Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pola1231

Mam 30 lat i brak instynktu macieżyńskiego-ktoś jeszcze?

Polecane posty

Gość pola1231

Czy któraś z was tez tak ma?Ogólnie mam okropny strach przed ciążą póżniej porodem wyrzeczeniami itp itd jestem po ślubie 5 lat bardzo kocham męża on mnie też ale jakos nas oboje nie ciągnie...

Gość litosci!!!!
nie dosc ze brak instynktu, to i brak pojecia o ortografii:O spierdalaj debilowata pusta macico:D:D:D

chyba jednak coś tam kielkuje , skoro taki temat zakładasz . kobiety są w kiepskiej sytuacji bo wiek do rozrodu jest dużo krótszy niz u meżczyzn , zostało ci pare lat na decyzje , raczej mniej niż wiecej . Licz sie z sytuacją ze jak już ten instynkt sie pojawi , twój organizm może tego nie zaakacptować , matki decydujące sie na pierwsze dziecko w okolicach 40 urodzin też są nie poważne - jeste większe prawdopodobieństwo że dziecko już 20 letnie bedzie sie musiało zajmowac schorowanymi starymi rodzicami zamiast używać młodzieńczego życia . Wiem ze może być 60 latek żywszy od 40 latka, ale napisałam czysto teoretycznie , bo taka jest kolej rzeczy że im człowiek starszy tym słabszy . Jak dla mnie bezdzietne życie jest nie przyjęcia . Jedyne kobiety które świadomie nie decydyją sie na dziecko i mnie jakoś to nie dziwi , to kobiety z pasją podróżnika, które w miejscu nie usiedzą i tylko by dziecku krzywde zrobiły, bo 300 dni w roku jeżdzą po swiecie - ale inne "zwykłe" z przysłowiowa ciepłą posadką i wieczorami przed tv, to już dla mnie kosmos jest .

Gość 30latbezdzietna
edyne kobiety które świadomie nie decydyją sie na dziecko i mnie jakoś to nie dziwi , to kobiety z pasją podróżnika, które w miejscu nie usiedzą i tylko by dziecku krzywde zrobiły, bo 300 dni w roku jeżdzą po swiecie - ale inne "zwykłe" z przysłowiowa ciepłą posadką i wieczorami przed tv, to już dla mnie kosmos jest . Idac twoim tokiem rozumowania, tylko dziecko moze uczynic nasze zycie interesujacym jezeli nie podrozujemy 300 dni w roku. Niewazne, ze niektore kobiety naprawde nie maja instynktu i wola ciepla posadke,prace do 15 i nic juz w zyciu wiecej im nie potrzeba.Ja np narazie nie chce miec dziecka, zero instynktu. Pracuje sobie w szkole, sa dni kiedy koncze prace kolo 12 i nie uwazam mojego zycia za nudne. Uwielbiam chodzic na zakupy, 3 razy w tyg minimum plywanie, raz w tyg sauna, czytanie ksiazek, 2 razy do roku wyjazd zagranice, zajmuje sie tylko soba i partnerem i jestem bardzo szczesliwa:) mam 30 lat. Fajnie jak kobieta chce miec dziecko i jest ono dla niej najwiekszym szczesciem:) Ja bardzo podziwiam mamy ale macierzynstwo nie jest dla mnie, kompletnie sie w tym nie widze:)

Gość do tej wyzej....
no tak, jasneee...staraczko:D a na forum dla mam o ciazy,macierzynstwie i wychowaniu dzieci zagladasz z nudów:D:D:D jasnee:D

Gość 30latbezdzietna
nigdy tu nie zagladalam ,zobaczylam ten temat na glownej stronie i mnie zaciekawil:)

Gość do tej wyzej....
tak, tak:D:D a swoja droga nauczyciel na kafe:O litosci,obys moich dzieci nigdy nie uczyla nauczycielko za dyche.I staraczko za zeta:D:D

Gość 30latbezdzietna
aha i jeszcze dopisze autorce:) ja tez boje sie bolu, wyrzeczen jestem troszke egoistka:) lubie poswiecac sobie tlyko czas i mojemu partnerowi a takze rodzinie, uwielbiam spac do 10 w soboty, siedziec w wannie 2 godziny, zaszalec w sobote wieczorem, jak mnie cos obudzi w nocy to jestem bardzo wkurzona chyba nie dojrzalam:)

Gość 30latbezdzietna
nie martw sie, twoich dzieci uczyc nie bede:)

Gość krupnikowka
A ja tez nie mialam , jak sie dowiedzialam , ze jestem w ciazy to sie z rozpaczy poplakalam, ale urodzilam , nigdy nie bylam tak walnieta jak wiekszosc mamusiek , raczej z dystansem!!! Niemowlaki mi sie nie podobaja, nie rozczulaja , ale moja corke polubilam - tak normalnie , bo fajna dziewczynka! Wychowalam bez tej durnej zaslepionej milosci ! Wiec mozna miec dzieci bez niego i tez dobrze funkcjonuje!

