Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetetetetetetetetete

Fukushima 6 stopień(czarnobyl 7)-czy rząd po tej tragedii nadal mysli o budowie

Polecane posty

Gość tetetetetetetetetete

Ważniejsze Polskie media nie informują hucznie o tym ze doszło do poważnego wybuchu elektrowni w Japonii która zaliczany jest jako 6 stopień(czarnobyl 7) http://www.dziennik.pl/ http://www.fakt.pl/ Natomiast zagraniczne media na pierwszych stronach podaja takie informacje: http://www.bild.de/ http://edition.cnn.com/ http://www.newsru.com/ Z dziennika mozemy dowiedzieć sie że na Ukrainie zginelo 16 mln ryb,z faktu ze pobili sie o telewizor w realu.Żadnej informacji o katastrofie elektrownii w Japonii.Inne media Polskie informują o trzesieniu i tsunami natomiast juz o skazeniu trudniej sie dowiedziec.tym bardziej o stopniu klasyfikacji tej tragedii. Wypowiedzi Tuska- Pomimo tych dramatycznych emocji i wydarzeń najważniejsze jest, żebyśmy nie wyłączali zdrowego rozsądku - apeluje premier Donald Tusk i podkreśla, że nasz rząd nie zrezygnuje z rozwijania programu atomowego. Premier sąsiadującego z Polską niemieckiego landu Brandenburgia Matthias Platzeck oraz przedstawiciele władz Berlina wyrazili nadzieję, że po katastrofie nuklearnej w Japonii polski rząd przemyśli swoje plany budowy pierwszej elektrowni atomowej. A czy wy jesteście za budowa elektrowni atomowej w Polsce?

Gość weź nie pierdol
­

Gość tak chcemy mieć atomówkę
a z czego chcesz miec prąd????? wyłączą ci kafe i co zrobisz?

Gość tadek naukowiec
jestem za budowa elektrowni termojadrowej

Gość jgkjmjfsdlk
Słońce to też reaktor .Dlaczego jeszcze nie ma protestów w sprawie jego zamknięcia ? Nadal chcecie umierać na czerniaka ?

Gość paschalina
w sumie jestem za, o ile nie wybudują tego Polacy... nie żebym nie ufałam naszym fachowcom, ale jakoś tak wiecie...lepiej żeby nie było jak z naszymi autostradami, stadionami i mieszkaniami ;)

Gość jklgkjklkgldtf
Ja jestem przeciw ale tylko dla tego że to Polska .Tutaj nawet prezydencki samolot to śmiertelna pułapka .

Gość Jestem za budową.
Chcę mieć tani prąd!

Gość cvccxxf
Jesteście za?Przeciez polski rząd nie poradził sobie z powodziami.Co będzie jak zaleje woda taki reaktor?

Gość He Na Dżi
Donald z niczym nie umie sobie poradzić:o

Gość banda przygłupów
z czego chcecie brać energie z 20 razy droższych wiatraków czy 30 razy droższej energii słonecznej a węgiel się kończy

Gość jklgkjklkgldtf
Nawet Niemcy się boją naszej elektrowni .:)

Gość banda przygłupów
rachunek jest prosty teraz płacisz 200 zł a gdyby był to prąd z wiatraków obecny rachunek wynosił by 4000 zł

1 kg uranu kosztuje 2 funty,rosja ma pelno kopalni uranowych. 1kg uranu w elektrowni atomowej daje tyle energi co 40 wagonow kolejowych wegla. Jeszcze jest ktos przeciwny?

Gość mazaczek18
Niemcy tak pierdola, bo sami nie chce zeby polska miala elektrownie, a nie dlatego ze to jest niebezpieczne. Elektoriwnie w Japoni nie wytrzymaly tsunami, a trzesienie mialo sile 8,9, w Polsce nie zbiera sie na tsunami i takie trzesienia, a jak sie zbierze to i tak zginiemy wiec o co chodzi.. Niemcy to odradzaja, bo sami maja i chca byc poterzniejsi, chca zeby polska byla poporzadkowanym psem skad ludzie uciekaja..

Gość te ale topike
niemcy zamykaja swoje elektrownie

Gość fffffffffffffffffffffffffffuck
jam jest za wiatraczkami

Gość cvccxxf
kto tu jest przygłupem? "Polski węgiel sie kończy" Szacuje się że wegiel kamienny starczy Polsce jeszcze na 300-400 lat.Politycy deklaruja ze polska ma byc nie zalezna energetycznie.Tylko tak sie sklada że nie mamy uranu ani plutonu.

Trohe uranu mamy w Polanicy ale nieoplaca sie kopalni stawiac,sa znikome ilosci.Tak czy siak,jest tanszy i wydajniejszu od wegla i musimy znalezc alternatywe.

Gość pewdfhjk
"1 kg uranu kosztuje 2 funty,rosja ma pelno kopalni uranowych. 1kg uranu w elektrowni atomowej daje tyle energi co 40 wagonow kolejowych wegla. Jeszcze jest ktos przeciwny?" 1kg uranu kosztuje 180 dolarów

Gość Heretyk,.,
ALE MY JUZ MAM YJEDEN REAKTOR W POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość Heretyk,.,
jest jedna z 7 elektrowni atomowych na swiecie, ktora produkuje medykamenty np. na raka.

Gość pieprzyc prąd
ja tam jestem za zgladzeniem tej cywilizacji bo to co sie dzieje to przekracza moje pojecie. Wrocic do uprawy pola i lamp naftowych;/ !

Gość Heretyk,.,
Jest w tym jakas racja ale niech nastąpi to po mojej biologicznej śmierci :)

Gość jklgkjklkgldtf
pieprzyc prąd-- Tak ,niech średnia długości życie znowu wynosi 30 lat.

Gość Heretyk,.,
Zacharujemy nową nacje, homonto i ogien po polach. Wioooooooooo