Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pola19_19

Dr.Kluszczyk-Wodzisław-opinie

Polecane posty

Gość pola19_19

Witam,czy jest tu może ktoś kto zna dr.Kluszczyka z Wodzisławia? Jakim jest fachowcem,ile kasuje za wizyty,jak się zapatruje na L-4 w ciąży? Proszę o opinie.

Gość pola19_19
Hallo.jest tu kto? Czy ktoś może mi coś o tym DR powiedzieć.?

Nie znam tego lekarza,więc nie pomogę w tym temacie,ale wpisz w wyszukiwarkę i sprawdż opinie o nim.Osobiście mogę polecić dr Wieczorek z Rydułtów

Gość malina 76
Super lekarz,świetny fachowiec. Robi to co do niego należy, miewa ciężki humor ale to chyba nie miara kompetencji.Ja ze spokojnym sumieniem mogę powiedzieć,że mu ufam i wierzę w jego wiedzę i umiejętności. Wizyta kosztuje 70 zł ,ale ceny są zróżnicowane w zależności od usługi.

Gość malina 76
Osobiście polecam szpital w Wodzisławiu super opieka lekarzy szczególnie dr Kluszczyka no i oczywiście pielęgniarek. Może nie wszystko jest tam idealne, ale podejście do pacjenta to bardzo dużo.

Gość Monikaaaaa1984
Do doktora trafiłam przypadkiem. Nie miałam problemów z płodnością. Pierwszą ciążę zaszłam od razu tylko że poroniłam w 9 tygodniu. Później zrobiła mi sie torbiel z powodu wysokiej prolaktyny co trzeb a było wyleczyć i ustabilizować. Pan doktor stwierdził u mnie jednak problemy z płodnością na tle immunologicznym. Powiedział że moja pierwsza ciąża była cudem że nie wie jak ja to zrobiłam że w nią zaszłam i że w ogóle udało mi się utrzymać ją tak długo. Powiedział że taka się urodziłam i że już zawsze tak u mnie będzie. Że moje komórki NK zawsze będą wysokie bo taki mam organizm. A wszytko to na podstawi tylko jednego badania immunologicznego. Zalecił terapię intralipidem - to są kroplówki na obniżenie komórek NK. Każda 200 zł. Miałam je przyjmować co tydzień miesiąc przed ciążą a w trakcie ciąży co 2 tygodnie do końca ciąży. W tej ciąży nie chciałam eksperymentować i igrać z życiem dziecka. Ale teraz zamierzam starać się o drugie i tym razem wybrałam się do immunologa. Poszłam po skierowanie do zwykłego lekarza z wynikami badań (panel immunologiczny/ fenotyp) - na tej podstawie poprosiłam o skierowanie do immunologa. Zapisałam sie do Będzina na NFZ (1,5 mc czekania). Pani immunolog była zaskoczona że ktoś podaje te kroplówki co 2 tygodnie a nie co miesiąc i że aż do 38 tygodnia ciąży a nie do końca pierwszego trymestru. Powiedziała że to jedno badanie immunologiczne (fenotyp) nie jest podstawą do stwierdzenia problemów płodności na tle immunologicznym. Dała mi skierowanie na dodatkowe badania (na NFZ a nie prywatnie)!! Między innymi ANA2 i zespół antyfosfolipidowy. Moja poprzednia ciąża zakończyła się sukcesem ale wątpie że była to zasługa intralipidu. W ciąże zaczłam w tym samym cyklu w którym usunęłam polipa z macicy. Dodatkowo w pierwszym trymestrze brałam jeszcze encorton, luteine dopochwowo 400 mg, kwas foliowy 15 mg, i do końca ciąży fraxiparinę do brzucha (mimo braku badań w kierunku zespolu antyfosfolipidowego)i witaminę b6 100 mg. Nawiasem mówiąc - luteinę w tej dawce i kwas foliowy miałam brać do końca ciąży. W trakcie ciąży miałam również podwyższone leukocyty - zapisał mi kroplówki z witaminy C. To były cykl 4 kroplówki - po jednej na tydzień przez miesiąc czasu. Każda 200 zł!! Pani immunolog do której chodzę aby zweryfikować diagnozę doktora poleciła mi wizytę w gyncentrum w katowicach. Prywatnie ale powiedziała że oni zajmują się intralipdem i żeby się tam skonsultowała.

Gość Agnieszka1980aaa
jakby to powiedzieć - trochę zboczony... Podczas badania zawsze przejedzie palcem po mojej łechtaczce! Zdarzyło się mu podszczypnąć mnie w pośladek. A na usg piersi za nim położył głowice aparatu na mojej piersi przejechał sobie ręką po całym brzuchu w górę w dość specyficzny sposób. Po czym po badaniu powiedział że ciąża była dla mnie łaskawa i że po tym co zobaczył to zazdrości mojemu mężowi. Chodziłam do niego tylko dlatego że był jedynym specjalistą w okolicy który był w stanie poprowadzić mój przypadek. Ale to koniec!!!

