Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bla bla bla....

Co to moze byc??

Polecane posty

Gość bla bla bla....

Szukałam w necie ale nic nie znalazłam. Od kilku lat mam brudne kąciki ust i wokół nich :/ takie jakby rozmyte brunatne plamy. Cytryna, krem wybielajacy przepisany przez dermatologa nie pomaga. Podkład trochę tuszuje ale bardzo prześwituje. Gdyby nie te kaciki miałabym cere idealną!:( Co mam robić ? Co to może być ?

Gość kulturalna kafeterianka.
anemia?

Gość uwielbiam to ............# ..
tez to mam pod dolna warga i po bokach ust. wyglada jakby bylo brudne. moze to zaskorniki takie gesto usytuowane? juz sama nie wiem.

Gość bla bla bla....
pod dolna warga masz taka linie? i jak sobie radzisz?bylas u dermatologa?

tak wlasciwie to wyglada to tak: warga, bialy odstep a potem ten brudny pasek. ohyda. nie bylam z tm u zadnego lekarza.

Gość bla bla bla....
wyglada na to,ze mamy to samo... pudrujesz na co dzien ? moglabys wkleic zdjecie?

NoeStrata® NeoCeuticals TM Krem rozjaśniający zawiera jako czynnik rozjaśniający 2% hydrochinonu, 8% glikonolaktonu naturalnego, niedrażniącego polihydroksykwasu o właściwościach nawilżających, odżywczych i przeciwutleniających, mineralny filtr ochronny przed promieniowaniem UVA i UVB. W skład preparatu wchodzi również kompleks roślinnych ekstraktów pielęgnujących skórę w tym ekstrakt z aloesu, rumianku, rozmarynu, ogórka i inne. Krem jest dodatkowo wzbogacony w aminokwasy o działaniu odżywczym i pielęgnującym skórę - argininę i N-acetylocysteinę. Wskazania: Krem zalecany jest dla osób z wrażliwą skórą w terapii przebarwień naskórkowych i mieszanych takich jak piegi, ostuda (melasma) o podłożu hormonalnym (ciąża, okres menopauzy i okołomenopauzalny), w czasie stosowania doustnej antykoncepcji i innego rodzaju kuracji hormonalnych i substytucji, zaburzenia miesiączkowania i zapalenie przydatków, zaburzenia endokrynologiczne - nadczynności tarczycy, choroby jajników, przebarwienia o podłożu genetycznym, w wyniku działania substancji fototoksycznych i/lub fotoalergizujących (leki, kosmetyki), w chorobach wątroby. Krem można z powodzeniem stosować w leczeniu przebarwień pozapalnych i pourazowych. Preparat posiada też wysoką skuteczność w leczeniu przebarwień na podłożu zmian trądzikowych (acne vulgaris). Uwagi: W przypadku wystąpienia podrażnienia skóry należy zasprzestać stosowania. U dzieci, kobiet ciężarnych i matek karmiących stosować wyłącznie po konsultacji specjalisty. Produkt powienien być przechowywany w temperaturze pokojowej. Preparat nie zapobiega występowaniu oparzeń słonecznych i opalenizny. NoeStrata® NeoCeuticals TM Żel rozjaśniający zawiera jako czynnik rozjaśniający 2% hydrochinonu. Zawiera również kwas 10% kwasu glikolowego naturalnego alfa-hydroksykwasu o właściwościach złuszczających przebarwione kornecyty, nawilżających i odżywczych. Kwas glikolowy ułatwia penetrację i działa synergistycznie z hydrychinonem i innymi substancjami, potęgując działanie. Dzięki specjalnemu systemowi ochronnemu dla hydrychinonu uzyskano preparat o silnym i stabilnym działaniu. Wskazania: Preparat zalecany jest w terapii przebarwień naskórkowych, skórnych i mieszanych takich jak: piegi, ostuda (melasma) o podłożu formonalnym (ciąża, okres menopauzy i okołomenopauzalnym, w czasie stosowania doustnej antykoncepcji i innego rodzaju kuracji hormonalnych i substytucji, zaburzenia miesiączkowania i zapalenie przydatków, zaburzenia endokrynologiczne - nadczynności tarczycy, choroby jajników, przebarwienia o podłożu genetycznym, w wyniku działania substancji fototoksycznych i/lub fotoalergizujących (leki, kosmetyki), w chorobach wątroby, plamy soczewicowate. Żel można z powodzeniem stosować w leczeniu przebarwień pozapalnych i pourazowych. preparat posiada też wysoką skuteczność w leczeniu przebarwień na podłozu zmian trądzikowych (acne valgaris). Uwagi: W przypadku wystąpienia podrażnienia skóry należy zasprzestać stosowania Żelu i używać kremu rozjaśniającego z hydrochinonem i filtrem przeciwsłonecznym NeoStrata, przeznaczonego do skóry bardziej wrażliwej. U dzieci, kobiet ciężarnych i matek karmiących stosować wyłącznie po konsultacji specjalisty. Produkt powienien być przechowywany w temperaturze pokojowej. Preparat nie zapobiega występowaniu oparzeń słonecznych i opalenizny. NoeStrata® NeoCeuticals TM Żel depigmentacyjny Specjalna formuła preparatu sprawia, iż jest on polecany dla osób z nietolerancją hydrochinonu. Przebarwienia naskórkowe, pozapalne, melasma. Nie zawiera hydrochinonu. Opak. 40g. D4 -Żel rozjaśniający 4x Forte Wskazania: Ostuda (chloasma, melasma) o podłożu hormonalnym (ciąża, okres menopauzy i okołomenopauzalny-poikilodermia Civatta, w czasie stosowania doustnej antykoncepcji i innego rodzaju kuracji hormonalnych i substytucji, zaburzenia miesiączkowania, zaburzenia endokrynologiczne - nadczynność tarczycy, choroby jajników), o podłożu genetycznym Przebarwienia w wyniku działania substancji fototoksycznych i/lub fotoalergizujących (leki - chloropromazyna i jej pochodnen np. trifluperazina, monocylkina; niewłaściwe kosmetyki, zawierajace substancje światłouczuljace - Melanisis Riehli). Phyto-photodennatitis - przebarwienia powstałe w następstwie ekspozycji na słońce podczas kontaktu z roślinami zawierającymi pochodne furokumaryn (psoralenów) Berloque dermatitis - przebarwienia powstałe pod wpływem działania bergaptenu zawartego w perfumach, wodach kolońskich i niektórych kosmetykach. Melanodermitis toxica Hoffmano-Haberman - przebarwienia związane z kontaktem z pochodnymi dziegci, przy jednoczesnej ekspozycji na światło Przebarwienia pozapalne i potrądzikowe. Piegi (ephelides). Plamy soczewicowate (lentigines) PUVA - lantigines, plamy powstałe na skutek naswietlania skóry metodą PUVA Lentigines senilis - konsekwencja przewlekłych ekspozycji na światło. Plamy pojawiajace się na grzbietach dłoni i twarzy, w starczym wieku. Lentigines senilis - u ludzi młodych, w wyniku oparzeń słonecznych. W chorobach wątroby Uwagi: Unikac kontaktu ze spojówką oka. W przypadku dostania się preparatu do oka należy przemyć starannie czystą wodą. U dzieci, kobiet ciężaenych i matek karmiących stosować wyłącznie po konsultacji z lekarzem. produkt powinien być przechowywany w temperaturze pokojowej. Preparat nie zapobiega wystepowaniu oparzeń słonecznych i opalenizny. celem zabezpieczenia aktywnych substancji rozjasniających przed utlenieniem, zastosowano nowoczesny system zabezpieczajacy, dlatego też, przd pierwszym użyciem, należy bardzo silnie wstrząsnąc opakowaniem, a następnie kilka razy "pomopwać", aż do momentu wypłynięcia pierwszej kropli produktu. wszystko co znalazłam :) duuuuzo czytania hehe.. :):)

