Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajaca123

Możliwa ciąża???

Polecane posty

Gość Pytajaca123

Witam!28 lutego mialam okres.wczoraj kochalam sie z chlopakiem najpierw chwile bez prezerwatywy pozniej zalozyl.za drugim razem tak samo. Boje sie,ze po pierwszym stosunku zostaly plemniki i powedrowaly do mnie.moje cykle trwaja 30-32 dni.czy w takiej sytuacji jest mozliwosc ciazy?

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Idealnie wstrzeliłaś się w dni płodne. :classic_cool:

Gość Glupie gadanie
Z moich obliczen wynika,ze 16 miala najbardziej plodny dzien.

A z moich, że 17-18 marca szczyt płodności do tego dwa dni przed i 3-4 dni po czyli dokładnie dni płodne.

Gość modusoperandi
Mam bardzo podobny problem, albowiem... Kochałam się w 12 dc, owulację miałam dzień później w 13 dc. Kochaliśmy się oczywiście z zabezpieczeniem, jednak wszedł we mnie na trochę bez niczego, ale tak dosłownie na kilka sekund, 10-15 . Później doszedł za jakiś czas już w gumce. chciałam zapytać czy jest duża szansa na ciążę? Często się takie przypadki zdarzają? Ja wiem, że to nie jest żaden sposób tylko, że ja nie stosowałam typowego stosunku przerywanego, tylko mój partner po prostu we mnie wszedł na kilka sekund, do wytrysku miał daleko, bo doszedł dopiero za drugim razem jak się kochaliśmy w gumce. Za pierwszym razem kochaliśmy się w gumce i nie doszedł później zrobiliśmy przerwę i za drugim razem jak sie kochaliśmy w gumce to dopiero wtedy doszedł. Mam nadzieję, że mimo, tego preejakulatu, który na pewno był, nie będę w ciąży, nie chciałabym już teraz być w ciąży, mam 23 lata. Na medycznym forum jest wiele dyskusji na ten temat i ostaje za tym, że plemniki owszem są ale w kropelkowaniu, które ma miejsce bezpośrednio przed wytryskiem, więc jeżeli partner wyjął członka przed samym wytryskiem to dopiero wtedy jest możliwość zapłodnienia. Chciałabym, aby właśnie tak było...

Czy Wy naprawdę sądzicie, że prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest w jakikolwiek sposób połączone z długością czasu kiedy penis był w pochwie? Generalnie plemniki zawarte w płynie przedejakulacyjnym raczej nie są zdolne do zapłodnienia. Jednak w cewce moczowej mogły pozostać plemniki z poprzedniego wytrysku, które są zdolne do zapłodnienia, a płyn przedejakulacyjny mógł je przetransportować do pochwy. I nie ma znaczenia czy penis był w pochwie 10, 15 sekund czy 5 minut. Jak się ma "szczęście" to wystarczy nawet i te kilka sekund. Najlepszym rozwiązaniem jest poczekać do dnia spodziewanej miesiączki, jeśli się nie pojawi to zrobić test ciążowy i w zależności od wyniku udać się do ginekologa albo spokojnie przez jeszcze dwa tygodnie czekać na miesiączkę. Szanse są bardzo niewielkie, ale zawsze są. Uprawiając seks musicie się z tym liczyć, bo 100% pewności daje tylko abstynencja seksualna.

Gość modusoperandi
Dziękuję bardzo za odpowiedź, wiem, że nie daję to żadnej ochrony przed ciążą pierwszy raz mi się zdarzyło takie coś w dni płodne. Pierwszy i ostatni, jeżeli dostanę okres to idę po tabletki, bo tak dalej funkcjonować nie mogę... Z poprzedniego stosunku u mnie nic nie mogło zostać, bo takowego nie było.

Gość ChlopekRoztropek
Opcja jest, generalnie za malo danych. Poczekaj do terminu okresu i zrob test. Pamietaj na przyszlosc w razie co o antykoncepcji doraznej

Gość Pytajaca123
Wiec u mnie szanse na ciaze sa...dziekuje za odpowiedzi

Gość maarta_2011
gratki,,cieszysz sie

Gość Pytajaca123
Nie,jestem załamana,ale za głupotę trzeba płacić.mam nadzieję,że jednak mamą nie będę.

Gość modusoperandi
a jak sądzicie? jak to będzie u mnie

Gość a wiec napisze tak
Uprawialas seks 19 marca prawda czyli w 20 dc a ovulacje mialas okolo 15-16 dc po 12 h od ovulacji jajeczko nie zaplodnione obumiera. Jaka ciaza na 100% mozesz spac spokojnie skoro masz cykle regularne cudow nie ma

Gość Mariolka rano
a wiec napisze tak-Czy Ty umiesz liczyć dni płodne? :o

Gość Pytajaca123
Mam regularne cykle.kochalam sie w trakcie dni plodnych,wiem o tym.poczekam jeszcze 8 dni,jak okresu nie bedzie to bede sie martwila.

Gość a wiec napisze tak
A co ci sie nie podoba Mariolka 30-14=16, 15,16,17 a co my roboty kto wie ile trwa faza lutealna , ty wiesz z dokladnoscia do 1?

Gość a wiec napisze tak
Pytajaca nawet liczac najdluzszy cykl 32 dniowy owulacja zaszla 18 dc, ty wspolzylas w 20 dc, czyli 2 dni po owulacji ( jajeczko jest zdolne do zaplodnienia 12-24 h od owulacji) sa niskie szanse, ze moglo dojsc do zaplodnienia chyba, ze wszystko ci sie przesunelo i los tak chcial.

Gość Pytajaca123
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.zawsze mam 30 dniowe cykle,ostatnio 28 dni trwal.wiec mam nadzieje,ze bedzie tak jak piszesz

Gość anet2005
Hej! Szczerze mówiąc pierwszy raz piszę cokolwiek na forum, ale mam pytanie i pomyślałam, że może któraś z Was mi pomoże...Otóż 26 lutego wzięłam ostatnią tabletkę(Harmonet), 1 marca pojawiło się krwawienie i trwało 3 dni. 20 marca kochaliśmy się z narzeczonym totalnie bez zabezpieczenia i w dodatku 2 razy. A teraz wariuję, że po tabletkach mogło się poprzesuwać co nieco i owulacja wystąpiła później...Sama nie wiem.Co sądzicie?Na jakikolwiek test jest za wcześnie, a ja chciałabym chociaż wiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo...

Nie ma możliwości przewidzieć kiedy pojawi się owulacja po zakończeniu przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych.

Gość Pytajaca123
Wczoraj miałam mieć okres,nie pojawił się i nie ma objawów,że się pojawi.dziś zrobiłam test i była jedna kreska.teraz martwię się...

Gość Li8
Po odstawieniu tabletek cykl moze sie rozregulowac, dlatego warto zabezpieczac sie dodatkowo, pozostaje jeszcze antykoncpecja awaryjna, jesli macie duze obawy.

Gość awanturka
Ja mam cykle 28-30 dni kochalam sie ( stosunek przeryway) w 18 dc, teraz strsznie bola mnie piersi za tydzen powinnam miec okres, zobaczymy martwie sie strasznie ;/ aczkolwiek wiem ze na wlasne zyczenie.