Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yomiho

Jak zostać pedagogiem????

Polecane posty

Gość yomiho

Mam pytanie jak wygłąda droga do zostania pedagogiem szkolnym i w jakim wieku mozna iść na staż lub praktyki. prosze o odpowiedz

Gość pedagog nie szkolny
Idziesz na studia pedagogiczne.

Gość pedagog nie szkolny
Praktyki w trakcie studiów, staż podobnie lub tuż po.

na przykład zdajesz na UW na wydział pedagogiki i wybierasz pedagogike ogólną a nie przedszkolną

Gość studiujesz np
pedagogike opiekuńczo-wychowawczą Na studiach masz praktyki Po podyplomówkach mozesz dorabiać jako logopeda, terapeuta, doradca zawodowy

Gość idź do pośredniaka i się zapyt
oczekujących tam na zarejestrowanie pedagogów :classic_cool:

Gość idhsiudghsiughisu
Nie licz, że znajdziesz pracę w szkole. nauczyciele okupują stanowiska i ani myślą ich zwolnic, pomimo, że mają nabyte prawa do emerytury. Po prostu mają eldorado.

Gość yomiho
Ale może do jakieś poradni pedagogicznej, lub coś w tym stylu. Zastanawiałam się też nad pedagogiką wczesnoszkolną z terapią pedagogiczną. Nie wiem sama co wybrać. Co jest lepsze? Pedagog czy nauczyciel w klasach 0-3.

Gość chyba lepsza wczesnoszkolna
Chyba lepiej iść na licencjat na wczesnoszkolną z terapią, zawsze magisterke możesz zrobić z czegoś innego. Po licencjacie będziesz mogła już uczyć, ale jak jest ze znalezieniem pracy to nie wiem. W niektórych prywatnych przedzkolach można pracować po wczesnoszkolnej.

Gość rtjhnsrjnsr
na pewno trzeba skończyć studia typu pedagogika. Ale zastanów sie poważnie, czy na pewno chcesz sie na coś takiego decydować. Raz, że pedagogów raczej nie szukają, w zawodzie jest ogromne bezrobocie. Dwa, że nawet jeżeli cudem i po znajomości dostaniesz posadę pedagoga szkolnego, to zarobki tam są rzędu 1500zł netto, chocbyś miała 30 letni staz pracy. A ja np. nie wyobrażam sobie w wieku 40 lat zarabiać 1500zł.