Gość do krupnikowej
jezuu ale to smutne co piszesz...polubilas córke,nie pokochalas....takie jak ty nie powinny sie rozmnazac...:O nie zdziwie sie jak twoje dziecko w wieku 20 paru lat bedzie opowiadalo swoje traumatyczne zycie i dziecinstwo na kozetce u psychiatry....

szczerze:to nigdy za bardzo nie podobały mi się cudzę dzeici, nie wyobrażam sobie np.pracy przy nich. Ale swoje się kocha inaczej tak od razu!!Kocha , złości , ale kocha...

Gość do autorki pisze...
krupnikowa:O bardzo mi zal twojego dzieciatka:O

Gość krupnikowa
oj biedactwa hormony wam szaleja dostalam niemowlaka i nie oszalalam ze szczescia, ale ze mnie swinia , nie, ja zamiast tego przewijalam , karmilam , przytulalam uczylam sie mojego dziecka i polubilam !!!! Nie pisze , ze jej nie kocham , tylko to dojrzala milosc , nie dzikie zaslepienie! A nikt o nia martwic sie nie musi , to wesole , usmiechniete dziecko ,zadnej traumy nie miala , byla przytulana , duzo sie z nia rozmawia, ale nie mam na jej punkcie takiego pierd...a , jak niektore mamuski! kataklizm - nie nie zawsze kocha sie od razu, do milosci dlugo sie dojrzewa , nie trzeba do tego instynktu , tylko odpowiedzialnosci i rozumu!!!!!

nie mówię kochać od razu, najważniejsze nie oceniać ot o to mi chodziło. Każda matka soje dzicko kocha, tak czy siak. Pisałam o braku instyktu , że syndromy przed posiadaniem nie znacza jakim się będzie rodzicem. Wiadomo, że dla dzicka najlepszym. OOd oceniania mi dalekoooo

Gość nie przesadzajcie,ja odebralam
to lubienie w sposób sympatyczny. Do autorki: W zyciu jest tak,ze sie go nie da przewidzec co do dnia czy miesiecy. Zawsze sie moze wydarzyc cos, co cie wylaczy zluksusu wygody- czy to choroba, twoja lub bliskich, starosc, niedołestwo, czy tzw czynniki zewnetrzne. W wypadku dziecka akurat sama decydujesz o pewnych ustepstwac od wygod. Pamietaj,ze taki okres trwa bardzo krotko wobec calego zycia. Ja w twoim wieku myslalam tak: skoro wszytkie kobiety , ktore urodzily, uwazaja, ze to dalo im mnostwo szczescia - moze warto sprobowac - zycie ma sie jedno. Sprobowalam (tez bez instynku) i sie nie zawiodlam - faktycznie tak jest, w stosunku do swojego dziecka człowiek ma zupełeni specjalne uczucia, ktorych przedtem by sie nawet nie domyslał. Co do podrozy - to akurat najmniejszy problem.Jesli chcesz podrozowac - bedziesz. Na calym swiecie, w kazdym zakatku, zyja dzieci i matki sobie z nimi radza, bo wszedzie jest dla dzieci jakies zaplecze, nie trzeba wozic ze soba pokoju dziecinnego. Ja z dziecmi objechalam pol swiata.

Gość krupnikowa
jesli chodzi o podroze , to calkowicie sie zgadzam, jak dzieciak zdrowy czemu nie . Karmilam mala piersia, jak miala 3 miesiace jechalismy 900 km na komunie, a jak miala 15 miesiacy samochodem do Francji na urlop , super sie udalo!!! Nawet z nia po gorach chodzimy!!!!

Gość help...me?
lol

oczywiście ze z dzieckime mozna jechać na wakacje , ale na wakacje a nie w dziki busz , czy na pustynię . O taki rodzaj podrózowania mi chodzio. Do pani co ceni sobie basen , saunę i zakupy : dziecko to nie jest kula u nogi , jezeli sie wspólpracuje z partnerem i dzieli obowiazkami to mozesz i na basen 5 razy w tygodniu chodzić . Próbowałam delikatnie zasugerować , że o ile bezdzietnej parze 30 latków jest "bosko" , to już bezdzietnej parze 50 latków - nie specjalnie. Akurat znam parę przypadków , jeden to mój wujek i ciocia - w pewnym momencie popadli w alkoholizm , moja koleżanka prawie 40 letnia i jej mąż - w życiu bardzieju nudnego zwiazku nie widziałam , mają kota na którego przelewają uczucie w bardzo śmieszny sposób , kolejna para - moi sąsiedzi : włąsnie sie rozwodzą po 20 latach małzeństwa , gdzie oboje ponoć z wyboru nie zdecydwowali sie na dziecko , a on znalazł sobie samotną kobietę z małym dzieckiem . Facet moze praktycznie w kazdym momencie zycia zostac ojcem , a kobieta powinna 100 razy przemyśleć swoją decyzje o wyborze życia bez dziecka.