Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozanowskieee

Rekordowy czas porodu- kto??

Polecane posty

Gość tak_tak_tak
co do porodu w wodzie- chcialam miec .. ponoc bol mniejszy.. ale polozne powiedzialy mi ze szkoda kasy bo to nic nie daje.. Wiec zrezygnowalam. jednak sama tego nie przeszlam to na 100% nie moge stwierdzic.

też się bałam nacięcia ale nie było tak źle, położna próbowała ochronić, z drugą rozmawiały czy się da i jednak nacięła, ale ufałam im po za tym miałam ekspresowe rozwarcie, w niecałą godzinę, partych 5 i syn, 6 na łożysko, rodziłam 18h( od momentu podanie kroplówki) przez ponad 16 h rozwarcie 1cm...

Gość do hatsumomo
gupia wariatka, masochistka

Gość po-szkoleee
widze ze juz sie niektorym zajecia w szkole skonczyly.. a taki spokoj byl:/

1 porod od krwawienia i odejscia wod do porodu -ok 23 godziny 2 porod od 0 do10 cm -4 godziny ogolnie porody wspominam ok, nie nacieli mnie, szwow nie mialam, po 2 tyg pierwszy sex ;) moze jeszcze kiedys to powtorze hihi

Gość tak_tak_tak
no ladnie. To roznica byla na pewno odczuwalana;) Zazdroszcze ze obeszlo sie bez naciec i pekniec. Naprawde rzadkosc.. Oby wiecej takich porodow;) U mnie gdyby nie naciecia i popekania rowniez szybko bym doszlo do siebie ,,fizycznie" jednak przy kontakcie plciowym ma duzy wplyw bol po nacieciu itp;)

Gość zimna cola
Ja rodzilam 4 dni:( Od niedzieli rano do środy wieczorem. Ale bóle prawdziwe krzyżowe trwały 8 godz.

Gość Huis34
Mój poród trwał 7 godzin od czasu odczuwania dolegliwości bólowych, ogólnie nie wspominam go źle, najbardziej bolało szycie krocza.

Gość Kasia22mamusia
1 poród 20 godzin męczarni 2 poród 4 godzinki i po wszystkim Mamusie nie nastawiajcie się źle, drugi poród jest wiele lżejszy, tak więc odwagi kochane:)

Gość czitosss fritosss
ja mialam planowana cc ale kilka dni przed zlapaly mnie skurcze o 1 w nocy co 15 minut,o 12 po poludniu mialam co 5 minut a szyjka dopiero sie skracac zaczela .ciekawe ile bym jeszcze rodzila gdybym nie miala zrobionej cesarki

Gość Olaasia
1 porod od przyjazdu do szpitala 4 godziny i po wszystkim:)

Gość zębatka od rowera
moja bratowa urodziła w domu, ponoć wcale nie miała bóli, poczuła dopiero parte i dziecko odebrała jaj matka, a był to pierszy poród

Gość adelaida niebieska
oj nie zawsze 2 poród lżejszy. Mój pierwszy poród trwał 2 godziny!!!! i wcale nie miałam większych bóli, a 2 poród masakra trwał ponad 7 godzin i ból nie z tej ziemi:)

Gość boli oj boli boli
Rodziłam z oxy, bóle nie z tej ziemi 8 godzin.

Gość tak_tak_tak
kurdeee.... Ja tu pisze z wami o porodzie a tu mi sie okres spoznial 5 dni - na wszelki wypadek zrobilam test - pozytywny !!!!!! Ale jaja

Gość tak_tak_tak
kurde nooo szok !!!!!

Gość u mnie od pierwszego skurczu
(co 7 min) do godziny urodzenia dziecka minely 22 godziny....

Gość kasia.....
ja rodziłam 1godz 25min. Nie byłam nacinana,ani nie pękłam. To był mój pierwszy poród.

Gość gość
poród pierwszy i jak dotąd jedyny ;) - godz. 2.00 w nocy - odeszły wody - godz. 2.10 - pierwsze skurcze - od razu silne, parte - godz. 2.30 - przyjazd i ojjj bardzo expresowe przyjęcie do szpitala - godz. 3.08 - młody na świecie :) w sumie 1h08min :D

Gość gość
Samo parcie, 10 minut:) drugie okoli 1,5 godz