal sie wylacznie o wyzszosci czapek nad ich brakiem...

Gość Elblążanka_aneta20
Ja swoją córeczkę 6 miesięczną od dawna ubieram wiosennie. ;-) Całą zimę chodziła ubrana na cebulkę i nie choruje (odpukać)