Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lider avon

Dowiedz się prawdy i obal mity o AVONIE...

Polecane posty

Gość ccccccxdfedsw
mam kolezanke w avonie kochany liderze i sama mi to powiedziala i ona "pracuje "juz od dlugieeeeeeeeego czasu nie od tych twoich 4 katalogow

Gość gkklg;gkglj
wiesz zastanawiam sie komu by sie chcialo podrabiac taka tania marke jak avon heheheh

Gość lider avon
Ja też jestem od długiego czasu w Avonie-ale liderem jestem od 4 katalogów... Jeżeli chodzi o podrabianie kosmetyków na np.allegro to jest to powszechne zjawisko... Bo kto chciałby sprzedawać coś poniżej ceny za jaką kupi daną rzecz....

Gość betaka3
to nie podróby tylko kradzione z produkcji nikt takiego śmiecia nie podrabia a dwa można kupić i zobaczyc ze to oryginal

Gość lider avon
Wiem,że są też kosmetyki kradzione z produkcji,no ale bez przesady.. Wiele było skarg do firmy na kosmetyki,które kupowano na allegro-a okazało się ,że w większości skarg były kosmetyki podrobione....

Gość retyretyrety
Są podrabiane ,bo firma podjęła działania żeby zaprzestać sprzedaży kosmetyków avon na np.allegro.. Z Twojej wypowiedzi wynika,ze avon sam podrabia:D

Gość szz
co do konsultantek - żeby ich praca się opłacała muszą to być osoby towarzyskie, miec wiele koleżanek (najlepiej nadzianych). Najlepiej na tym wyjdą kobiety ktore pracują w duzych biurach i obrzucają koleżanki katalogami lub też studentki/uczennice. kosmetyki są dobre,jeszcze sie nimi nie rozczarowałam. Problemem jest dla mnie cena chociaz np płyny do kąpieli (te w kolorowych butelkach 1000ml) są bardzo wydajne, opłacają sie je kupic i pięknie pachną.

Gość lider avon
Wieczorami, łączę przyjemne z pożytecznym, odsysając liczne pokłady tłuszczu, mojej dziewczyny, dzięki wysokiej próżni, którą potrafię utworzyć w jamie ustnej, gdy niczym namiętny perkoz, wpijam się w jej salcesony. Następnie wypluwam zawartość mej jamy ustnej, do wcześniej przygotowanych opakowań z napisem AVON :classic_cool:

Gość lider avon ze włocławku
Jestem liderem AVONU od 5 katalogów, więc mogę tutaj zabrać głos i potwierdzam, że AVON sam podrabia swoje produkty i robi to najlepiej na świecie, tak że są praktycznie nie od odróżnienia od samych siebie :classic_cool:

Gość liderka avon
takie bzdury mogą pisać osoby, które nigdy nic nie miały do czynienia z avonem. Każdemu się opłaca praca w tej firmie. Nawet przy małym zamówieniu tylko dla siebie, masz kosmetyki taniej, niż jak zamówisz u kogoś. Nawet dla siebie warto zamawiać.

ale te podszywy mnie rozsmieszyly hehe. bylam konsultabntka w avonie i nigdy wiecej. wole takie marki jak max factor i loreal zaden avon im nie dorownuje.hehe

Gość liderka avon
avon nie podrabia żadnych produktów. Ja jestem Liderem do 10 lat. Więc mogę coś na ten temat powiedzieć. 5 katalogów to zaledwie 3-4 miesiące. Na allegro jest mnóstwo kosmetyków avon. Wiecie dlaczego w tak niskich cenach? Znajduje się firma w Polsce, która podrabia kosmetyki avon perfekcyjnie, ludzie się tam zaopatrują, bo myślą, że taniej jak u Konsultantek, a potem pretensje, że coś uczula itd. to nawet nie możliwe jak Konsultantka ma najwięcej 50% zniżki na kosmetyki, a na allegro są produkty 70-80% taniej. Właśnie z firmy, która podrabia kosmetyki. Jeśli nie zaczniecie normalnie zamawiać kosmetyków z katalogów, jeśli nie zaczniecie korzystać z możliwości zwrotu produkty nawet używanego jeśli wam nie pasuje do firmy, to dalej będą pojawiać się takie mity o tej firmy. To nie słuszne opinie.

