Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sZuKaM###

szukam książki"Obca przy własnym ognisku"

Polecane posty

Gość sZuKaM###

jak wyżej

Gość sZuKaM###
Nikt tego nie ma?

Gość gość
Tez już tego szukałam i nic

Gość Pawelus
Ja również szukam tej książki. Moja mama mówiła że kiedy ją czytała, (książka już wtedy krążyła z rąk do rąk) już wtedy brakowało w niej kilku stronic a koleżanka mamy przepisywała ją nawet ręcznie. Działo się to w Kożuchowie (woj. Lubuskie). Jeśli ktokolwiek mógłby mi w tym pomóc proszę o kontakt na sulewap@gmail.com

Gość gość

Czytałam tę książkę ponad 40 lat temu.Mama mojej koleżanki znalazła ją na śmietniku,nie miała okładki,nawet nie byłam pewna tytułu i nie znam autora.Co potem z nią zrobili nie mam pojęcia.Ale do dziś zachowałam fragment,który przepisałam.                                                             Nie widzisz cienia miłości.                                                                                                                                                                                                     Dusza się w smutku ponurym grzebie,                                                                                                                                                                                   Kiedy w niej miłość nie gości.                                                                                                                                                                                                 Och,jakże braknie lubej istoty,                                                                                                                                                                                                 Co z tobą cierpi i czuje,                                                                                                                                                                                                             Co jak ten słońca promyczek złoty                                                                                                                                                                                         Ból każdy z ust ci zcałuje!.....                                                                                                                                                                                                   Lecz ileż smutniej,kiedy się dusza                                                                                                                                                                                         Ku szczęściu cała rozchyla,                                                                                                                                                                                                    A los okrutny ciągle ją zmusza                                                                                                                                                                                                Wyrzekać się go co chwila.                                                                                                                                                                                                      Och,dusza wtedy z bólu się wije,                                                                                                                                                                                             W gorzkiej rozpaczy uścisku,                                                                                                                                                                                                   Bo wie,że jako wyklęta żyje                                                                                                                                                                                                     "Obca przy własnym ognisku"

Gość obcy

Witam czytać nie czytałem ale jestem w posiadaniu tej książki tj OBCA PRZY WŁASNYM OGNISKU okładki oryginalne przyniszczone oprawiona w twarde  dwa tomy .Próbuję się dowiedzieć kto jest autorem ,oraz próbowałem kontaktować się  na maila z osobą z forum ale nic nie wyszło .Pytania  na maila marbor13538@gmail.com

Gość Kla
Dnia 23.07.2019 o 14:48, Gość obcy napisał:

Witam czytać nie czytałem ale jestem w posiadaniu tej książki tj OBCA PRZY WŁASNYM OGNISKU okładki oryginalne przyniszczone oprawiona w twarde  dwa tomy .Próbuję się dowiedzieć kto jest autorem ,oraz próbowałem kontaktować się  na maila z osobą z forum ale nic nie wyszło .Pytania  na maila marbor13538@gmail.com

Witam serdecznie wysłalam wiadomość do Pana na mail. Proszę o kontakt czy ma Pan nadal powieść i czy byłaby szansa na jakikolwiek sposób przekazania/udoatwpnienia czy pożyczenia jej. Pozdrawiam, Klaudia F.