Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaktuzycnormaalnie

BEZROBOCIE W POLSCE

Polecane posty

Gość jaktuzycnormaalnie

Bezrobocie w Polsce osiąga 13% A ile jest niezarejestrowanych w PUPie? Uciekajcie stad, uciekajcie!

Gość ja niedługo będę
bezrobotna na własne życzenie, wolę dostać zasiłek niż zapieprzać od rana do wieczora za marne grosze, u mnie wyjazd to tylko kwestia czasu a wiem ze jak wyjadę to nie wrócę już

Gość Niezdarny_prawiczek23
w polsce realne bezrobocie to jakieś 25% w tym u młodych w wieku do 26 lat jakieś 40% następne 40% robi za minimalną, a 20% zarabia wielkie pieniądze.

Gość jaktuzycnormaalnie
Mnie na zwykly zmywak nie chca, w moim miescie ciezko o prace jest, zbyt wielu chetnych na 1 stanowisko ;] 2 lata - szukam pracy ... Trzeba szlifowac jezyk i stad wypieprzac. Jak wyjade tez nie wroce bo nie ma do czego.

Gość jakie bezroboicie jest
coraz lepiej , przeciez donald tusk obiecał raj i jest ,skąd wy słyszeliście o bezrobociu ?

Gość taka prawda ona
a ludzie dalej chcą głosować na PO które zmniejszyło wydatki na walkę z bezrobociem o prawie 30% :D 🖐️

Gość CUDA TUSKA PO PROSTU
Jak podaje Rp.pl, w styczniu tego roku w urzędach pracy było zarejestrowanych niemal 39 tys. bezrobotnych absolwentów. Mowa tylko o ludziach młodych, do 27. roku życia. W porównaniu z 2007 rokiem liczba takich osób w rejestrach wzrosła prawie dwukrotnie!

Gość hoohoo
a jaki interes niby miałby bezrobotny w nierejestrowaniu sie w PUP? zarejestrowani maja np darmowa opieke medyczna wiec raczej wszyscy sie rejestruja;) poza tym ilu z tych bezrobotnych w ogóle nie chce pracować (no

Gość ja niedługo będę
przecież nie wszyscy głosowali i chcą głosować na PO, ja się przyznam że nie głosowałam wcale, bo żaden kandydat nie zasługiwał na mój głos; ci co na nich nie głosowali tak samo dostają po dupie, bo jednak wygrało PO; przeciez liczy się głos większości, oni decydują za resztę

Gość milena_27
Ludziom nie przetłumaczysz, żeby kupował polskie produkty, oni kupują co tańsze. Nawet nie przeczytają składu i uważają że reklamowane zagraniczne są lepsze a to gówno prawda jest. Ludzie to debile w większości, dlatego w kraju jest jak jest. Też niedługo stąd spieprzam.

Gość jaktuzycnormaalnie
ja slyszalam o 3 mln którzy wyjechali...

Gość jaktuzycnormaalnie
"Według różnych źródeł od maja 2004 r. z Polski wyjechało okolo 15 mln rodaków (rzad twierdzi ze okolo 1.5 mln to bzdura). Prasa pisze, jak kolejne osoby nie widząc dla siebie perspektyw w kraju wyjeżdżają na zachód. Polskę opuszczają osoby świeżo po szkole i te, które mają mniej niż 35 lat, a więc grupa wiekowa najbardziej wartościowa dla przyszłości kraju. Pod względem wyjazdow za granice jestesmy na pierwszym miejscu w calej UE !"

Gość wszystkiego po trochu
"Polskę opuszczają osoby świeżo po szkole i te, które mają mniej niż 35 lat, a więc grupa wiekowa najbardziej wartościowa dla przyszłości kraju." Może wiekowo wartościowa, ale czy pod względem generowania PKB? Ktoś, kto sobie ogólnie radzi, radzi sobie i w Polsce. Wyjeżdżają słabsi.

Gość jaktuzycnormaalnie
słabsi? Wg mnie mnie odważni przede wszystkim. To sa ludzie, ktorzy nie dadza soba pomiatac i znaja swoja wartosc.