Gość liderka avon
Zapomniałam dodać, że sama zaopatruję się w tej fabryce, płacąc odessanym tłuszczem, całej swojej rodziny :classic_cool:

Gość liderka avon
taką radość sprawia Ci podszywanie się>? :)

Gość takie tam duperele nic więcej
te kosmetyki są beznadziejne :( szkoda kasy, czasu i zachodu... i dowodem na lipę są zarobki tych super liderów: cały tysiak :D

Gość Avon Liderka
Witam, jestem Liderką Avonu i poszukuje osób z całej Polski, które chciałyby zostać konsultantkami lub liderkami. Najmniejsze i najbardziej opłacalne zamówienie to 150 zł po cenach katalogowych wówczas nie ma opłaty za złożenie paczki i kosztów przesyłki. Opusty 0 zł - 149,99 zł -15% 150 zł - 249,99 zł - 20% 250 zł - 549,99 zł - 25% 550 zł - 999,99 zł - 30% 1000 zł - 2999,99 zł - 35% 3000 zł i więcej - 40% Złóż zamówienie na kwotę minimum 150,00 zł w trzech kolejnym katalogach. W trzecim katalogu aktywności Twój opust wyniesie 25%. Jeśli chcesz stale otrzymywać opust 25% składaj zamówienia na min. 150 zł w każdym z katalogów. Zamówienia skladamy przez internet lub robimy zakupy w Centrum Obsługi Konsultantek. Na katalog przypadają 3 regularne terminy składania zamówienia. Paczki przychodza na adres domowy. Brak wpisowego. Nie ma obowiązku składanie zamówień co katalog. Katalogi oraz wszelkie materiały pomocnicze (próbki) zwiekszają bazę upustów. Dla nowych konsultantek przy zamowieniach za 250 zl prezenty. Jest wiele programów motywujących dla konsultantek dzięki którym zwiększamy zarobki lub dostajemy prezenty. Zachęcam do podjęcia współpracy. Masz pytania pisz: kaska649@wp.pl

Gość dawna konsultantka
Pierniczysz 3 po 3:-o Ja sama widzę, jak niektóre konsultantki zarabiają:-o chcą zwiększac sprzedaż, ale woęcej jak 10 % rabatu nie dadzą - ja kiedy byłam konsultantką dawałam minimum 15 %, w zalęzności od kosmetyku. Rozstałam się z przygodą, bo się na Avon wkur - m :-o zamawiałam w I kampanii, a i tak z reguły całość nie docierała, bo braki w magazynie. Nosz kur... - rozumiem III termin, czy II, ale pierwszy??? Nie będę jechała po osobisty zakup 400 km w jedną stronę, bo więcej paliwo mnie wyniesie. Przez to traciłam kientki, bo ... te zaczęły naallegro kupować. I nie pieprz głupot liderko, ze sa to kosmetyki przeterminowane. Sama niektóre produkty kupuję i są świeże, z katalogów max. 2 kampanii wstecz, tylko trzeba poszukać. Wody dużo taniej jak po zniżkach u konsultantek nawet, uwierz mi - z przesyłką zapłaciłam niedawno na Rare Perals o 10 zł taniej, niż w katalogu w rzekomej promocji. Ja tam nie zniechęcam, ale konsultankąnie warto być z doskoku.

