Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biedronka1986

Co zrobić ze szwagierką?!

Polecane posty

Otóż,podpowiedzcie mi co zrobić z moją szwagierką która bierze zasiłek opiekuńczy z opieki społecznej na swoją babcię.... Taki zasiłek dostaję się,ale musi się babcią opiekować,a ona nic...Babcia mieszka ze mną i moim mężem ( czyli wnuczkiem )w jednym domu a szwagierka 15 km od nas! Babcią się ona w ogóle nie interesuje! Ja gotuję,ja sprzątam,piorę babci rzeczy, a przecież to nie do mnie należy skoro ktoś się podjął opieki nad nią i jeszcze dostaje za to pieniądze!!!!!!! Babcia nie daje nam na dom ani złamanej złotówki bo wszystkie pieniądze ładuje na niepracującą szwagierkę i jej męża... a do tego załatwili sobie ten zasiłek opiekuńczy....Czy ja mam to zgłosić do opieki? Ja chce taki zasiłek dostawac-bo to ja sie babcią zajmuję.... podpowiedzcie mi co robić.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Idź do opieki i zgłoś, że babcia mieszka z Wami i to Wy się nią opiekujecie. Udowodnić nie będzie trudno.

Gość kasia z chorzowa
może powiedz babci w czym problem a jak nie zrozumie to odstaw babcie pod drzwi szwagierki zadzwoń i zwiej:D

Gość ja bym poszła od razu do
opieki i zglosiła takie cos...masakra jak ludzie sa chciwi...;/

Gość najlepiej będzie
jak zgłosisz to do opieki. A co twój mąż na to?

Tak się nastawiam na to że w poniedziałek jednak pójdę do opieki ja sama,bo mąz był wcześniej i zgosił to ale Tam Panie nic nie zrobiły bo powiedziały że jest wnuczkiem i tez może sie babcia opiekować...a na siostrę nie wypada donosić...No to ok tylko dlaczego za bacie ma ktoś inny brać forsę jeżeli jest przy nas cały czas a tamci zjawiaja się tylko w jeden dzień jak przychodzi czas na rentę babci....babcia pobiera prawie 1000 zł i ma te pieniądze 2 dni....bo ją 'wycyckują" . A babci to nic się nie da przetłumaczyć bo ona jest za wnuczusią... jak dalej tak bedzie to spakuje babcie i won do nich! Babcia jest taka że nie choruję,pamięć ma dobrą---tylko ja się nią zajmuję;gotując obiady ,piorąc jej ubrania,sprzatając jej pokój i nic za to nie mam! Jeszcze potrafi obgadać mnie do ludzi!

Mój mąż mnie popiera.....i coraz bardziej się wkurzam i chyba w poniedziałek na pewno pójdę zgłośić to!!!!!!

Gość kasia z chorzowa
mówię ci odstaw babkę pod drzwi:)

Gość najlepiej będzie
Idź to zgłosić, bo babka z wnuczką ewidentnie cię wykorzystują. A jak urzędniczki będą cię zbywać to spakuj babkę i zawieź ją wnuczce. Skoro tak się lubią to na pewno się dogadają.

O tym że szwagierka taki zasiłek opiekuńczy pobiera dowiedzieliśmy się niedawno,przypadkiem a pobierała już od 10 miesięcy. Babcia ma tez córkę ale mieszka 600km od nas i ona musiała się zrzec tego by szwagierka pobierała. Zrobiły to w tajemnicy.

Gość fdsdsidnfhvifdbvoernbofnbberbb
może niech mąż najpierw porozmawia ze swoją wyrodną siostrzyczką?

ok już się nastawiłam na poniedziałek że tam pójdę i zgłoszę...bo cholera nam tez by się parę groszy przydało....to babcia zamiast do domu tam gdzie mieszka to wszystko pakuje ww wnusię.... ale na prawdę nie miałabym pretensji,ani ja ani mój mąz o to że pobierają ten zasiłek gdyby faktycznie zajmowali sie babcię.....a tu cisza ! Pojawiaja się jak babci renta jest w banku! A babcia jeszcze upoważniła wnusię do tego by jej rentę pobierała w banku....

Mąz rozmawiał już ze swoją siostrą i tylko kłótnia się zrobiła bo wielce obrażeni są że my tak w ogóle mogliśmy do nich powiedzieć! Nie czują się winni i nic nie mają sobie do zarzucenia! Więc z nimi szkoda gadać!

Gość najlepiej będzie
No bo widzisz z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciach. Stara prawda. Nie daj się dłużej w chuja robić.

Gość vbnm,tyuighjk
ale masz problem...skoro babcia jest "w pełni władz" to niech zacznie sobie sama sprzatac, prac, gotowac, etc. Jak własny smrod zacznie jej przeszkadzac to wtedy albo wezwie wnusie albo Ciebie poprosi. Albo wyznacz cennik za pranie itd i powies w widocznym miejscu. bo słuzaca przeciez nie jestes, prawda?

Gość Sąsiadka Ducha
A do kogo należy dom w którym mieszkacie?

kochana, tak nie może dalej być. oni was poprostu wykorzystują. zrób coś z tym. przeciez to bedzie wiecznie trwac a ty bedziesz ich służącą,. nie przejmuj sie szwagierką ze się obrazi. miej to gdziś jej zdanie. idz do opieki , i oczekuj konkretów. nie daj sie zbyć!!!

no więc byłam w opiece społecznej i naskarżyłam na szwagierkę że się babcią nie opiekuję a te wredne baby co tam siedzą powiedziały mi że nic nie mogą zrobić bo one nie mają na to wpływu-a po drugie nie mam dowodów na to że szwagierka babcią się nie opiekuje! Także zgłoszenie tego z mojej strony nic nie daje! Jakieś kilka dni temu opieka wezwała szwagierkę i powiedzieli jej tam że ja się na nią skarżyłam no ale ona wszystkiemu zaprzecza-twierdząc że zajmuje się babcią! I co ja mam dalej zrobić? Nie zależy mi na dobrych kontaktach ze szwagierką (tak samo mojemu mężowi). Ale babcia też nie da się tak łatwo wynieść do niej bo to był jej dom ,w którym teraz mieszkamy a został przepisany na mojego męza. Babcia ma zapisany tu swój kąt!!!!!!

Idz tam jeszcze raz, powiedz to samo co tu napisałaś, powiedz, ze zadasz kontroli u szwagierki ze niby się babka zajmuje niech ja sprawdza. Taki ich psi obowiązek, niech sie zainteresują czy babcia w ogóle jeszcze żyje, czy nie jest juz w zamrażarce a ona nie pobiera nieprawnie zasiłku albo w piwnicy zamknięta. co za niedorobione baby tam pracuja :o zagroź ze to zgłosisz ich przełożonym pukaj do wszystkich drzwi, w końcu ktoś otworzy