Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z vigorem

taki mam temat do przemyślenia trochę z historią związany i Japończykami

Polecane posty

Gość z vigorem

których bardzo mnie szkoda , prawie zagłada narodu i Państwa i ludzi szkoda honorowo i ambicjonalnie nastawionych do życia, którzy wolą umrzeć z głodu niż o pomoc poprosić ale tak zrozumiałem, że poprosili Rosjan o dostarczenie energii elektrycznej i dostali tę pomoc natychmiast i teraz się zastanawiam, czy możliwy jest gest Putina i Miedviediewa aby Japończykom oddać Wyspy Kurylskie , gdzie są same skały i nic nie urośnie nigdy ale Wyspy odebrane Kapończykom w czasie II wojny światowej , tak się zastanawiam, co by było , gdyby Putin powiedział oficjalnie , te Wyspy były zawsze japońskie , więc w obliczu tragedii zabierajcie i się zasiedlajcie ale Putin może się obawia, że odda te wyspy w imię przyjaźni a tuż nad ranem Wyspę zajmą Jankesi aby nowe bazy bojowe tam tworzyć , ryzykowny ten podarunek może być dla Putina , jak sądzicie ?

Gość sdfgsdfgdsgs
Myślę że niema takiej opcji na oddanie tych wysp.Ruskie boją się o każdy najmniejszy swój kawałek ziemi i jak jakaś mniejszość narodowa walczy o niepodległość to Rosjanie ich krwawo zwalczają.

Gość maliboo.
"których bardzo mnie szkoda , prawie zagłada narodu i Państwa " 20.000 tys ofiar w stosunku do poulacji 160 mln nazywasz zaglada narodu?

Gość maliboo.
sorry wlasnie sprawdzilam Japonia ma 130 mln mieszkancow ale ciezko to nazwac zaglada narodu w stosunku do 20 tys ofiar

Gość z vigorem
te Kuryle raczej nie oberwały teraz tsunami , więc raczej są bezpieczne ale same skały , Putin nie ma kasy aby zagospodarować te wyspy a Japończyk za 5 lat mógłby tam zrobić cuda na kiju i banany na skałach posadzić , obawiam się że przez kolejne 100 lat nikt z tych wysp nie skorzysta

Gość z vigorem
maliboo obawiam się , że te dane już są teraz nie realne, ze 130 mln. Japończyków za rok zostanie może połowa a 1/3 ucieknie i będą się męczyć w ogromnych bólach

Gość maliboo.
??? z vigorem, przypominasz mi te osoby, ktore panikowaly, ze fale tsunami zaleja USA i dotra do Europy skad taka ciemna wizja? chdzi Ci o elektrownie? moglbys rozwinac temat w jaki sposob przewidujesz ze za rok zostanie polowa? niby co sie stanie z 60 mln?