Gość radzą sobie ci co maja
znajomości, mamusia czy tatuś na stołku jak załatwi posadke to zostanie sobie w kraju, kto by nie został, reszta wyjeżdża bo nie chce żyć w biedzie, chce zmienić swoją przyszłość a ci co sobie nie potrafią poradzić w życiu zostaną i bedą mieszkać z rodzicami na bezrobociu

Gość tdajk,
Nie ma to jak kryzys Sol w biedronce kosztowal nie tak dawno 0.59 groszy jeszcze mieche temu 0.79 a dzisiaj... 0.99

Gość polskihydraulik
na emigracji przebywa według szacunków ok 4 mln polaków gdyby wszyscy wrócili to poziom bezrobocia wrósłby kilkukrotnie i w pierwszych miesiącach mógłby osiągnąć 40-45%, czyli Grecja. Swoją drogą zastanawiam się od dłuższego czasu dlaczego w kraju do którego Euro płynie szeroką rzeką poziom zarobków tak rażąco odstaje od reszty europy. Ja hydraulik ze średnim wykształceniem i 20-letnim stażem w polsce mogę liczyć na zarobki w granicach 2000 - 3500 na czarno bo o zatrudnieniu nie ma co marzyć, a według pracodawców powinienem skakać z radości że wogóle mam pracę, podczas gdy po przejechaniu 400 km z tymi samymi kwalifikacjami jest to czterokrotnie więcej i bez łaski? Więc spadam, skoro nie jestem tu potrzebny... a ostatni niech zgasi światło.

Gość lenistwo i tyle
moim zdaniem bezrobocie to efekt lenistwa. tyle jest ofert pracy że naprawde jest w czym wybierać, wystarczy poszukać, na przykład na http://top-ogloszenia.net/Praca-11

Gość gośćHans
pozbawili nas jedynej pracy jaka jest praca interwecyjna lub prace pupliczne i nikt sie noe odzywa

Gość gość
Jest też dużo bezrobotnych niezarejestrowanych w PUPie. Sama znam 3 takie osoby. Jedna po prostu się wstydzi tam łazić i znosić te prześmiewcze spojrzenia paniuś. A niby PUP miał być od znalezienia ci roboty, a tu tyle lat i nic. Druga się "obraziła" jak paniusia w PUPie jej powiedziała, żeby się przekwalifikowała bo tu cytat "słabe studia" skończyła (polonistyka ze specjalizacją nauczania w szkole plus podyplomówka z dziennikarstwa). A trzecia osobę wywalili z PUPu, bo tu najlepsze :D odmówiła pracy w wulkanizacji jako robol (przerzucanie opon itp.) - kobitka 150 cm, waga piórkowa i 45 lat. Wiwat zielona wyspo!

Gość gość
dalej głosujcie na te same złodziejskie mordy

Gość gośćHans
Zlikwidowali zaklady w******i nas na bruk po to bysmy nie mogli sie gromadzic oni wiedzieli ze jak nas roz dziela to im nic nie zrobimy. a ten co nam ten los z gotowal (bolek)popiera te mafieP.O

Gość daniel098
Bezrobocie jest bardzo dotkliwym faktem. Jednak w skali makro wyraźnie się zmniejszyło i na koniec roku (2014) wynosiło 11,5%. Oczywiście są regiony gdzie sytuacja zdaje się być tragiczna, ale są też takie, gdzie każdy może znaleźć pracę bez problemu. Polecam zapoznanie się z interesującym artykułem zamieszczonym na portalu Obserwator Finansowy http://www.obserwatorfinansowy.pl/tematyka/makroekonomia/pracuje-wiecej-osob-choc-wciaz-za-malo/

Gość Mariazona
Nigdzie nie trzeba uciekać, tylko trzeba robić kursy, wysłałam chłopa na kurs na ładowarki do pswconcept.pl/kurs-na-ladowarki/ i już drugi miesiąc pracuje i grzecznie wypłatę przynosi do domku, więc wykażcie się drogie koleżanki inicjatywą, a nie tylko wieczne narzekanie, mam już alergię na to normalnie!! aaaaaaarrrrwggh

Gość ekonomista
W Polsce nie ma bezrobocia tylko ludziom w d****h się poprzewracało i nie chcą robić za 5zł na godzinę. Pół świata marzy o takim zarobku.

Gość gość
mi się zdaje, ze teraz jest lepiej z robota niż parę lat temu - teraz 5 zł na godzinę to już nie płaca chyba nigdzie. ja niedawno miałam pierwsza pracę na wakacje i za 140 godz dostałam 1700 zł

Gość gość
Teraz już mało kto ma najniższą krajową, nawet bez doświadczenia