Gość wsegiej1987
Lekarz chciał mi zrobić odpłatny zabieg usunięcia polipa u siebie w gabinecie. Nawet nie zaproponował że można to zrobić w szpitalu na NFZ. Gdy poszłam do innego lekarza po skierowanie ten powiedział że nie ma żadnego polipa. A byłam u trzech: dr. Ciszek Wodzisław, dr. Wieczorek Łubinowa Katowice, i jeszcze dr. Plewka w wodzisławiu na NFZ. Nikt nie chciał mi dać skierowania i każdy twierdził że wszytko w porządku. Rozmawiałam z sąsiadką - pokazała mi kartkę na której jest napisane jak to dr. Kluszczyk stwierdził u niej raka 5 lat temu i kazał wyciąć macice. Okazało się że nie ma żadnego raka. Najpierw pomyślałam że może się u mnie pomylił - tyle że byłam u niego 2 razy. Za pierwszym razem nie był pewien i kazał przyjść po miesiączce - przyszłam i potwierdził że jest polip. Wypisał leki które mam wziąć przed zabiegiem i kazał się umówić. Zaznaczył mi na zdjęciu usg gdzie ów polip się znajduje. Miał wymiar 1,5cm na 0,5 cm. Na zdjęciu USG było to dość pokaźne i zajmowało praktycznie całe zdjęcie. Ale wiecie co - to był obraz najnormalniejszego w świecie endometrium... Jakim człowiekiem trzeba być żeby prosto w oczy powiedzieć komuś cos takiego. Przecież za dwa tygodnie miałam mieć robiony zabieg. Chciał się pobawić nowym urządzeniem na mój koszt... Nie mówiąc o tym jakim trzeb abyć człowiekiem żeby wycinać zdrowe macice... zawiodłam się strasznie. A chodziłam do niego dwa lata!!!

Gość gość
Ja trafiłam do doktora w nadziei ze mi pomoże z moją bezplodnoscia. Ciągle wizyty z których nic nie wynikało tylko ciągle trzebabylo płacić. Pamiętam jak przyszłam do niego po skierowanie na badanie a on za wypisanie skierowania skasował 70 zl za 3 minutowe wizytę. W końcu nie przypisując mi żadnych leków stwierdził że tylko on vitro w moim przypadku. Chodziłem do niego rok wydałem kupę kasy i nic. W szpitalu jest wredny i opryskliwy. Szanuję tylko swoje pacjentki. Po tym trafiłam do dr. Skrzypulec z Mikołowa i Po paru badaniach i lekach mam śliczną i zdrowa córeczkę. Nie polecam. Dla niego liczy się tylko kasa. Efektów niby leczenia brak.

Gość gość
Witam, dnia 10.04.2018 byłam u dr w celu zbadania po miesiączce czy w dalszym ciągu mam polipa. Lekarza oczywiście potwierdził, ze w dalszym ciągu jest i sie nie wchłonął. Następnie stwierdził, ze trzeba go usunąć u niego w gabinecie nie na NFZ- koszt uwaga: 3000 zł. Na dzień 18.04.2018 nie ma u niego miejsc, ma cały komplet dziewczyn czyli 4 miejsca zarezerwowane. Dnia 11.04.2018 po konsultacji z innym ginekologiem okazało się ze jestem zdrowa nie ma żadnego polipa. Oczywiście tez wykrył problem z immunologia, kroplówki na szczęście wzięłam tylko 3

Gość Nie polecam

Nie polecam.leczylam sie u doktora rok.Strata czasu i masa pieniędzy.Badania immunologiczne jak się okazuje robione w złych dniach cyklu za kilka tysięcy wlewy.Sprzedawal mi agolutin czeski progesteron za 130zl koszt w Czechach 11zl.Zrobil histeroskopie prywatnie bo duży polip bo yo już na pewno przyczyna bezpłodności.na żywca w koszmarnych warunkach co 20 min pacjentka.W gabinetach brudno brak rachunków.Ostatnio chciał mi wcisnąć colostrum za 200zl a cena w sklepach 120.Zawiodlam się bo mu zaufałam.Bardzo niefajne jest to ze lekarz wyśmiewa wszystkich najbardziej znanych immunologow w pl,śmieje się z pacjentek przy pacjentkach.Opowiada ze jest immunologiem niestety tytułu brak...a on konsultuje się z Amerykanami ...śmieszne to jest.Szczerze dziwie się ze jeszze ma tyle pcjentek.Fajny biznes sobie wymyślił.Niestety efektów brak...Wmawiał mi ze u nas tylko ivf bo mamy tragiczne Kiry już zapisał do kliniki w której pracuje. Niestety zleca badania nie umie ich zinterpretować bo jak się okazało moje Kiry sa super.Dwie wizyty u docenta Pasnika i mamy naturalna ciaze.

Gość Gość5

Nie, nie i jeszcze raz nie. Jedyne w czym ten Pan jest dobry to wyciąganie kasy. Potrafi zrobić piorunujące wrażenie i lansować się na super specjalistę. I to chyba koniec. Sprzedaje swoim pacjentkom czeskie leki z ogromną przebitką cenową.  Za badania i wymazy kasuje 200% ceny z labolatorium. Podważa kompetencje innych lekarzy nazywając ich ...ami i głąbami (bardzo to profesjonalne). Byłam jego pacjentkom z zagrożoną ciążą. Po 2 latach przeglądając wyniki badań i konsultując się z innymi lekarzami doszłam do tego, że sam przyczynił się do tego zagrożenia. Za wizyty kasował pp 500-600 zł razem z lekami. Do tego badania, oczywiście obowiązkowo w labo jego szanownej małżonki. Nigdy nie otrzymałam paragonu Szkoda czasu i pieniędzy ma tego człowieka. 

Gość Gość 23

Naciagacz na kasę i tyle 

Żeby jeździć bmw x6 Trzeba trochę bab naciągnąć 

Najpierw parę miesięcy ciągnie kasę a jak już widzi koniec to zaczyna niby leczyć.. 

I tym sposobem leczac np. Grzybicę w miesiąc plus wizyta kontrolna to robi się z tego rok i poważna kasa wpływa na konto i można się bawić.. Proponuję zmienić lekarza na bardziej uczciwego i z polowania do leczenia a nie z polowania dla pieniędzy.. P o