Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatuszka

Karta ruchów plodu - pomożecie?

Polecane posty

Gość Kwiatuszka

Witam kobietki. Mam pytanie, ale zanim je zadam, dam tu link, aby sprawa była jaśniejsza. To jest Karta obserwacji ruchów płodu wg Cardiffa. http://www.medforum.com.pl/upload/edytor/mf_table/karta%20obserwacji%20ruchow%20plodu.gif Moja karta jest identyczna, z tym że tam gdzie są tygodnie ciąży - górna, ciemniejsza pomarańczowa, (tu w tym linku akurat pusta tabela), to mam wpisane: 29tc, 30tc itd. Jak widać do każdego tygodnia ciąży przypasowane są dni tygodnia, które odpowiednio w 29tc rozpoczynają się od poniedziałku i kończą na niedzieli. I teraz mam "problem", bowiem mój 29tc zaczął się nie w poniedziałek, a w środę! Tak więc czy mam zacząć wpisywać ruchy płodu od środy? Tylko że wówczas wejdę na wtorek 30tc :-O pomimo że jeszcze będzie trwał u mnie 29tc. Czy też pomimo tego że 29tc ciąży zaczął mi się w środę, to jednak wpisywać te ruchy od poniedziałku, tak aby nie mieszać w tabelce i nie wchodzić niepotrzebnie na kolejny tydzień ciąży. Mam nadzieję że ciążówki mnie zrozumiały. Napisze jak Wy to uzupełniałyście.

Gość Kwiatuszka
? :(

Gość Kwiatuszka
żadna z Was nie liczyła wg. tej metody ruchów maluszka? :(