Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie czaję

Dlaczego ludzie nie chcą ślubu?

Polecane posty

Gość IMO13698
Nie ma prawa? To czemu słyszymy o bogatych dziadach wysysanych przez materialistki? Przecież prawa nie mają...

Gość jaaaasne
tylko,że bierzesz pod uwagę to ,że z dnia na dzień możesz przestać go kochać, on się zmieni i rozstanie tak? bo nie zakładasz ,że będziecie ze sobą do końca, bo wtedy ślub by nie był przeszkodą

Gość walencja87
zresztą bez ślubu kobieta po śmierci faceta nie ma prawa do jego pieniędzy , no chyba ,że wcześniej zrobi darowiznę ale nie wszyscy są przezorni :)

Gość ferfgrefgqrg
Nie chcą, bo nie. Co to kogo obchodzi w ogóle czy inni biorą ślub czy nie? Wbijcie sobie do głowy, że nie każdy w tym śmiesznym kraju jest katolikiem i gdzieś ma te wszystkie sakramenty. Ślub cywilny e też nie jest nikomu do szczęścia potrzebny. Jak ktoś chce to bierze, jak nie to nie, jego sprawa. Jedni odczuwają poptrzebę wzięcia, choćby przez wgląd na wspomniany wcześniej szpital, inni nie chcą, bo np. zaraz nawiedzona rodzinka zacznie truć temat dzieci. Jak ktoś jest szczęśliwy w związku i nie chce brać ślubu to co wam do tego??

Gość bo nie czaję
ferfgrefgqrg NIE O TO MI CHODZIŁO , nie mam do nigoko żadnego ale , pytam z czystej ciekawości

Gość mmmmorela
zakochana.....gratuluje szczęścia :) jestem osobą tolerancyjną i lata mi to jak kto sobie życie układa. Ja zdecydowałam się na ślub i mogę się wypowiedzieć na ten temat. Ja czuję jakby to był o level wyżej poważnie. Bycie żoną jest cudowne a ślub jest pięknym wydarzeniem jak oglądamy płytę płaczemy obydwoje. Może dlatego, że zaręczyliśmy się na studiach po studiach zaraz praca a teraz ślub, mieszkanie, samochód takie poważne sprawy..może to nas utwierdziło w przekonaniu, że warto. Teraz staramy się o dziecko też już level wyżej trochę się w relacjach pozmienia bo będziemy szaleć ze szczęścia. W porównaniu do małżeństwa związek jest dla mnie zabawą teraz się dopiero zaczęło na poważnie i cieszę się bo dojrzałam bardzo.

Gość imo, ale nawet jak nie
podaj przykład

Gość ferfgrefgqrg
bardziej chodzi mi o tych, co pierdzielą, że jak jacyś nie chcą slubu, to znaczy, że się naprawdę nie kochają. Śmieszne. Albo, że z góry zakładają rychłe rozstanie (a nawet jeśli, to kogo to obchodzi?). Noż kurcze, co tych ludzi obchodzi jak inni żyją? Po prostu nie dociera do pustych łebków, że można się naprawdę kochać i mimo to ślubu nie chcieć, mają do tego prawo, na szczęście nie ma jeszcze obowiązku zawierania związku małżeńskiego.

Gość małaar
ja obiecałam sobie że jak przezyje co najmiej25 lat na kocią łape to w tedy wezme ślub jako już babcia

Gość walencja87
"Nie ma prawa? To czemu słyszymy o bogatych dziadach wysysanych przez materialistki? Przecież prawa nie mają..." Hahhh IMO, to chyba jakieś pierdoły musiałeś słyszec... Podaj mi przykład gdzie kobieta odziedziczyła coś po takim starym dziadzie nie będąc jego żoną ?? Bo to ,że za życia tacy bogaci dziadkowie fundowali swoim lachonkom sztuczne cyce i szybkie auta to inna sprawa :)

Gość IMO13698
No, to przecież mówię, że właśnie żony obrabiają tych dziadów.

Gość analupoo
a tym dziadom za głupotę się należy buahhaha

Gość małaar
tym dziadom się należy mądre kobiety

walencjo no to jest dopiero dobre, bez ślubu kobieta nie ma prawa do jego pieniędzy :D a wcześniej coś pisałaś o tym, że nie można żyć bez ślubu i być katolikiem :D W tych dwóch zdaniach pokazałaś jak wygląda dzisiaj prawdziwy katolik "wszystko fajnie byleby kasa się zgadzała to będzie git" i ktoś się dziwi? kto jest hipokrytą?

