Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenna kuracja

OD WIOSNY DO LATA - NAJLEPSZY CZAS NA ODCHUDZANIE 21.03

Polecane posty

Dowakacji - ale to nie tłuszcz!! Waga waha sie codziennie w zaleznosci od cyklu,hormonow, tego co zjadłas i od wyprozniania. Rano wazy sie mniej,wieczorem wiecej. JEzeli wypijesz poltora litra wody i nie wysiusiasz,to waga pokaze ponad kilogram wiecej :) Najlepiej wazyc sie raz na tydzien, bo codziennie jest niemiarodajne.

ah ta waga Fabetka ma racje lepiej wazyc sie raz w tygodniu wybranego dnia ta sama waga postawioną w tym samym miejscu najlepiej o tej samej porze (rano na czczo) w stoju Ewy :) Wtedy mozna mowic o efektach badz ich braku ...a co do okresu to woda faktycznie sie zatrzymuje wiec jezeli wiesz ze okres bedziesz miala w sobote nie waz sie w piatek tylko zwaz sie w 3 dzien okresu to bedzie bardziej miarodajne :)a najlepiej po zakonczeniu cyklu:) Albo jak chce Ci sie siku to tez nie waz się tylko najpierw pi pi :P:)

:D Fabetko coż to za śmiechy :) ja zawsze tak mowie :D hehe Juz po urodzinkach wszystko bylo po dukanowemu :) więc dumna jestem hallo a gdzie jest wiosenna kuracja szkoda ,ze osoby zakladajace topiki tak szybko rezygnuja !:(

Pi pi :D Podoba mnie sie :) No wielka szkoda, ale niestety tak bywa, w koncu to tylko wirtualny swiat :) Jak tam psychika przed swietami? :) Widze po innych topikach ze wszyscy wariują albo przerywaja diete :) Ja nigdy nie lubiłam tradycyjnego jedzenia, więc na świeta praktycznie zostaje mi tylko jedzenie jajek i pieczonego kurczaka, wiec chyba nie odbije sie to na mojej wadze :D

Gość bbbbbbbm
Macie rację. Wiosna to najlepszy czas na odchudzanie! Jakaś doskonała dietka, no i oczywiście aktywność fizyczna. Ale nie jakaś tam siłownia, czy forsowne biegi, tylko marsze z kijkami Nordic Walking. Jest to dobra forma ruchu, która tak nie obciąża mięśni i nie męczy. Jest to sport przeznaczony dla każdego i dla młodszych i dla starszych. Ponadto jest to aktywność, która pomaga spalić nawet 30 procent więcej kalorii w porównaniu z innymi sportami. Ale wymienione zalety marszów z kijkami Nordic Walking to nie wszystko. O innych przeczytacie na stronie http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2010/09/14/maszeruj-po-szczupla-sylwetke/ I nie marnujcie czasu, tylko kupcie kijki i zacznijcie maszerować. To Wam się opłaci! Z pewnością uda Wam się szybciej osiagnąć cel szczupłą figurę.

Gość cleo_natalia
hej.. nieodzywałam się bo znalazłam pracę, i trochę miałam spraw do pozałatwiania.. dobra wiadomość jest taka że kolejne kg w dół dokładnie to -4,5 kg od 28.03 do Świąt chce ważyć 58!, czyli jeszcze 0,5 kg!. a potem to już tyle żeby zmieścić się w sukienkę rozmiar 36!!! w święta raczej nie przytyje bo u mnie nie ma placków zadużo, a będę jeść jajca i mięsko a to białko, więc tak jak na diecie, zamiast chleba tosty

Gość dowakacji
dziękuje wam za te odp ;* dobrze jest tak o coś zapytać na forum ;-) macie racje z tym ważeniem ;-) postaram się ważyć raz w tyg. u mnie przed świetami będzie ciężko.. ogólnie to nie przepadam za niczym ze święconki.. nawet jajka.. wole świeżo ugotowane.. ale placki ;-( u mnie będzie ich mnóstwo.. jeszcze moje ulubione.. ale postaram się jakoś pilnować ; D

