Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neoneoneonusia

TP, neostrada itp

Polecane posty

Gość neoneoneonusia

Za 2 miesiące kończy się nam umowa.Dzwonią więc co kilka dni i namawiają na przedłużenie umowy...Teraz mamy prędkość 1MB, a chcemy przedłużyć i mieć 2MB. Dodatkowo chcemy wziąć LIveboxa.I tutaj moje pytania: -opłaca się przedłużać? -ma ktoś Liveboxa?Jak się sprawuje? Dziękuję za rady :)

Gość same głupie pindy
jakis czas temu pracowałam w call center i sprzedawałam usługi tp i usługi netii i wtedy netia miała ciekawszą i tańszą oferte. W ogóle netia była najbardziej konkurencyjna. Wejdź sobie na strony tych operatorów i porównaj oferty. Jakość usług ta sama o netia korzysta z łączy tp.

Gość tepsa.....
Ja mam liveboxa z tv , net 6mb 64zl miesiecznie , smiga fajnie przez pare lat raz livebox siadl tzn, wywalalo mnie z neta , ale pojechalem do punktu obslugi klienta dali za free nowego i smiga dalej :)

Miałam liveboxa. Uwięziłam się na 3 lata nigdy więcej. Okroone gówno za przeproszeniem, Traci sygnał byl 8 razy wymieniany w ciągu 3 lat. i naprawde nie bedziesz miec 2 tylko 500 nie POLECAM Weź sobie netie 8 mb w tej samej cenie, na laczach tepe i tez dadza Ci porządny modem. Teraz mam Ere Domowy, zmienilam telefon i internet na Ere na laczach tp i jestem mega zadowollona internet 6 mb, porządny modem i bardzo tanie rachunki telefoniczne POLECAM!!

Gość neoneoneonusia
a właśnie jak to jest z łącznością? Livebox bedzie podłaczony do kompa i zastanawiam sie jak moj laptop bedzie odbierał syhnal przez wi-fi...komputery bedzie dzieliła odleglosc okolo 10-15 metrów. I głupie pytanie...czy jezeli komputer stacjonarny jest wylaczony to ja nadal mam Internet przez wi-fi w laptopie?tzn moge z niego korzystac?

Liveboxa odradzam. Co do Netii, to dobre łącza i konkurencyjne cenowo, ale moim zdaniem nie opłaca się brać na linię z tp - często w razie awarii linii tepsa opóźnia naprawę i zostajesz bez netu.

Gość tepsa.....
skonczcie tak pierdolic nata tepse przynajmniej jesli chodzi o brak neta , ja przez pare lat to moze klka razy nie mialem neta i to nie na dlugo..

Gość neoneoneonusia
My przez te 2 lata problemów raczej nie mielismy...i nie mamy mozliwosci zmienienia dostawcy neta. albo TP albo zaden.

Livebox jest podłączony bezpośrednio do linii tel. i działa jak router, czyli rozdziela sygnał na kilka komputerów. Podłączenie każdego kompa do netu jest niezależne, tylko Livebox musi być włączony, stacjonarny nie. Natomiast 10-15 metrów nic nie mówi, zależy co jest po drodze ;) np. 2 ściany betonowe raczej nie przepuszczą fal radiowych.

Gość tepsa.....
z tp

Gość neoneoneonusia
byłaby jedna sciana tylko :) mieliscie mi pomoc a nie sie klocic:/

Gość tepsa.....
Mozesz mi naskakac....

Gość tepsa.....
wkładam se liveboxa w cipe :o

Gość 6574375492632
ja ma w Orange Fredom za najtańszy abonament z tp czyli 28 zł a w orange płace 54 za 1mb bo biorę tylko na 1 rok a i dostaje 20 zł bo mam też telefon u nich

Gość tepsa.....
Normalnie cedziesz lapac sygnal , po to jest te wi - fi zeby mozna byo miec pare kompow w domu w roznych miejscach , nie sluchaj tego barana...

Gość 6574375492632
np air live wt-2000 ARM

18:45 tepsa..... no nie tak normalnie, ciołku, bo jak masz porządną chatę i na 15 metrach dwie dobrze zbrojone ściany (głównie metal zatrzymuje fale radiowe), to zapomnij o połączeniu WiFi komp-router :p

Gość neoneoneonusia
ściany są drewniane. czyli wi-fi sie przedostanie. koniec tamatu. na Orange nie zamienie bo to dopiero gówno a nie siec...

Gość tepsa.....
Ja mam normalne mieszkanie 60m i lapie mi z kazdego miejsca , mysle ze autorka ma podobnie

Gość tepsa.....
wielbiciel - lepiej sie przypucuj od razu ze robisz w Netii i tyle 🖐️

Gość 6574375492632
ja nigdy nie miałem z nimi problemów a non stop ściągam to mam transfer na poziomie 130kb

Gość tepsa.....
wielbiciel - z czego masz neta ?

Mam 6 Mbit z tepsy na linii tepsy, i tylko dlatego, że nie mam innego wyboru. Gdybym miał wybór, wziąłbym 10 Mbit z UPC :p

Gość tepsa.....
Ja tez mam 6mb z netii i tez nie moge miec z upc , ale nie narzekam , a net jest prawie zawsze 🖐️