Gość walencja87
"walencjo no to jest dopiero dobre, bez ślubu kobieta nie ma prawa do jego pieniędzy a wcześniej coś pisałaś o tym, że nie można żyć bez ślubu i być katolikiem " nie wiadomo do czego przypiąc to co napisałaś... argument o tym ,że kobieta nie może dziedziczyć bez ślubu ma charakter czysto prawny na który nikt nie ma wplywu ani katolik ani ateista a o tym ,że nie wypadam życ bez ślubu będąc katolikiem to chyba logiczne. Jeśli należysz do jakiegoś zrzeszenia religijnego to albo przestrzegasz jego założeń i doktryn albo nie należysz do tego zrzeszenia.

Gość zakochana na zaboj....
chcialabym, abysmy juz do konca zycia ze soba byli. I mam nadzieje, ze tak sie stanie. I nie zakladam, ze sie rozstaniemy bo nic na to nie wskazuje. I jestem katoliczka :) i chodze do kosciola w niedziele :) nie przyjmuje komunii tylko i wylacznie dlatego, bo zostalam wychowana w Polsce i pozostala mi taka blokada psychiczna. Rozmawialam na ten temat z ksiedzem tutaj i on mi powiedzial, ze inni nie maja takich obiekcji, inni zyjacy w "wolnych" zwiazkach. Nie chodza do spowiedzi i ida do komunii. Ale co kraj to obyczaj... mamy prawnie uregulowane nasze sprawy, nikt z nas nie bedzie pokrzywdzony gdyby tego grugiego zabraklo. Oboje zarabiamy, oboje wydajemy. Kochamy sie i korzystamy z zycia jak tylko sie da. I mysle, ze wiele osob w "starszym" wieku tak jak ja sie na to zapatruje. I nie zrozumialam dlaczego ktos mnie tu nazwal hipokrytka ale przeczytalam ostatnie posty tylko po lebkach :)

Gość absmak .....................
Do ............. 17:51 [zgłoś do usunięcia] zakochana na zaboj.... >>>>>>>>>>>>>> nie zgodzę się z tobą. Piszesz, że jesteście katolikami Przepraszam ciebie bardzo, ale katolicy nie mogą żyć na kartę rowerową Jeżeli jesteście katolikami jak mówisz to musicie przestrzegać przykazań bożych i kościelnych a jak wiesz KK nie akceptuje takich związków, malo tego uważa takie związki za ciężki grzech Trzeba się zadeklarować - ALBO ALBO

moze nie chca slubu dlatego ze milosc z natury jest nieformalna i wymykajaca sie wszelkim zapisom, hm? a ja sie np. dziwie dlaczego chca slubu;-))

Gość dziewczyno ............
do ................. 19:15 [zgłoś do usunięcia] zakochana na zaboj.... Z twojego postu wyraźnie wynika, że konfabulujesz wiara katolicka jest jedna i nie ma znaczenia w jakim państwie funkcjonujesz Nie można wiary dopasowywać pod swoim kontem i nie mów mi, że ksiądz katolicki powiedział tobie to co powiedział, bo to zwykłe , naiwne twoje kłamstwewka. Jeszcze jedno, tutaj nie ma nic do rzeczy jak ty czy wy zapatrujecie się na to co robicie. Katolik MUSI się podporządkowac i przestrzegac 10 przykazań i przykazań kościelnych czy chce czy nie. NIE MOŻNA WIARY TRAKTOWAĆ WYBIÓRCZO

Ślub = zobowiązanie = brak chęci o zabieganie o partnera / partnerkę Ale mój głowny powód to fakt, że nie znam szczęśliwych małżeństw. Ot, co.

Gość DO ...........ROR
JAK SIĘ ZAKOCHASZ NA MAXA TO PRZESTANIESZ SIĘ DZIWIĆ ;) :)

Gość DO .......... podstępna ...
[Ślub = zobowiązanie = brak chęci o zabieganie o partnera / partnerkę] Tutaj się z toba nie zgodzę. Miłośc to uczucie, które trzeba pielęgniować jak kwiat Jak nie pielęgnujesz to zwiednie i tak jest z uczuciem Nic nie jest dane nam na wiecznośc Niezależnie od tego ile lat jesteśmy razem 5, 10, 15, 25, 40 ..... trzeba dbać o związek, włożyc dużo pracy i nie popadać w rutynę O miłośc czyli ogród muszą dbać te 2 osoby - jeżeli ktoś tego nie rozumie, to ma przerąbane :P

"DO ...........ROR JAK SIĘ ZAKOCHASZ NA MAXA TO PRZESTANIESZ SIĘ DZIWIĆ " kochanie - zakochalam sie i to z wzjamenoscia dlatego wiem sporo na ten temat;-))

Gość Do ... ROR
[kochanie - zakochalam sie i to z wzjamenoscia dlatego wiem sporo na ten temat] Już tobie wierzę ;) A tak może konkretniej to napisz, co wiesz na ten temat, bo sporo to też znaczy NIEWIELE albo NIC :P :)

Gość //////////
/////////////////////////////////

Gość nass...
bo w dzisiejszych czasach trudno o wiernosc