Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elkajhjdddf

Temat AFERY SLOICZKOWEJ wierzycie w to???

Polecane posty

Gość elkajhjdddf

To chyba jasne że jezeli by tak bylo wycofali by je ze sklepow!!!Napisane jest ze te MOM zawiera jedynie zupka z indyka a pozostale sa ok.I chyba tak jest bo z ciekwosci sprawdzilam wczoraj w moim sklepie i nie ma tej zupki.

Gość yorkowaMamaa
sama niewiem.... ja tez podaje słoiczki choć to droga sprawa ale zawsze myslalam ze wszystko jest proporcjonalnie do potrzeb dziecka wieć zaufalam.ja sie teraz przezucilam na Hippa tak na wszelki wypadek.

Gość herhtr
O rrrrany, ja już się przeraziłam że to jakiś szkodliwy dodatek, te MOM. Mięso oddzielane mechanicznie?? Mi i córce jest wszystko jedno jak oddzielane jest mięso i z czego te kawałki, byle źródło było zdrowe i przebadane.

hehe, mięso oddzielone mechanicznie niewiele (oprócz nazwy) ma wspólnego z mięsem. Doczytaj co to jest a potem zrozumiesz, że niemowlęta po prostu tego szajsu nie trawią.

Gość misia z Bielanowa
No wlasnie mieso oddzielane mechanicznie Ty wiesz co sie tam znajduje? wszystko co najgorsze jak pazurki,dzobki,wnetrznosci kurczaka czy tam indyka,mowili o tym niedawno w dzien dobry tvn.Trzeba dokladnie czytac sklad tych zupek im mniej skladnikow tym lepiej.

Gość Mama parki
Witam zainteresował mnie ten temat ale kompletnie nie wiem o co chodzi. Co to jest dokładnie ten MOM i u jakiej firmy to wykryli

Gość Mama parki
Witam zainteresował mnie ten temat ale kompletnie nie wiem o co chodzi. Co to jest dokładnie ten MOM i u jakiej firmy to wykryli

Gość misia z Bielanowa
W sloiczkach gerber i jest to mieso mechanicznie oddzielane,a raczej miksowane wszystko co najgorsze,niby wartosci odzywcze jakies tam ma,ale ja dziekuje za wartosci odzywcze wyciagniete z dzioba kurczaka :P

Gość fanka anka
dziewczyny na dobra sprawe mysle ze we wszystkich sloickach jest cos nie tak, oni sami pisali ze jest tam MOM. Nikt prawdy nie ukrywal, tylko ludzie nie wiedza co znaczy ten skrot. Jakby narawde przesledzic co tam jest to pewnie nikt by tego nie kupil.

trudno nie wierzyć, skoro Gerber wydał oświadczenie, w którym przeprasza za wykorzystywanie innych części mięsa w słoiczkach w Polsce i np. w Niemczech - tam nie było mowy o mom. u nas winę ponosi też moim zdaniem niska świadomość społeczeństwa - skoro coś jest dla dzieci, to musi być zdrowe i już. a tu niespodzianka.

Gość misia z Bielanowa
Dlatego wlasnie ta babka w dzien dobry tvn.radzila kupowac sloiczki gdzie jest jak najmniej skladnikow i ktore sa dla nas jasne jak np,kurczak z ryzem i pomidorami itp... jak na etykiecie jest napisane cos niezrozumialego dla nas to lepiej to omijac.Ogolnie mowila ze sloiczki nie sa zle tylko tzreba je z glowa kupowac.