Gość avonek-lider edyta
Zostań Konsultantką Avon w Katalogu 4/2013 - wpisowe 0 zł, - brak kar za nieskładanie zamówień, - w każdej chwili możliwość rezygnacji bez żadnych konsekwencji! - elastyczny czas pracy, - możliwość zwrotu produktu, - składanie zamówienia przez internet, - zarobek do 40% zebranego zamówienia, - profesjonalne szkolenia kosmetyczne, - specjalne oferty dla Konsultantek ze zniżkami do 80% ! - prezenty - możliwość rozwoju jest niczym nieograniczona. Prezenty aż 6 Katalogów po spełnieniu warunków ! Chętnie pomogę oraz udzielę szczegółowych informacji. edy.pod@wp.pl

Z Avonu nie zamawiam już od dawna, ale pamiętam jakich kosmetyków używałam:P Balsam skin so soft - "filcuje" się na skórze, trudno to rozsmarować, słabo się wchłania i wcale dobrze nie nawilża Szampony - używałam większości, każdy mnie uczulał - za to moja mama bardzo sobie chwaliła. Serum do włosów - na dłuższą metę przesuszało niemiłosiernie. Był też kiedyś krem brzoskwiniowy (już go nie ma od dawna chyba) pięknie pachniał, ale dostałam po nim strasznej wysypki. Były też kosmetyki całkiem fajne jak kremowe cienie do powiek, czarna kredka do oczu (bezkonkurencyjna!) i lawendowa kąpiel do stóp (ale chyba również nie jest już dostępna w katalogu) Ktoś tu wspominał o FM z kosmetykami nie miałam zbytnio do czynienia, ale maja rewelacyjny krem zmiękczający do stóp i całkiem niezłe preparaty do sprzątania:P Perfumy czasami kupuję, mam kilka buteleczek i moim zdaniem są naprawdę trwałe jak na tak śmieszną cenę. Ale to że to są markowe perfumy w innych butelkach to mit:D Zapachy bywają podobne i pachną ładnie ale nie ma się co łudzić ze kupujemy ten sam produkt który normalnie kosztuje 200 a nie 20 zł:)

Gość gość
watpie zeby w avonie były podrabiane kosmetyki,bzdury -nikomu by sie nie opłacało podrabiac takich kosmetykow, na allegro produkty z avonu sprzedaja ludzie którzy pracuja w avonie,nie mysle tu o zwykłych konsultantkach czy nawet liderach-one tylko nabija kase innym,,takie mam zdanie o prawdzie i mitach avonu

Gość lider sprzedaży
jestem liderem avon, nie jest prawda ze sa zle kosmetyki bo uczulaja, wszystko zalezy od tego czy dobrze się dobrze je dobierze. zazwyczaj jest tak ze kosmetyki avon jak i sam avon krytykuja osobu ktore malo sie tym interesuja i nic o tym nie wiedza albo sie rozczarowaly pracujac bo nie chcialo im sie nic rowic wiec sorry bardzo kasy za nic nie bedzie, sama osobiscie nie raz nie dwa przekonalam sie ze kosmetyki anon sa duzo lepsze inz te wszystkie firmowe co kosztuja ponad 100 czy 200 zl. pozdrawiam wszytkie malo interesujace sie kobiety :-)