w tej chwili nie mam mozliwosci zrobienie zdjecia. pudruje ale nie za bardzo to daje sie ukryc.

Gość bla bla bla....
kulturalna kafeterianka. dziękuję, zaraz dokładnie poczytam :) ale z tego co zauważyłam to trzeba wiedzieć od czego są przebarwienia i dostosować do tego krem/żel a ja nie mam pojęcia,dermatolog podejrzewała ze to hormony ale z nimi wszystko w porzadku, dała mi acne derm i powiedziała ze wszystko powinno wrócić do normy. Mijają tygodnie a ja nie widzę żadnej poprawy,nawet minimalnej! A próbowałaś tego, co mi wkleilas i polecasz z doswiadczenia?:p uwielbiam to ............# .. Ok. A od jak dawna to masz? Sorry że Cię tak wypytuję, ale skoro już znalazłam taką osobę to jestem b.ciekawa :D na co dzień nie spotykam się z ludźmi którzy w tym miejscu mieliby to co ja :o

nie mam takich problemów , wyszukałam to w necie bo lubię pomagać:)

od dawna , juz nawet nie pamietam od kiedy. ale w szkole sredniej juz mialam. a mam teraz 35 lat.

Gość bla bla bla....
kulturalna kafeterianka dziękuje:) zapowiada się dobrze, ale nie mogę znaleźć ceny, widziałaś ją moze? Jeżeli nie, to ja postaram się poszukać w aptekach internetowych, może znajdę uwielbiam to ............# .. Ale to pojawiło się samoistnie? Ja obecnie kończę szkołę średnią,a mam to od dziecka, około 6 roku życia zaczęło mi się to pojawiać... Odpowiedz mi proszę, czy utrudnia Tobie to zycie? W ogóle jak z tym zyjesz?

Gość bla bla bla....
up

Gość bla bla bla....
podnoszę..

Gość bla bla bla....
czy są te osoby co wczoraj?? :(