Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość we-20-20

problem z noworodkiem ...

Polecane posty

Gość we-20-20

Moj syn ma 6 tygodni. Od jakiegos czasu strasznie sie prezy i rzuca przez sen. Jaka moze byc tego przyczyna ?

Gość arbuz,.
Kolki jelitowe. Bardzo mozliwe. Kup herbatke z kopru włoskiego :) i Butelke avent przeciw kolkową. A na cycku czy na suchym prowiancie??

pewnie brzuszek go boli. sprobuj mu podac na noc espumisan, mozesz mu ciepłą pieluszke na brzuszku połozyc aa i 6 tygodni to juz nie noworodek ;)

Gość we-20-20
No niestety na '' suchym '' .. Synek spi ze mna w lozku i potrafi tak 2 godziny sie krecic , prezyc , rzucac .. Dodam jeszcze , ze ma refluks ...

Gość we-20-20
Niemowlaczek ... :):) A i mam pytanie .. Od jakiegos czasu podaje mu lactulose na kupki ... I przy tym syropku mozna podawac espumisan ?

Gość arbuz,.
NO to są to kolki jelitowe!!! Po pierwsze nie pisz na forum tylko idź do pediatry. W życiu niepodawaj espumisanu. To nie jest duze dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość arbuz,.
Ja swojemu dziecku dawal bym do picia herbatke z kopru a nie syrop z chemią. Ja was ludzie nierozumie.

arbuz :D no akurat espumisan dla niemowląt mozna podawac jak dziudzius skonczy 1 miesiac zycia mojej córeczce bardzo pomógł jest bez recepty :)

Takie małe dzieciaczki mają słabo rozwinięty przewód pokarmowy. Jeśli jest na piersi tzn że zjadłaś coś ciężkostrawnego, wzdymającego lub alergizującego. Jeśli jest na butli to pewnie jest to początek kolek (radzę zaopatrzyć się w kropelki sab simplex itp) bądź może nie toleruje mleka krowiego i trzeba mu zmienić mieszankę .

Gość kokokokoko
moja corka tez tak miala okolo 2miesiaca przeszlo samo. ja bralam na rece w ciasnym beciku i bujalam troszke pomagalo. dodam ze nie miala kolek i tez sporo jej sie ulewalo ale refluksu nie stwierdzili.

Gość rekomsulting
Tak, to już nie noworodek........tu znajdziesz nie tylko sprawy kolki u dzieci, ale też inne ważne sprawy: http://tnijurl.com/4aab679ca05a/ powodzenia i dużo zdrowia.........ucałuj Synka.....

Gość Dziób dziób
mój bierze espumisan od 4 tygodnia i żyje. dodawałam mu krople do każdego mleka, dziennie nie można przekroczyć 40 kropli. Teraz już kolek nie ma ale wkrapiam mu po parę kropli do butli, żeby nie odstawiać tak gwałtownie.U nas kolki były co dziennie, mimo że mały ma mleko dla alergików. parę tygodni co rano też się pręzył, robiłam mu masaż brzucha.

Gość kokokokoko
a i kladlam termofor z ciepla woda na brzuszek oczywiscie z mala iloscia wody zeby nie byl za ciezki:)

Gość Dziób dziób
ja używałam suszarki do włosów, ustawiałam na letni strumień powietrza i jednocześnie masowałam brzuch ruchami okrężnymi zgodnie ze wskazówkami zegara. Mały się przy suszarce uspokajał.

Gość ja uzywalam suszarki
cieple oklady z pieluszki, recznika tez pomagaly, mialam tez termoforek. I DZIEWCZYNO NIE Śpij Z NIM W LOZKU BO POZNIEJ BEDZIESZ MIALAM PROBLEM..........

Gość gość
Kolki :)