guess_who 0 Napisano Marzec 16, 2011 chciałabym zapytać wszystkich studiujących jak tam w dzisiejszych czasach jest na prawie? dzienne czy zaoczne lepsze? dużo nauki? dużo historii? i czy wg was warto w ogóle się wybrać na taki kierunek:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joannaczw 1 Napisano 7 Sierpień A jak długo przygotowywaliście się do zdania aplikacji radcowskiej? Z jakich materiałów warto jest się uczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kazamate 0 Napisano 8 Sierpień Mniej więcej 2 tyg. Nie miałam do tego ani głowy ani czasu, bo jednocześnie studiowałam w Kanadzie i nie miałam na miejscu podręczników. Polecam skrypty od mec. Rewerskiej. Plus prezentacje z OIRP, które podsumowują najważniejsze punkty, ew. nagrania wykładów. Wszystko sie da zrobić i nie zachęcam do mojej metody, bo to jednak straszny stres, ale najważniejsze jest nauczyć sie zasad pisania pism a co do treści to wg mnie zależy od szczęścia, wiedzy zgromadzonej przez lata nauki, wyczucia tematu, etc. Na pewno nie czytałbym wszystkich komentarzy, w koncu można je mieć ze sobą https://lexliber.pl/prawo-cywilne Nie wiem czy znasz to miejsce, ale warto zajrzeć. Jest to księgarnia, w której znajdziesz bieżącą literaturę prawniczą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach