Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak perspektyw po turystyce

jestem po turystyce i nie mam pracy na co najlepiej sie przekwalifikowac?

Polecane posty

Gość drt5yhr6
wyjechałam tam mając 19 lat i byłam pół roku. Fakt, troche zarobiłam, ale straciłam tez sporo zdrowia. Pracowałam z Ukrainkami, Słowaczkami. Nie wróciłabym tam. Przed wyjazdem myslałam,że bedzie kolorowo, a okazało sie inaczej. Mówię cci po 10h, trzeba zapierdalac szybko zeby ze sprzataniem wszystkich pokoi z grafiku sie wyrobic. Czasem w pokoju jest totalny burdel, wez toto posprzatj, do tego łazienka, odkurz, zetrzyj kurz, wymien posciel, scielenie samego łózka zajmuje sporo czasu. do tego czasem trzeba odkurzyc korytarz, trzeba umyc łazienki przy salach bankietowych, przy recepcji. Na zmywaku tez nie lekko. Drobna dziewczyna targajaca ciezkie gary i kotły to troche dziwny widok. Ja tamczułam sie zerem. I obiecałam sobie,że wolę pracowac za marne pienadze, miec mniej, ale pracowac W POLSCE z rodakami, niz byc sługusem za granicą.

to bardzo dlugo wytrzymalas, a co teraz robisz w pl?

znalazla w necie strone www.studentpoint.pl chcialabym z nimi wyjechac do uk, biora duzo kasy za zalatwienie.. myslisz ze warto?

Gość drt5yhr6
Teraz jestem na 2 roku ekonomii:)

Gość drt5yhr6
Powinnas się dowiedziec wszystkich szczegółów, żeby ocenic w miare czy to dobry pomysł.Możesz wyjechac na troszke np, 2 czy 3 miesiace, zarobisz cos, wrócisz- skończysz jakies inne studia,czy podyplomowe. Ja Ci tylko opisałam moje przyzcia:) nie słuchaj tych, którzy mówią, jak jest bajecznie i chwala sie kasa. Oni po prostu musza tak mówić, bo co innego maja powiedziec..

Gość drt5yhr6
poza tym u nas było piekne, polskie lato, ludzie jezdzili nad wodę, a ja chodziłam do pracy w IRL w kurtce przeciwdeszczowej.

ja wiem ze bajecznie nie jest. ale jakbys weszla na ich stronke i zobaczyla warnki placowe czy to sie oplaca z ta firma jechac?

Gość drt5yhr6
nie mam pojecia, nie korzystałam z oferty takiej firmy

a z jakiej firmy jechalas?

Gość drt5yhr6
miałam tam kuzynkę i będąc tam załapałam sie do pracy

widzisz po znajomosci najlepiej

Gość pytam tak z ciekawości
m a d z budownictwo, inzynieria srodowiska, inzynieria ladowa - ogolnie pojeta budowlanka. w ta strone sie ksztalcilam, w tej branzy pracuje i raczej nei slyszlaam aby ktos z moich znajmych ze studiow nie mogl znalezc pracy - w recz przeciwnie mozna wybierac Czyli Twoim zdaniem każdy ma studiowac jedno i to samo bez względu na zainteresowania?

up

Gość EYESONFIREEYESONFIREEYESONFIRE
a skąd jestes?

Gość pomysł na Ciebie
Naucz się trochę niemieckiego i przyjedź do Austrii, tu szukają ludzi z Twoim wykształceniem.

ja nie znosze niemieckiego. angielski francuski, nawet jestem gotowa sie hiszpanskiego uczyc ale nie niemiecki...

Gość welcia5
A może założysz własny biznes? Coś małego. Idź na jakiś kurs, szkolenie. Wiem, że w Krakowie można wziąć udział w wielu darmowych szkoleniach. Pomogą napisać biznesplan. Ostatnio UJ organizuje podobne szkolenia. Nazywają się "System Naczyń Połączonych" Pozdrawiam