Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matrioszka83

Czy opłąca się zrobić kurs ESOL po anglistyce w PL?

Polecane posty

Gość matrioszka83

Tzn patrze na plusy takie jak: -poznanie nowych ludzi -cwiczenie jezyka w dalszym ciagu ale czy to nie jest zmarnowanie czasu i kasy?

Gość matrioszka83
tzn ESOL w UK.

Gość ollllllol
nidgy przenigdy, teraz esol to tylko mowienie i rozumienie ze sluchania, jestem na ostatnim poziomie-porazka-wiecej mnie w liceum uczyli.jestem na poziomie przed fce i ten kurs to marnowanie czasu niestety,ma sens jednak u ludzi z marnym angielskim

Gość matrioszka83
to na co sie mam zapisac?

Gość mi mala niezalogowana
ale co masz na myśli mówiąc kursy ESOL? po prostu chcesz podejść do jednego z egzaminów ESOL, czyli np fce, cae, cpe? czy chcesz uczeszczac również na kurs przygotowujący do tych egzaminów? współpracuję z ESOL, wydajemy ich podręczniki i testy praktyczne (cambridge university press). jesli mam Ci coś polecić, to egzamin Business English - np Higher albo Vantage, zależnie jaki masz poziom języka - ale skoro po anglistyce, to pewnie Higher. Dostepne są podręczniki self-study, testy, płyty - możesz równie dobrze przygotowywać się w domu na Twoim poziomie znajomości języka, i zapisać tylko na sam egzamin - koszt około 110/120 funtów. to fajny i przydatny egzamin, ESOL wydaje bardzo pomocne materiały, na pewno znacznie bardziej opłaca się mieć certyfikat Business English będąc już po filologii, niż np CPE, który de facto niewiele daje. dodatkowo, ESOL w najblizszym czasie będzie przeprowadzać pewne zmiany w obrębie egzaminów i podręczników, dlatego lepiej chwilowo się wstrzymać.

Gość matrioszka83
Dzięki za opinie, właśnie mi o to chodziło, ale nie wiem czy w collegu gdzie mam najblizej jest Business English. Muszę sie dowiedzieć. W sumie to zawsze jakaś opcja, ale czy to pozwoli mi dostac lepsza prace?

Gość marnujesz czas
nikt sie nie patrzy na certyfikat jezykowy.

Gość matrioszka83
ale chciałabym sie na cos zapisac. moze studia, tylko ciekawe czy z licencj by mnie przyjeli :/

Gość marnujesz czas
marioszka83 wydaje mi sie ze ty cchesz cos zrobic ale nie masz pojecia co.........lepiej usiadz, pomysl dokladnie co chcesz i co mzoesz zrealizowac ....

Gość marnujesz czas
marioszka83 wydaje mi sie ze ty cchesz cos zrobic ale nie masz pojecia co.........lepiej usiadz, pomysl dokladnie co chcesz i co mzoesz zrealizowac ....

Gość matrioszka83
bardzo chcę, ale nie mam pojęcia co. Mam tylko licencj z angl. ale chciałabym miec jakis innych fach w reku,moze fizjoterapia ...no cos konkretnego. ale mam 24 lata, nie wiem czy nie jestem za stara :/szkoda mi czasu chciałabym juz wiedziec co i jak. poza tym chciałabym poznac jakichs znajomych, nie mam ich tutaj wielu.