Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana zmotoryzowana mama

auto i ciaza

Polecane posty

Dzien Dobry, ja mam takie szybkie pytanie.Jestem w prawie 4 miesiacu ciazy,koncowka trzeciego,moja praca polega na jezdzeniu samochodem do klientow-przedstawicielstwo.Mam pytanie -ostatnio wiadomo po roztopach w drogach jest mnostwo dziur- a ja mam tereny gdzie jest dziurza na dziurze i straszliwie sie wytrzese az brzuch mi skacze i to tak z 20-30 minut drogi-wiejskie drogi... I teraz pytanie-czy nie zaszkodze tym dziecku? czy nic sie nie odlei?nie wiem co robic...

Gość to pytanie juz powinnas
zadac lekarzowi nie nam

Gość to pytanie juz powinnas
ja sie w sumie nie moge porownywac z Toba ale... zdawalam prawo jazdy od 6 do 8 miesiaca ciązy.... No ale ilez pojezdzilam - 30 godzin tylko...

Gość gbradam
Ja może nie jeżdze zawodowo samochodem ,ale codziennie pokonuje min 10km i jak to na polskich drogach dziura na dziurze nie tylko na wiejskich drogach.Jestem w 6 miesiacu i nie zauwazylam zeby malemu sie nie podobalo cos:) Kiedyś jechalam autostradą 160km/h i maly fikolki w brzuszku fikał;)wiec chyba przez podniesiona adrenalinę:)

Gość xyz..@
Jak ja byłam w ciąży zaawansowanej i jeździłam po dziurach to myślałam że mnie rozerwie albo że zaraz urodzę :D Myślę tak jak wyżej- powinnaś pogadać z lekarzem

Gość ja jestem w 5tym
ostatnio pytalam ginekologa czy moge jechac samochodem w dluga podroz i mi odradzal z powodu mikrowstrzasow, mimo ze ja caly czas bede jechac autostradami. jeszcze dodal ze w Polsce ludzie jezdza jak wariaci i nie ma co sie narazac na stres, w sumie to tu ma racje. Pytanie ile jedzisz bo ja mowilam o trasie ponad 1000km, tak codziennie do pracy po 20 km nie widzial przeciwwskazan.

Codziennie to okolo 30-40km ale po strasznych dziurach,takich wiejskich wertepach..

jak jesteś przedstawicielem handlowym (tak rozumiem) to jeździsz cały czas... na początku dziury może Ci nie przeszkadzają ale z czasem zaczniesz czuć się źle jak Tobą potrząśnie. Poza tym kurcze z tymi wariatami na drodze to prawda, lepiej nie ryzykować. No i pomyśl, pierwsza lepsza stłuczka i brzuch na kierownicy.... ewentualnie sciśnięty pasami. Ja bym poszła do lekarza po l4 bo po co ryzykować? może jeszcze nie teraz koniecznie ale od 5 mc to na pewno Ja jeździłam do 9 mc ale z duszą na ramieniu. I to tylko w jakichś awaryjnych sytuacjach, do sklepu np

Gość przedstawicielka(była)
Ja niestety również wykonywałam ten zawód i poroniłam 2 ciąże. Nie wiadomo dlaczego ale bardzo dużo jeżdziłam. Jeśli masz możliwość to radzę L4. Pozdrawiam serdecznie.

Gość meliins
Też mam taką pracę i jestem na L4 ( co prawda z powodu zagrożenia) ale nie wyobrażam sobie żebym jeździła, popieram poprzedniczki porozmawiaj z lekarzem niestety pełno wariatów na drogach ponadto na wsi pies wyskoczy na drogę i ...., myślę że nie ma co ryzykować. Ponadto im brzuch większy to bardziej odczuwasz wszystkie wstrząsy.

witam cię autorko ja też jestem przedstawicielem handlowym i od kwietnia zaczynamy się starać o 3 maleństwo tylko ja codziennie robię około 150 km a o maleństwo się niemartw nic mu nie będzie.A w jakiej firmie pracujesz

Gość ja jestem w 5tym
po pierwsze 30-40 km to nie jest duzo, mozesz jechac wolno; po drugie to niezaleznie od tego gdzie siedzisz w samochodzie ryzyko jest zawsze, a zeby je zminimalizowac trzeba obnizyc pasy tak, zeby nie uciskaly brzucha a biegly pod nim. Sa specjalne siedziska na fotel. poza tym mozesz przeciez porozmawiac w pracy zeby przesuneli cie na lepszy rejon na inne stanowisko.

ale po co ryzykować? na drodze jest bardzo łatwo o jakis wypadek. Ja bym poszła do lekarza a ten, jestem pewna, że do l4 PO CO? CZY WARTO?

Gość ja jestem w 5tym
po to ze nie kazdy uwaza siedzenie na L4 bez powodu za uczciwe i potrzebne. Moze jordan z domu nie wychodz, bo zawsze mozesz sie potknac na chodniku? Ciaza to nie choroba, mozna pracowac i nawet jest to wskazane. kodeks pracy jasno okresla w jakich warunkach nie mozna pracowac i kiedy pracodawca ma cie przesunac na inne stanowisko.

Dziekuje wam wszystkim dziewczyny za opinie i porady :)pozdrawiam