Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olla kanaka

ILE PLACICIE ZA PRZEDSZKOLE I W JAKIM WOJEWODZTWIE

Polecane posty

Gość prywatne przedszkole
woj sląskie 380 zł

Gość mar_ciaa
Przedszkole Ciuchcia Puch Puch na Zaciszu płacimy 990zł miesiecznie ,plus jesli chcemy jakies dodatkowe zajecia to tu trzeba jeszcze doliczyc koszty 355zł. Ja jestem zadowolona z tego przedszkola,tak samo jak moje dziecko.

Gość abra_kadabra
A mozna wiedziec co to sa za dodatkowe zajecia ? A kiedy dziecko jest chore i nie uczeszcza w takich zajeciach to jak to jest rozliczane ?

Gość do abra_kadabra
Jesli chodzi np.o przedszkole Ciuchcia Puch Puch to tutaj jeżeli jest nieobecne cały miesiąc to mogą być odliczona opłata za zajęcia dodatkowe.Natomiast zajecia dodatkowe to tutaj masz dokładnie wszystko napisane http://www.puchpuch.pl/zajecia-dodatkowe/zajecia-dodatkowe

Gość gość
moje dziecko chodziło do przedszkola Promyk w Szczecinie http://www.promyk.szczecin.pl/ Tam czesne nie jest wysokie, każdy sobie może pozwolić aby posłać dziecko do niepublicznego przedszkola w którym dziecko będzie się dobrze czuć i będzie mogło rozwijać swoje talenty.

Gość gość
woj wielkopolskie : przedszkole państwowe całkowicie za darmo przez 5h od 8-13 za kazda dodatkowa godzine ( jest czynne do 14 ) 1 zł czyli wychodzi mnie tak plus minus niecałe 30 zł miesiecznie , sniadanie dzieci przynosza swoje i 5 zł miesiecznie dopłacamy za herbate do sniadania . angielski jest darmowy ,rytmika to koszt ok 20 zł miesiecznie czyli całosc ok 50 zł miesiecznie z rytmika . dla porówniania mamy prywatne przedszkole to wyglada tak : 200 zł czesne stałe , 5 zł za kazdy dzien posiłkow ( cały dzien ) przedszkole czynne od 6:30 do 16 :30 angielski to 30 zł miesiecznie rytmika 20 zł co mies 5 zł na przybory szkolne , komitet rodzicielski 100 zł

Gość gość
w ubieglym roku prywatne - 400 zl czesnego, 300 zl wpisowego, 300 zl komitet plus wyprawka (czyli łacznie 1100 zl pierwszy miesiac) nastepne po 400 zl, ale za kazda uroczystosc platne dodatkowo np. swieta, Dzien Nauczyciela.. nie wiem na co te pieniadze z komitetu poszly.. poza tym moje dziecko w kazdym miesiacu chorowalo a za dni nieobecnosci nie odliczali nic. w tym roku poszedl do panstwowego i powiedzieli, ze 210 za 8h juz z jedzeniem. za nieobecnosc odliczaja wiec jest roznica..aha wojewodztwo mazowieckie, miasto 50 tys.

Gość gość
Ja własnie sie zastanawiam nad Ciuchcią Puch Puch. Moja znajoma ma tam syna i jest bardzo zadowolona wiec tak sobie pomyslalam zeby zapisać też moja Majeczkę.

Gość gość
A u nas jest przedszkole za darmo :P ... place tylko za wyzywienie 5 euro miesiecznie (stawki za wyzywienie sa od 0,90 euro do 5 euro w zaleznosci od dochodu rodziny) :) Jak corka w wieku 3,5 lat do przedszkola poszla i przestalam placic opiekunce prawie 900 euro miesiecznie to sie nagle bogatsza poczulam :)

Gość gość
Stawki są mocno uzależnione od standardu przedszkola i miejsca w którym się znajduje. Ja swojego syna posłałem do http://www.cherrygarden.pl/ ale stawek nie znam bo żona się tym zajmuje…

Gość gość
W wielkopolskim , a dokładnie w miejscowości Chodzież w Niepublicznym Przedszkolu Nr 4 o profilu edukacyjno-przyrodniczym „Pod Dębusiem Olbrzymkiem” płacę czesne 120 zł za 6 godzin, więc wg mnie bardzo ok.

Gość gość
Miasto 20000 mieszkańców, mazowieckie. Państwowe ok 220 zł/miesiąc za 8h z wyżywieniem. We wrześniu jeszcze 35 zl ubezpieczenie, 120 komitet, 150 wyprawka. Wcześniej prywatne-540 zł plus 300 wpisowe.

Gość gość
Spróbuj w przedszkolu czerwony balonik. Nie jest łatwo się tam dostać, ale naprawdę wart. Serwują zdrowe jedzenie, mają wykwalifikowaną kadrę, potrafią kreatywnie zorganizować dzieciom czas.

Gość gość
ja swoje dzieci poslalam do Aniolkowa w Lodzi, nie powiem, bo jestem bardzo zadowolona, ceny tez sa jak najbardziej w porzadku, wiecej info na ich stronie www.kids-club.pl

Gość gość
Jak szukasz naprawdę dobrego żłobka i przedszkola to może zainteresuje Cię oferta, którą znajdziesz na stronie pod adresem www.gumisiowe-przedszkole.pl Z tego co się orientuję to uczęszczają do nich dzieci z Kaliszek, Łomianek, Czosnowa, Zakroczymia a nawet Nowego Dworu Mazowieckiego. Tak duża popularność to efekt naprawdę profesjonalnej opieki!