Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mlodej mamiee

moje dziecko po szczepieniu caly czas placze

Polecane posty

Gość pomozcie mlodej mamiee

moja coreczka ma 6 tyg dzis bylam z nia na szczepieniu, szczepilam tymi bezplatnymi i na rotawirusy, a teraz jest bardzo niespokojna placze caly czas nie moze spac :(

Gość pomozcie molodej mamiee
nie ma goraczki bo mierze co pol godz i nie ma ale jest placzliwa i niespokojna i nie ma apetytu :(

Pewnie boli ja miejscie po wkolociu. Podaj cos przeciwbolowego i zrob zimny oklad. Na nastepnym szczepieniu po wklociu jak po wyjeciu igly lekarz/pielegniarka przylozy wacik/ plaster poloz na plastrze/waciku swoje palce i trzymaj tak kolo minuty (zatrzymujesz krawawienie i krew nie rozlewa sie na miesnie, co jest glownym powodem bolu). Mam nadzieje ze pomoze

Mi podczas szczepienia powiedziano, że może być tak, że dziecko nawet przez dwie doby będzie niespokojne i płaczliwe. Córka faktycznie płakała cały dzień po szczepieniu. Podaj dziecku może czopek przeciwbólowy, zwłaszcza jeśli pojawił się odczyn po szczepieniu, nóżka jest spuchnięta. Nie martw się, będzie ok.

Gość po pierwsze
Daj czopek paracetamolu. Nie kazali kupić w przychodni? Jest nie tylko przeciwgorączkowy, ale też przeciwbólowy.

Gość przez dwie doby moze byc
placzliwa, od niczego powiedz o tym lekarzowi , opisz , on zdecyduje czy to bylo normalny odczyn i czy moze dostac ta sama szczepionke czy bardziej oczyszczona Przed nastepnym szczepieniem trzy dni przed szczepieniem i w dzien szczepienia podawaj malej witamine C i witamine A , jak nie mozesz dostac wit A to jakies multiwitaminki dla niemowlat ( takie , ktore maja w swoim skladzie wit A i C )

Gość fhjjhgyugh
podaj coś przeciwbólowego i będzie ok

Gość arrrogantka
A po cholere podawać zbędne suplementy? I co to za bzdury o rolewaniu się krwi na mięsień?! (gdyby tak było, to pojawiłby się siniak!!) Podaj coś przeciwbólowego i powinno być dobrze.

Gość przez dwie doby moze byc
znalazlam na jednej ze stron o bezpiecznym szczepieniu : ,,zalecana dawka witaminy A przez 3 dni przed i w dzien szczepienia - niemowletom podac witamine C po 150 mg 2x dziennie, a malym dzieciom po 300mg 2x dziennie. Oczywiscie nie musisz sie trzymac dokladnie tych norm i podawac wit caly czas , po prostu jak masz to mozesz sie do tego zastosowac na 3 dni przed i w dzien szczepienia.

z tym krwawieniem to cytuje mojego dawnego szefa lekarza z ponad 30 letnim stazen ;'press it so it will not bleed into the muscle'. Tak go uczyli, tak sam zaobserwowal. Nie bede sie klocic i to stusuje ze swoim dzieckiem (nigdy nie bylo problemow)

Gość leticia666
moja córcia po każdym szczepieniu była marudna i niespokojna, początkowo dawałam jej Nurofen ale potem zamieniłam na Viburcol, to czopki homeopatyczne. Lepiej się sprawdzały i były bezpieczniejsze. Mała spała po nich grzecznie, nie płakała.

Gość gość
dziecku homeopatie? jak już eksperymentować to na sobie a nie na maleństwie!

Gość gość
Drogie Panie :) Jestem studentką medycyny i wspólnie z kolegami z koła naukowego przy I Katedrze i Klinice Położnictwa i Ginekologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego przeprowadzamy badanie, które ma nam pomóc w zrozumieniu problemów z jakimi zmagają się matki w pierwszych miesiącach po porodzie. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety ;) Dzięki za poświęcenie nam chwili swojego czasu ! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxkRt9A6PDuI2_Eq21IG105G35-dgCFdGNL6GRp5Vd1_Q5oQ/viewform