Cleo - gratulacje!!! z powodu i pracy i kilogramow oczywiscie :) Dzisiaj kupilam pierwsza w zyciu szminke, taka jakby koralowa - zbytnio nie odbiega od koloru moich ust,ale mam wrazenie, ze je troche optycznie powieksza, jestem megazadowolona!!:D i jeszcze miętowy lakier - czuje wiosne coraz bardziej :D Wiecie czego mi brakuje jeszcze do szczescia - spodnicy z pasem i wysokim stanem albo sukienki :( o takiej - http://i.pinger.pl/pgr258/ec53ef7e00082f604a9a7a6e/P30-08-09_12.07%5B01%5D.jpg http://i.pinger.pl/pgr312/660f8b870005274b4a3e2e7a/IMG_7679.jpg http://i.pinger.pl/pgr210/b970518f0014dd614a3e2e81/IMG_7673.jpg http://i.pinger.pl/pgr122/45cddaab000e200b4af48505/IMG_9378.jpg http://i2.pinger.pl/pgr364/bce7769d0026174e4baf3a61/IMG_2840.jpg http://i2.pinger.pl/pgr448/f5fcdedf0000a8b54bd5ed77/IMG_4203.jpg http://i.pinger.pl/pgr187/1f17022b002194324ca88960/IMG_8685.JPG http://i.pinger.pl/pgr465/7e88e66a000ae9c14cb6d8ed/IMG_9020.JPG http://i2.pinger.pl/pgr448/f5fcdedf0000a8b54bd5ed77/IMG_4203.jpg Aaahhh no jestem zakochana, ostatnio znalazłam taką w koncowkach kolekcji,ale nastepnego dnia jak przyszlam kupic to jej nie było :(Moze widzialyscie gdzies i w przystepnych cenach? (bo widzialam ladne sukienki w H&M, ale 80zl. za kawalek szmatki to zdecydowanie za duzo). Chciałabym umiec sobie sama uszyc,ale u mnie w rodzinie nikt nie umie szyc włącznie z babciami :P

Mam wirusa na komputerze i rzadko kiedy udaje mi sie wlaczyc internet :( Mam dzisiaj mega kaca, grzeszki - wczoraj 3 piwa i 2 plasterki sera w nocy, rano biała bułka do jajecznicy (musiałam czyms zapchac zoladek :/) Czuje sie fatalnie, chyba dzisiaj odpuszcze basen i pojde spac :P Na wadze dzisiaj 74.3, mam nadzieje ze moze w poniedzialek bedzie 73.9 :)

Hej dziewczyny jak wam idzie dietkowanie ?:) pewnie porzadki zabierają cały wolny czas ja do 21 w pracy więc mam troche czasu a tu od rana cisza . życzę Wam wszystkim wesołych spokojnych i ciepłych świat :*

Temat podupada :( Ja nie mam co sprzatac, robimy swieta za miastem, a ze u mnie cala rodzina raczej bezboznikow, to nie robimy z tego bóg jeden wie czego, ot tradycyjne spotkanie z rodziną :) Dzis wyskakuje na basen,a potem do wtorku robie wolne od silowni i cwiczen, coraz bardziej mnie wszytsko boli, dam kregoslupowi i nogom troche odpoczac. Dzis znow beda grzeszki wieczorem bo ide na miasto, na wadze uparcie 74.3 kg., raczej do poniedzialku nie bedzie mniej. Jutro mierzenie :)

podupada a do lata jeszcze daleko ... Mam nadzieje ze dziewczyny ktore nie pisza nie poddaly sie tylko nie maja czasu na pisanie pamietajcie nawet jak wam sie noga powinela wroccie walczcie dalej bo nawet jesli sie poddalyscie to mozna zaczac znowu a za miesiac dwa piec znowu postanowicie podjąć próbe i stworzycie kolejny watek "musze schudnac" a po co skoro lepiej zostac tutaj z Nami czy nie ?:):P Fabetko zazdroszcze basenu tez bym się skąpała :) Ja w pracy do 16 :D

Gość cleo_natalia
witam, kochane:) Zdrowych i pogodnych świąt wielkanocnych! u mnie dietka dalej i kolejne 0,5 kg w dół, udało mi się zrzucić do świąt 2 kg tak jak planowałam dzisiaj idealnie waga pokazała 58 kg! pora sprawdzić sukienkę czy pasuje:)

Alicja super wynik :) Cleo GRATULACJE napewno zmieściłaś się w kiecke :) super ,że osiągnełaś cel mam nadzieję ,że nas nie opuscisz teraz :* WESOŁYCH ŚWIĄT :* (kolejny raz) :):)

