Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **mysza**

Studia - czy nie za późno?

Polecane posty

Moja mama skończyła dzienne studia zaraz po liceum. Teraz ma 52 lata:) i myśli o może nie studiach, ale przynajmniej jakimś studium :) Ona miała same 5 na maturze, uczyć się uwielbia.. Jeszcze się nie zdecydowała:D Jednak kto wie.. :)

Gość anooo
xxxx, wspaniale :) mysza, nawet się nie zastanawiaj ;), jak to mówią nigdy nie jest za późno na naukę :)

Gość **mysza**
xxxxxxxxxtr - po takich wpisach, na prawdę motywacja rośnie ogromnie. Jednak czytałam tu parę wątków, jak ludzie wysiadali psychicznie właśnie na studiach, a że ja jestem takim wrażliwcem, to boję się, że nie udźwignę tego wszystkiego. Wiem, decyzja należy do mnie, ale na prawdę nie mam z kim o tym porozmawiać. Nie mam w swoim otoczeniu osób, które podjęły taki trud, bo trzeba przyznać,że to jest duże wyzwanie.

Z 4 z przodu łatwiej niż z 5:) Moja mama to akurat pasjonatka :) Może się jej uda!:) Tobie na pewno!!! Do dzieła!:))

Gość **mysza**
Myszka - dziękuję :)

To wybierz łatwiejszą/tańszą uczelnię. Dasz radę na pewno:) Teraz studia nie są tylko dla wybranych..

Gość lauraaa...
moja mama sobie radzila , z 2 dzieci , praca i studiami na raz, i jakos dala rade trche biegania miala, pamietam jak pisala prace itd. bylam dosyc mala w sumie , zostawaiala nas z dziadkami jak tzreba bylo jechac na uczelnie , ale skonczyla i jest zadowolona- to bylo dawno temu , moja kuzynka tez pogodzila wszytsko tez z 2 dzieci- dosyc niedawno skonczyla studia, pracuje na pelny etat po prostu ludzie jak bardzo chca to daja rade i wiek ani nic w tym im nie przeszkadza :) powodzenia zycze autorce :) ps. nigdy czlowiek nie jest za "stary" na cos czego chce , :)

Gość katarina_ola
szkola srednia latwiejsza niz studia ;/ ??? powodzenia...

Gość anooo
No właśnie, jak się bardzo chce, to dasz radę...do tego teraz jest łatwiej studiować, na e-maila ludzie sobie przesyłają teksty na zajęcia, coś można znaleźć w necie...

Gość anooo
Myszka, a ile masz lat? :)

Niestety - na studiach bywa łatwiej niż w szkole średniej:P Wierz mi na słowo:) W dodatku lubisz zagadnienia ekonomiczne! To będzie czysta przyjemnośc dla Ciebie:)

Gość Lotaryngia1990
Wiadomo - idz na studia, gdzie jest duzo matematyki. Inne studia sa dzisiaj nic nie warte. Od razu daj sobie spokoj z socjologia, psychologia i innymi pierdolami

Gość anooo
Myszka, zgadzam się bywa łatwiej na studiach, bo często wystarczy nauczyć się tylko na egzamin, nie trzeba się uczyć na bieżąco...

Gość **mysza**
Muszę to wszystko jeszcze raz mocno przemyśleć. Wasze zdanie ma jak najbardziej pozytywny wydźwięk w moich myślach :)

Gość anooo
Tzn. wiadomo będzie trudno, choćby dlatego że masz sporo innych obowiązków, ale da się naprawdę :)

Najlepiej studia, gdzie jest wiele przedmiotów takich właśnie matematycznych, i co bardzo ważne z obsługi programów na komputerze, im tego więcej tym lepiej.. Odejdą koszta późniejszych szkoleń... Excel, Word, jakieś Symfonie, Płatniki, autocady, fakturowania cokolwiek, byleby na kompie ..

Gość Anulkaaaaaaggg
Moja mama ma 53 lata i robi poraz kolejne studia podyplomowe na politechnice i zamierza nastepne robić. ona uwielbia się uczyć i robi to. Więc kobieto głowa do gówy i idx na studia :) wiele kobiet jest w Twoim wieku które się uczą.

Gość anooo
Myszka, akurat niezbyt się zgodzę, ciężko jest na studiach dobrze opanowac programy komputerowe, no chyba że masz w grupie 5 osób...i dużo jest tych zajęć...

A ile płaci za te studia podyplomowe?:) Z ciekawości pytam, może mamę lepiej na podyplomówkę wysłać:P

Gość **mysza**
Word, exel i jakieś lżejsze płatnicze mam opanowane :) Jestem technikiem ekonomistą. Parę lat w tym pracowałam. Przeraża mnie najbardziej matematyka:/

Wiem, że to nierealne. Jednak wybierałabym studia i kierunek z możliwie jak największa ilością takich zajęć.

Gość anooo
Matematyka też mnie przeraża :D

Gość anooo
A ja polecam studia, które mają dobrą opinię...skoro jest to dla Ciebie wyrzeczenie w pewnym stopniu, to jak już idziesz, to lepiej na takie których się później nie będziesz wstydzić...

Gość **mysza**
anoo - czyżby humanistka ;) ?

Gość anooo
Zdecydowanie humanistka :D, choć tez lubię ekonomię ;)

Na Politechnice matematyka potrafi być koszmarna, wiem bo kolega transport studiował. Koszmarna.. Myślę, że na ekonomii nie powinna być aż taka zawiła.. Zwłaszzca, że to szkoła ''przy uczelni'' . Sąsiadka do takiej chodziła, nie miała o bio i chemii pojęcia a została dyplomowanym farmaceutą :)

Może chodziłaś do technikum w mieście na literę G?:) hihi a jak tak to podaj druga literę:DDD