Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domek domek domek

Który dom kupić?

Polecane posty

Gość Domek domek domek

Do remontu za 170tyś z cegły, dach kryty eternitem, rok budowy 1960, 5 pokoi, do remontu szeroko pojętego. Jest centralne na węgiel. Czy kupić działkę (są tanie w okolicy) i budować dom? Powiedzmy budżet w sumie ok 300 tyś jeśli mowa o nowym domu.. Jak radzicie?

Gość opcja drugaa
bo na pierwszej będziesz pewnie tak,ze naprawisz jedno,drugie sie sypnie.

Jeśli masz wybór, to buduj. Do starego domu i tak trzeba dołożyć.Wymienić eternit i wszystko po kolei.Teraz się buduje inaczej,nowocześniej . Materiały są lepszej jakości.

Gość do koko szambel
a w jakiej okolicy ten domek?

Jak możesz tanio kupić działkę, to nawet się nie zastanawiaj. Za 300 tys. małą chatkę spokojnie postawisz jak dobrze wszystko zorganizujesz, a budujesz po swojemu i masz nowe 🖐️

Gość Domek domek domek
W jakiej okolicy? Jakieś 50-70 km od Warszawy, najlepiej w miejscowości z dobrym dojazdem kolejowym. Miałam na oku okolice Żyrardowa/Mińska/Sochaczewa. Musi być ładnie, zielono, jakieś lasy nieopodal:) Spokojnie.. :) Może coś mi doradzicie? Blisko Warszawy, z dobra komunikacją, ładnie nie i TANIO! Gdzieś gdzie żyje się dobrze i spokojnie:) Dojazdy do stolicy mi nie straszne:) Ktoś tak żyje może? Tak, 300tyś spokojnie starczy mi:) na budowę..

Gość
i mozesz poprosic o projekt pozwalajacy na pozniejsze dobudowanie :) zadbaj, by w okolicy byly sklepy i przystanki pks, pkp, nie odcinaj dzieci od swiata

Gość Domek domek domek
Tak, zdecydowanie dobra komunikacja najlepiej pkp jest dla mnie ważna!:) Ktoś z Was mieszka w okolicach interesujących mnie? Dojeżdżacie do stolicy, jak to wygląda w praktyce? teraz planują remonty liczne pkp..moze być ciężko:P

Ja chciałabym mieszkać pośród lasów:) A co do zadanego pytania - to lepiej budować swój od podstaw, bądź kupić w stanie surowym. Remontowanie starego to wieczna udręka.. czasami warto - czasami.