Cleo pochwal si jak tam z sukienka? :) Śniadanko-obiad u mnie przeminal bardzo milo, zjadlam nozke kurczaka, 2 jajka, plasterek pieczonego schabu, salatke warzywna i 2 kawalki ciast, rozlozylam to ladnie co 2 godziny ze spacerkiem nad jezioro, takze jestem zadowolona. Dzis na wadze bylo 73.9, mam nadzieje ze jutro tez tak bedzie,chociaz dzisiaj ide piwkowac :) Pod biustem i w biodrach po -1 cm. :) Jak tam dziewczyny? :)

Gość cleo_natalia
hej, przymierzałam sukienkę, jeszcze zaciasna :( chyba muszę jeszcze z 4 kg zgubić, więc walczę dalej tak do końca maja było by dobrze zrzucić 3-4 kg:) jestem bardzo zadowolona bo większość ubrań już pasuje na mnie, no niektóre spodnie może jeszcze przyciasne ale jest ok

ja tez zaczelam wyciagac stare ciuchy z szafy, sporo zapomnianych i mieszcze sie juz w te, ktorych nie nosilam z 2 lata:D Jednak na wadze 73.9, jestem strasznie zadowolona, jeszcze 3-4 tygodnie i moze szostka z przodu :D

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa na tym wątku ale chętnie się przylączę. Nie zależy mi na schudnięciu więc nie wiem czy mnie przyjmiecie... Chcę zmienić żywienie i zacząć ćwiczyć więc to może się jakoś z Wami wiąże?... Od pierwszego maja ostro biorę się za siebie. Dietę przewiduję na maji czerwic. 1.maja się też ważę... Chcę sobie wszystko rozrysować co kiedy jeść i ustalić jakiś charmonogram. Może znacie jakąś fajną stronkę, gdzie mogę znaleść pomysły na zdrowe śniadania i inne posiłki? (oczywiście nie w stylu naleśniki czy coś, bo na to czasu rano nie posiadam). Zależy mi także na liczeniu kalorii m8imo wszystko, więc by nie było tucząco... Pozdrwiam Was serdecznie :)

Hej Lino :) I witam na topiku. żywienie i cwiczenie na pewno wiaze sie z kazda z nas, wiec zapraszamy :)Napisz cos wiecej,co chcesz jesc,cwiczyc,osiagnac :)

Przede wszystkim malo przypraw( sol itp), przekąsek, słodyczy i wiecej warzyw owoców itd. Nietsety u mnie w domu smażone to podstawa a ja nie mam zamiaru się tak żywić. W wakacje już probowałam ćwiczyć więc cwiczenia mam. Głównie nogi, mam też stacjonarny rowerek. Jak poprawię trochę konycję chciłabym zacząc biegać. Co chcę osiągnąć? hmmm mam bardzo niską samoocenę, nie czuję się ze sobą dobrze :(...chciałabym się poczuć po prostu ładniejsza, atrakcyjniejsza dzięki temu... Chcę w koncu zrobić coś dla siebie.

No to trzymam kciuki :) Ja dzis na sniadanie 2 kanapki z serem, na drugie banan, teraz pulpety z łososia (musze je rozlozyc na dwa razy:) ) Pogoda przepiekna, od 10 chodzilam po sklepach, ale nic nie kupiłam :( Jutro biegne na siłownię :)

Gość bbbbbbbm
Kto chce schudnąć przed nadejściem lata powinien po pierwsze dostosować do swoich potrzeb dietetyczny jadłospis, a po drugie wspomóc swe działania stosowaniem aktywności fizycznej. By skutecznie i efektownie schudnąć wystarczy do swojego codziennego jadłospisu dodać odpowiednie spalacze tłuszczu. Jakie? Tego można dowiedzieć się ze strony http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/04/20/schudnij-przed-latem/ Ale oprócz diety warto uprawiać jakiś sport. Polecam Wam jadę na rowerze, tym bardziej, że wiosna już nadeszła.

Wiesz co Ewelinko, ja dzis weszlam na wage i pokazala poltora kilograma wiecej i sie przerazilam, potrzebuje topiku na ktorym bede sie wyspowiadac, wiec ide szukac nowego. Ale jestem zła, jadłam i cwiczylam tak samo jak zawsze :/ Takze kochana, wyrzucaj slodycze z domu, bo przyloze klapa!!!:) A ja ide szukac jakiegos prężnego topiku.