Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gmaja

solarium a karmienie piersia

Polecane posty

dziewczyny ide niedlugo na wesele i chcialam sie trochę opalic, ale nie wiem czy nie zaszkodzi to mleku. czy ktoras z was moze chodzila przy karmieniu? a jak to jest z hormonami czy przypadkiem sie nie opala w plamy?

Z tego co wiem to lekarze nie zabraniają opalania na solarium w czasie karmienia. Należy jedynie osłonić brodawki, żeby nie spierzchły i się nie wysuszyły. I legalnie można się solariować, oczywiście w granicach rozsądku. A plamy? To nie wiem za bardzo o czym mówisz, dlatego się nie wypowiem ;]

Gość ojeżżżżżżżżżżżu
A tak Ci zależy na przedwczesnym starzeniu?

Gość fafarafatuturutu
kurde, laska nie pisze, że chce się spiec na skwarę, tylko lekko opalić przed imprezą, i nie pyta, czy jej skóra się od tego nadmiernie nie zestarzeje, tylko, czy czy nie zaszkodzi, przy karmieniu a tu zawsze się musi znaleźć jakiś mądrala:-O ja niestety nie pomogę nigdy nie korzystałam z solarium w czasie karmienia, ale jeździłam na wakacje i opalałam się na słońcu i żadnych przebarwień nie mam

Tak to jest, gdy ktos nie ma wiedzy na dany temat i sie wypowiada :))) Ja karmie piersia, urodziłam 5 tyg temu i byłam 2 razy na solarium..zadnych plam:)

Gość eolamana1213
Dziewczyny opamiętajcie się - solarium jest bardzo szkodliwe dla ludzi!!!Powoduje przedwczesne starzenie się skóry i powoduje raka skóry!!!

Gość fafarafatuturutu
a kto cię pyta, czy jest szkodliwe? :-O

Gość eolamana1213
Nikt! Nie piszę tego w sensie złośliwości!!!

Jest to szkodliwe! Przeczytaj regulamin jaki wisi w solarium! Jak karmisz dziecko to nie opalaj się ani na solarium ani na słońcu :)

Gość do: fafarafatuturutu
A co jesteś właścicielką solarium?

To ja Ci powiem,że możesz iść i na 100% nie zaszkodzi, z solarium w życiu 2 razy korzystałam(tz seriami) żeby się opalić przed ważną imprezą. Po porodzie wyglądałm jak śmierć, dziecko miało miesiąc-poszłam 4 razy, opaliłam się, poprawiłam samopoczucie, nawet lekarz pozwolił, z cycami nic się nie stało, mleko sie nie zważyło, idź śmiało. ;)

dzieki za odpoiedzi, spróbuje pojsc na 5 min i zobaczymy.