Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Dlaczego ciągle jest tak że mając małe dzicko musimy zmagać się z pracodawcami, ""przepraszać""za urlopy i nie ma tej równości!

Ja się z nikim nie muszę zmagać i nikogo nie muszę przepraszać. Jestem uczciwa wobec pracodawcy, więc mój pracodawca jest uczciwy wobec mnie. Niektóre kobiety, jak się dowiedzą że są w ciąży, to od razu uciekają na zwolnienie, a potem się dziwią, że pracy nie moga dostać, lbo że się z pracodawcą muszą zmagać. Niestety, ale przez takie babki, potem nikt nie chce zatrudniać do pracy młodych mężatek, albo kobiet z małymi dziećmi, bo ma doświadczenie, że tylko z takimi osobami są potem problemy.

Za granicą tego nie ma , sa kartki z życzeniami, pitu , pitu. U nas rządzą stereotypy, matka z mały dzickiem nie ma szans na konkurując o pozycję z kimś bardziej na oko firmy dostępnym.

Ja również nie chodziłam na zwolnienia w ciąży i szybko wróciłam do pracy po porodzie. wiadomo że jako mama mam prawa, z których korzystam, ale nie wykorzystuję tych praw bez powodu, bo mam takie widzimisię. Ja nie czuje presji ze strony pracodawcy. Sam nawet mi przypomniał na konieć roku, że nie wykorzystałam opieki na dziecko i zebym sobie wzięła.

gratuluję pracodawcy!może wielkich korporacjach patrzą na statystyki.Masz jedno dziecko, masz pozycję, damy ci ją, lepiej szybciej nie decyduj się na drugie . Takie są często realia.