Gość gość
Z CAŁEGO SERCA ODRADZAM!!! Właśnie zakończyłam swoją działalność jako LS z powodu licznych "przekrętów" ze strony firmy. Szukanie nowych konsultantek zajmuje masę czasu, ponadto często są z nimi duże problemy ( nie płacą faktur na czas lub nie składają zamówień - a Liderom przepadają obiecane nagrody). Obowiązkowe stanie na prospectingach przynosi małe korzyści, ciężko jest zebrać jakiekolwiek kontakty a, w przeciwieństwie do osób wyżej postawionych, Liderzy nie dostają za nie żadnego wynagrodzenia. Proponowane sumy wynagrodzenia ( 150 zł, 300zł ) są tylko sumami brutto, bo obsługująca avonowskie wynagrodzenia firma Randstad pobiera od nich 40%. Czyli w rezultacie za dość skomplikowaną i wymagającą poświęcenia i czasu pracę Lidera otrzymuje się marne grosze na które trzeba miesiącami czekać i jeszcze się o nie prosić. Obiecane nagrody ( Welcome Box, nagrody za mianowania) przychodzą z dużym opóźnieniem lub w wielu przypadkach przepadają, jeżeli płatności konsultantek nie są uregulowane w terminie. Bycie "zwykłą" konsultantką opłaca się zdecydowanie bardziej, bo nie jest się pod kontrolą "szefostwa" a zniżki na kosmetyki i nagrody z Focusów są dokładnie takie same, Liderzy nie mają żadnych specjalnych profitów. Avon zaczął w tej chwili stawiać na ilość nie na jakość i stąd bierze się presja na mianowania wciąż nowych konsultantek i liderów. Bardzo często do zamówień trzeba coś "dorzucać" z własnej kieszeni żeby obrót się zgadzał i pomagać finansowo początkującym konsultantkom... a chyba nie o to chodzi w podejmowaniu pracy, żeby na tym tracić.... Co jeśli chodzi o zalety? Niektóre nagrody za mianowania czy duży obrót sprzedaży są dość wartościowe i ciekawe i jeżeli trafi się na dobrego Lidera Nadrzędnego i zgraną grupę konsultantek, może to być całkiem ciekawa przygoda dla osoby która ma czas, chęci i trochę budżetu na inwestycje.

Gość gość
A perfumy avon jakie polecacie?

Gość jane125
No właśnie: masz popyt i nie narzekasz,ponieważ praktycznie nie masz konkurencji w okolicy.To co Avon wyprawia od kilku lat mnie akurat mega się nie podoba.Jestem konsultantką od bardzo dawna,naście lat.Na przestrzeni czasu zmieniali się już prezesi/prezesowe i zmieniały zasady.Ale do rzeczy: np konsultantki dostają po kieszeni na opustach.Chodzi o to,że lata temu,jeśli miałam zamówienie gwarantujące mi np 25% to miałam te 25%,no może pomijając jakieś biżuterie czy coś bo one miały zawsze niższy opust.Teraz niestety widzę,że mimo np wypracowania zamówienia w progu 25%,nie mam takiego opustu na produkty promocyjne (z katalogu).Jeśli np perfumy kosztują 29,99 (zamiast ceny regularnej 45,00),to już nie mam 25% od tych 29,99zł tylko np 15%.Czyli rżną nas na zarobkach aż miło!Kiedyś czy produkt był w regularnej czy promocyjnej cenie-opust to opust-był taki jaki wynikał z kwoty zamówienia!Druga sprawa-wszędzie Avon trąbi-w tv,radio,itp-ZOSTAŃ KONSULTANTKĄ!! Tak,bo jest im obojętne kto w zębach przyniesie kasę za kosmetyki czyli kto im zrobi obrót.Czyli za chwilę będziemy sobie nawzajem między konsultantkami sprzedawać kosmetyki.To ciągłe werbowanie jest podcinaniem gałęzi na której siedzimy i tyle.Nie ma komu sprzedawać,no nie ma.Gdzie się nie pójdzie:na imprezę,do kina,do cioci na imieniny,do fryzjera...wszędzie jest on narąbania konsultantek.Komu nie podsuniesz katalogu to albo sama jest konsultantką albo ma swoją. Potwierdzam wpisy osób,które tu pisały-tak,jest mnóstwo różnych firm.Mój brat zabierał do pracy katalog i miałam niezłe zamówienia.Teraz mało ktoś coś chce bo własnie a to FM,a to Oriflame,a to po prostu ktos przywozi podróbki perfum z Wawy...No lipa na lipie lipą pogania...

Gość gość
ja po 9 latach pracy z avon jako zwykła konsultantka mam swoje kilkadziesiąt klientek, zamówienia z jednego katalogu sięgają średnio po 2 - 3 tysiące. Szału nie ma jeśli chodzi o zarobki, ale zawsze parę groszy wpadnie.

Gość gość
Jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda współpraca w AVON napisz: magda8168@onet.pl Zapraszam, czeka na Ciebie wyjątkowy program motywacyjny w którym dostaniesz kosmetyki o łącznej wartości 500zł :)