Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cokcomok

krawienie w ciąży. Co mam robić?

Polecane posty

Gość cokcomok

Proszę o radę, nie wiem co mam robić.. dwa dni temu zrobiłam test ciążowy - wyszły 2 kreseczki, ale właśnie wróciłam z toalety i zobaczyłam krew... nie jest jej dużo, jest lekko rozrzedzona ze śluzem ale jestem przerażona.. nie byłam jeszcze u żadnego lekarza, martwię się, czy to normalne.. Prosze, pocieszcie mnie, bo nie wiem gdzie mam teraz o tej godzinie szukać pomocy z niepotwierdzoną przez lekarza ciążą...

Gość cokcomok
bardzo proszę o pomoc... czy powinnam się zgłosić do szpitala..? czy poczekać do poniedziałku i spokojnie iść do lekarza??? Czy to normalnie?? :( u mnie w mieście nawet nie ma oddziału gin-połozniczego :o

Gość jesli krwawienie ustapilo
nie masz sie czym martwic,jedynie jutro idz do lekarza i o tym powiedz, chyba ze bedzie z Ciebie leciec to jedz na pogotowie

Gość cokcomok
prosze...niech ktoś obeznany w temacie da mi jakąś wskazówkę i odpowiedz...

Gość cokcomok
dziękuję.. krew widzę jak jestem w toalecie, a tak to mi nie leci.. jedynie jak podcieram papierem to widzę krew i troszke w muszki..tyle ile z łyżeczki małej.... przepraszam a takie opisy może obrzydzające, ale nie wiem czy powinno mnie to martwić... czuję lekki kłujący ból w brzuchu z prawej strony.

hej po 1 gratuluje dwoch kreseczek po 2 jesli juz wiesz ze bedziesz mama mozesz jechac na pogotowie lub do szpitala,udziela Ci pomocy.niektore kobiety w dniach ,w ktorych przypadalaby miesiaczka maja plamienia,jednak mimo to trzeba skontaktowac sie z lekarzem. jezli zaczniesz krawic silniej lub pojawi sie bol,mozesz wezwac pogotowie,poinforomowac ze jestes we wczesnej ciazy i masz takie objawy. udaj sie jak najszybciej-powinno byc wszystko ok ,ale po wizycie w szpitalu-moze lekarz powie ze nic sie zlego nie dzieje -lub poda leki(najczesciej luteine)-bedziesz spokojniejsza o siebie i malenstwo.

Gość angelina.....
lec do szpitala do poniedzialku moze sie wiele wydazyc bo to moze byc poczatek poronienia

Gość cokcomok
dziękuję :*

ps ja mysle ze nie powinnas czekac.masz mozliwosc pojechania do jakiegokolwiek szpitala?lepiej zapobiegac niz czekac jak ktos wyzej napisal: az zacznie z Ciebie leciec,zwlaszzca ze odczuwasz bol.ten bol,mam nadzieje uspokoje Cie nieco moze byc objawem wczesnej ciazy-ale jak napisalam wyzej-jedz,nie czekaj.Jestes kobieta w ciazy,a wciazy kazdeeeee krwawienie trzeba skonsultowac z lekarzem, napisz czy w tym terminie normalnie mialabys miec okres??

Drobne plamienia sa czesto spowodowane zmianami hormonalnymi. Najwazniejsze to nie panikuj. Idz jutro do lekarza zrob bete i progesteron.

Gość cokcomok
dziękuję... ja właśnie mam od jakiegoś czasu te plamienia..byłam u lekarza niecałe 2 tyg.temu, robił usg i nic nie widział, nie przypuszczałam ze jestem w ciąży..dał duphaston na zatrzymanie krwawien..przeszło mi zaraz po 2 dniach brania. przedwczoraj zobaczyłam te 2 kreski, w sumie to zrobiłam ten test od niechcenia a tu wynik pozytywny.. :) A dziś znów plamienie. U mnie nie ma oddz.położniczego ani ginekologicznego, dopiero 30 km stąd... nie wiem co robić, jutro niedziela :o

a napisz jak silne jest teraz to plamienie..i czy to plamienie ze sluzem czy krwawienie..bo jest roznica miedzy nimi. moze wez ten lek ktory dostalas od lekarza,zadzwon moze do szpitala,powinni poinstruowac Cie co dalej.. i co z tym terminem miesiaczki??

wszystko w porzadku twoja szyjka macicy jest uciskana na poczatku to norma

Gość cokcomok
trochę mnie uspokoiłyście :) krwawienie jest ze śluzem, nie jest duzo tego co idę to toalety to wypływa ze mnie może jedna łyżeczka mieszanki śluzu z krwią. Termin miesiączki miałam mieć ok. 28 marca ale te krwawienie/plamienie mam już od zeszłej miesiączki - z końca lutego.Nawet ta niby-miesiączka zeszła była jakaś super skąpa i dziwna.. I od tamtego czasu cały czas plamię. Nawet nie wiem jak długo jestem w ciąży... ale pewnie odkąd krwawię ..... Wydaje mi się że będąc u lekarza byłam już w ciąży, której nie zauważył.

Dziewczyno nie zwlekaj tylko jedz do szpitala - oczywiscie jesli Ci zalezy na ciazy i dziecku. Zgodze sie z dziewczynami ze to moze byc tylko niegrozne plamienie ale w takich przypadkach kazdy lekarz poradzi Ci jechac na pogotowie, bo jak zacznie Cie bolec lub bedziesz bardziej krwawic to moze juz byc za pozno na pomoc. Lepiej dmuchac na zimne w takiej sytuacji.

lekarz mogl nie zauwazyc wczesnej ciazy na usg. Na poczatku najpewniejsze jest badanie krwi.

hmm no krwawienie moglo zaczac sie z chwili implantacji. a ile jestes w ciaz??najlatwiej policzyc po prostu od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki-tak obliczaja lekarze.

oo wlasnie jak napisala Red Alice..jak zrobisz sobie beta hcg z krwi to mozna okreslic jakijest wiek ciazy\(hormon ten wzrasta wraz z wiekiem ciazy,wiec dany wynik jest przypisany do danego okresu ciazy.

Gość cokcomok
zaraz zadzwonię, czekam tylko n męża aż przyjedzie zaraz z pracy, by mógł zostać dzieckiem starszym.. Obliczając od tej miesiączki to jestem ok.4 tydz.