Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz muszę wziąć

Dziewczyny pomocy!!!

Polecane posty

Pisze tutaj bo na antykoncepcji nikt nie odpowiada:( Mam taki problem: od tego tygodnia muszę zacząc brać tabletki Novynette-to moje pierwsze tabletki anty. Wiem, że pierwszą trzeba wziąć w dniu wystapięnia @. I z tym wiąże się właśnie moje (pewnie dla Was głupie pytanie)-tabletki są oznaczone dniami tygodnia, a oprócz tego na każdej z nich z są symbole P9, R9. Nie wiem co one oznaczają ale na pewno mają jakies znaczenie. I teraz pytanie-czy jeśli dziś jest środa (gdybm dziś dostała @) to powiennam zażyć pierwszą w kolejności tabletkę z opakowania oznaczoną jako poniedziałek, czy może pierwszą z kolejki oznaczona jako środa, bo obie są oznaczone jako P9, natomiast odległośc od tabletki z poniedziałku do tabletki R9 jest większa niż od tabletki ze środy do tableki R9! I to na pewno ma jakieś znaczenie. Dziewczyny proszę pomóżcie!!! Coś czuję, że @ pojawi się dzisiaj a ja jestem zielona w temacie. Koleżanki biorą inne i nie potrafia mi pomóc:( Liczę na Was!:) Z góry dziękuję za odzew:)

W opakowaniu oprócz tabletek jest także ulotka i jest tam zawartych mnóstwo bardzo użytecznych informacji. Na pewno jest też napisane kiedy i od której tabletki powinnaś zacząć ich przyjmowanie. Na przyszłość jeśli czegoś nie wiesz to pytaj o to lekarza.

podnoszę bo to dla mnie ważne

Gość ja też je brałam
i nie ma znaczenia od której zaczniesz ponieważ mają taki sam poziom hormonów. Możesz zacząć od początku, albo od środy albo od końca. Spokojnie:)

Niestety w tym opakowaniu nie umieszczono takiej informacji:( Jest napisane jedynie, że piewszą przyjmuje się wraz z pojawieniem @, najlepiej rano lub wieczorem i, że dla ułatwienia podane są dni tygodnia. A dla mnie właśnie te dni tygodnia są zagadką i symbole R9, P9. A lekarza nie mogłam zapytać jeśli nie wiedziałam jak wygląda opakowanie-to chyba oczywiste. Na wizytę trochę się czeka więc pozostały mi takie sposoby na doinformowanie:)

Gość Daria z kraka
ja tez je bralam i to nie mialo znaczenia, zaczelam od pierwszej tabletki z opakowania, nie patrzylam na dni tygodnia

ja tez brałam dziękuję za pomoc:) przynajmniej ktoś na tym forum potrafi się powstrzymać od złośliwości...

Gość @pomarańczka@
dni tyg na opakowaniu pomagaja w orientacji czy nie pominełas jakiejś pigułki. proponuje wiec zaczac od srody jesli dostaniesz @ w srode, tymi symbolami sie nie przejmuj. bierz zgodnie ze strzałkami, bo pewnie takie sa i dniami tyg, zaszw bedziesz wiedziła czy wzięłas tabletke. :)

Daria z kraka dzięki za odzew i pomoc:)