Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciocia Łukasza

Fundacja Zdązyć z Pomocą- listy z prośbą o pomoc .

Polecane posty

Gość Ciocia Łukasza

Witam, Jestem ciocią Łukasza, który należy do fundacji zdążyć z pomocą.MA porazenie mózgowe czterokończynowe, nie chodzi i ma niesprawne rączki i nóżki, ma 14 lat. Ostatnio wzięłam się za pomoc w wysyłaniu listów do firm z prośbą o pomoc finansową. W mojej firmie gdzie pracuje na takie listy zostaje przekazane po 50 zł. No, ale nie wiem jak to jest w innych. Czy są tu osoby, które mają niepełnosprawne dzieci i wysyłają listy do firm? Mam z wiązku z tym pytanie, ile około miesięcznie trzeba wysłać listów, żeby uzbierać około 4000 zł? Wiem, że to róznie bywa. Zależy mi żeby uzbierać na rehabilitację Łukaszowi. Jego rodzice żyją z jednej pensj. Łukasz jeździ na rehabilitacje raz lub dwa razy do roku, a jest mu potrzebne takich rehabilitacji więcej. Oczywiście nie licząc tych rehabilitacji w szpitalach. Sama nie jestem mu w stanie pomóc dużo finansowo, dlatego chociaż kupuję znaczki, koperty, drukuję listy i załączniki.. W przeciągu trzech tygodni udało mi sięprzygotować i wysłać 90 listów, ale nie sprawdzałam konta, czy coś wpłynęło.. Czy wysyła ktoś takie listy regularnie i mógłby mi poradzić coś w tej kwestii. Bardzo chciałabym pomóc Łukaszowi.

Gość pomocdzieciom11
Najlepiej byłoby zgłosić się do dobrej fundacji. Wiele osób korzysta z pomocy Szlachetnego Gestu. Fundacja działająca sprawnie od wielu lat, dająca wsparcie dla wielu podopiecznych(stąd ich tylu jest). Dużo ludzi angażuje się w pomoc, dlatego warto spróbować. http://szlachetnygest.pl/