Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawaj tego tysiaka

ile mowia wasze dwulatki?

Polecane posty

Gość dawaj tego tysiaka

moj mowi prawie wszystko, spiewa piosenki, mowi wierszyki , liczy do pieciu i zna niektore literki.

Gość o prosze kolejna
no i?

Gość serek 1234567890
a moj wlasnie powiedzial " jestes pojebana", cwany nie?:)

Gość dawaj tego tysiaka
chcialam sie pochwalic a co? jak na dwulatka to chyba duzo!!!

Gość grrrrr...........
moja tez mowi pelnymi zdniami i liczy do 6-ciu w dwoch jezykach :P .... i co z tego ?

Gość serek 1234567890
masz wysokie ambicje hahaha

Gość pajęczyca Zuela
a mój mówi nawet mandarynka !

Gość dawaj tego tysiaka
moj umie zaspiewac okolo 10 piosenek takich dla dzieci ale nie tylko bo np. spiewa cala piosenke pije kuba do jakuba , umie tez jedzie pociag z daleka, wlazl kotek na plotek, wio koniku, pojedziemy na low, aaa kotki dwa, ta dorotka, my jestesmy krasnoludki, maly mis, pluszowe niedzwiadki, byla sobie zabka mala, kolorowe kredki,

Gość dawaj tego tysiaka
mowi wierszyki: w pokoiku na stoliku, babciu babciu co ci dam, murzynek bambo,

No ale po co nam się chwalisz? Dużo dzieci w wieku dwóch lat mówi pełnymi zdaniami, śpiewa, recytuje i co w związku z tym? jeśli chciałaś pochwały super masz dziecko! :) a teraz daj spokój i idź dzieciaka uczyć nowej piosenki:P

moja tłumaczy symultanicznie z japońskiej nhk dla cnn :classic_cool:

Gość No i coooooooo z teeego ???
kogo obchodzi Twóje chwalenie się, powiedz. Nikogo. Niech sobie śpiewa i recytuje, co my mamy do tego. Kolejna nawiedzona chwalaczka

Gość No i coooooooo z teeego ???
A tak na marginesie, to mój roczniak już więcej potrafi śpiewać, liczyć i recytowac niż Twój dwulatek. Przeciętne masz dziecko, czym tu się chwalić.

Gość Mój półroczniak zna 10 wierszy
i mówi pełnymi zdaniami. A alfabet zna już cały.

Gość dawaj tego tysiaka
wierzcie lub nie ale ja wiem co potrafi moje dziecko. i mysle ze to duzo jak na dwulatka. chcialam tylko sie dowiedziec czy tylko moj tak potrafi czy inne dzieci w jegoi wieku tez. a z tym 10 miesieczniakem i roczniakeim to wybaczcie ale po prostu nie wierze.

eeehh no to ci teraz serio napisze. moja mówi pełnymi zdaniami i rozmawiam z nią jak z 4 letnim dzieckiem. dlatego mnie nie dziwią takie rewelacje ;)

Gość dawaj tego tysiaka
i o to mi chodzilo. moj tez jak rozmawia przez telefon z tata to pyta ; zdrowy jestes tatusiu/ co u ciebie slychac/ w pracy jestes/ a co mi kupisz/ itp. i tez sie z nim rozmawia jak z doroslym. jest bardzo ciekawski, dopytuje o wszystko a ja mu chetnie wszystko tlumacze. i ogolnie bardzo duzo do niego mowie, duzo mu spiewam, czytam , opowiadam, pisze mu literki drukowane. jest bardzo pojetny i chetny do nauki, umie powiedziec swoje imie , nazwisko i miasto w ktorym mieszka. oczywiscie nie wszystko mowi wyraznie, jak to dziecko, nie mowi jeszcze "r'.

Gość mowi tez mowi pelnymi zdaniami
a co najdziwniejsze to umie nawet tabliczka mnozenie !!! oczywscie niecala, najwiecej umie polcizyc 5*6, nauczyl sie przez przypadek gdy starsza croka wkuwala tabliczke ;-)

u nas jest etap: a czemu?? a czemu to? czemu też? Boże... kończą mi sie odpowiedzi... albo wczoraj: mamusiu co masz w brzuszku? masz dzidziusia? :o

Gość dawaj tego tysiaka
a ha. chcicalam zapytac czy sa jakies zajecia muzyczne dla tak malych dzieci/ bo jak moj maly spiewa piosenki to pieknie zapamietuje melodie, nie falszuje. bardzo pieknie spiewa ' panie jenie' a przeciez to trudna piosenka.

popytaj w prywatnych przedszkolach u nas kilka takich przedszkoli oferuje popołudniami godzinne zajęcia z muzyką

Gość dawaj tego lysiaka
i umie alfabet

Gość dawaj tego tysiaka
u mnie ostatnio jest zainteresowanie plcia. odkad zaczal sikac na nocnik to ciagle dopytuje czy ja tez mam ptaszka!:D

Gość dawaj tego tysiaka
o! moj tabliczke mnozenia tez umie!!! tez oczywiscie nie cala ale wie np. ile to 7 razy 5!! smiejemy sie z moim M ze pewnie bank zalozy jak dorosnie ;-)

Gość dawaj tego tysiaka
a myslicie ze moglabym go wyslac juz na lekcje angielskiego? zauwazylam ze on bardzo szybciutko zapamietuje nowe slowa!!!

tjaaa moja ni z tego ni z owego potrafi nagle rzec: mamusia i nadusia mają pipulki a tatuś ma siusiaka :o pół roku temu wysiadając z autobusu zauważyła gościa lejącego w krzaki i wrzasneła na cały autobus: PAN SIUSIA SIUSIAKIEM!!! NA TRAWKE!!!! reakcja pasażerów bezcenna :P