Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszyna093

Stanowisko sekretarki - wymagania

Polecane posty

Która z Was pracuje lub pracowała jako sekretarka? Co możecie powiedzieć o tej pracy? Jakie są wady a jakie zalety? Co tam robiłyście i czego musiałyście się nauczyć?

Gość prrawdziwaowieczkabozza
Ile Ty masz lat????19.

Gość vjfgvjgvbjhjjjjj
z taka facjata to i tak wiele nie wskorasz

Gość ma umiec robic dobra kawe
ładnie sie usmiechac, umiec obsługiwac kserokopiarke .

Gość ma umiec robic dobra kawe
a po co niby angielski sekretarce?

np. do rozmowy z zagranicznym kontrahentem albo do rezerwacji hotelu dla prezesa podczas jego podróży służbowej obowiązki sekretarki są zależne od tego, jaka to firma i czy faktycznie jest to sekretarka, czy też asystentka prezesa/zarządu

Gość Arrabianna
To zależy od miejsca, w którym masz pracować. Ja pracuję jako sekretarka i obowiązków mam tyle, że właściwie powinnam pracować po 16 godzin. Zaczynając na błahostkach typu odbieranie telefonów, obsługa urządzeń typu ksero/faks itp, przyjmowanie klientów, organizowanie spotkań/szkoleń czy pilnowaniu zaopatrzenia biura Kończąc na sporządzaniu miesięcznych zestawień, faktur i monitorowaniu płatności. Dodam też, że czasem trzeba gdzieś wyskoczyć, coś załatwić więc prawo jazdy jest absolutnie niezbędną rzeczą. No i j. angielski, bo mamy także klientów zagranicznych.

Gość znam cie autorko
skoncz z tym jebaniem i wez sie za nauke Gosiu

Gość Arrabianna
A już niedługo czeka mnie reprezentacja firmy na targach branżowych :o Jak przychodzę do pracy, to nie wiem w co ręce włożyć. Na pewno są miejsca, w których sekretarka siedzi i nic nie robi. Ale co to za praca? Niczego się nie nauczysz, kwalifikacji nie podniesiesz. No chyba, że ktoś nie ma ambicji i takiej właśnie pracy szuka.

Ja pracuję teraz od niedawna jako sekretarka ale biuro jest zrobione u nas w domu :D firma można powiedzieć rodzinna z tym, że mój facet pracuje gdzie indziej i nie ma go w domu. Odbieram telefny przyjmuję zlecenia, sama ich szukam również, ustalamy warunki wspólpracy, wypelniam formalności, faxy - odbieranie i wysylanie, wystawianie rachunków itd w sumie nic trudnego mogę ''pracować'' i doglądać gotującego się obiadu w kuchni :p

Gość to ja nie wiem gdzie wy pracuj
ecje po tych biurach ja jak przyjde to nie wiem w co rece wlozyc zapienriczam jakbym miala motorek w dupie a i tak zle

Gość vjfgvjgvbjhjjjjj
arabiana mozna wiedziec ile zarabiasz? w o gole - sekretarki ile zarabiacie?

no wlasnie.. ja mialam propozycje pracy w pewnej firmie tu w Niemczech byli zainteresowani jako, że znam j.angielski, niemiecki no i polski to dodatkowy plus. Jednak wymagali doslownie wszystkiego a szef sobie siedzi i nic nie robi :P taki zapiernicz za 1500 euro miesięcznie.. mialam w tym roku zacząć ale chyba się nie zdecyduje jak nam ten pomysl ''domowy'' wypali :)

znam cie autorko - Gosia... piękne imię, niestety nie moje :D Ja obecnie mam praktyki w biurze podróży, i przyznam, że sekretarka zarządu której nie raz pomagam, rzeczywiście nie ma łatwo. Najgorzej z tym angielskim, nie wiem też czy bym się przy tych wszystkich liczeniach i fakturach połapała. Pytam o tą pracę bo chciałabym iść gdzieś pracować i zarabiać żeby pomóc troche mamie i mieć połowę dla siebie. Kawki i herbatki mogę robić :):)

Kruszyna093 spoko, do mnie też już mówili na innym topiku Gośka :classic_cool:

no ja też. Papierkowej roboty jest od cholery ale co tam, na praktykach się uczę więc zobaczymy czy mi się nie znudzi :D

Gość janiszyn098
Stanowisko sekretarki to bardzo odpowiedzialna praca i nie można jej traktować w sposób dowolny. Coraz częściej firmy korzystają z usług biur wirtualnych i może to być zagrożeniem dla pracy etatowej sekretarki. http://www.wirtualnebiuroprogress.pl/