Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
guess_who

studia prawo

Polecane posty

chciałabym zapytać wszystkich studiujących jak tam w dzisiejszych czasach jest na prawie? dzienne czy zaoczne lepsze? dużo nauki? dużo historii? i czy wg was warto w ogóle się wybrać na taki kierunek:)

A jak długo przygotowywaliście się do zdania aplikacji radcowskiej? Z jakich materiałów warto jest się uczyć? 

Mniej więcej 2 tyg. Nie miałam do tego ani głowy ani czasu, bo jednocześnie studiowałam w Kanadzie i nie miałam na miejscu podręczników. Polecam skrypty od mec. Rewerskiej. Plus prezentacje z OIRP, które podsumowują najważniejsze punkty, ew. nagrania wykładów. Wszystko sie da zrobić i nie zachęcam do mojej metody, bo to jednak straszny stres, ale najważniejsze jest nauczyć sie zasad pisania pism a co do treści to wg mnie zależy od szczęścia, wiedzy zgromadzonej przez lata nauki, wyczucia tematu, etc. Na pewno nie czytałbym wszystkich komentarzy, w koncu można je mieć ze sobą

https://lexliber.pl/prawo-cywilne 

Nie wiem czy znasz to miejsce, ale warto zajrzeć. Jest to księgarnia, w której znajdziesz bieżącą literaturę prawniczą  🙂

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować