Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

jaki najlepszy mop do paneli ?

Polecane posty

Gość kaliope39

jaki najlepszy mop do paneli ?

Gość kaliope39
no właśnie - mam viledę i nie jestem zadowolona ,poszukuję czegoś lepszego !

Gość Zamiast
Może to nie kwestia mopa a płynu myjącego? Ja mam taki płaski z wypustkami z mikrofibry i myje super. A płyn z ajaxa do podłóg uniwersalny.

Gość kaliope39
ultramaxa mam od 7 lat ,wymieniałam już wkład na nowy ale w kątach i łączeniach ze ścianą - pozostaje brud powiem tak - na początku z viledy ,super zadowolenie na maxa a po czasie użytkowania - rozczarowanie ,a nie chce mi się na kolanach ze ścierą pucować :( na allegro kupują obecnie takie mopy ale czy są dobre ? http://allegro.pl/mop-obrotowy-360-2-sytemy-wirujace-nowosc-i1497328582.html

Gość kaliope39
a ten z lidla to nie jednorazówka? one wszystkie fajnie zbierają kurz i brud na początku ,te mikrowłókna przestają działać:)

Gość kaliope39
a i jeszcze jedno pytanie ,za cholerę nie mogę zajarzyć dlaczego mam pomazane panele myję różnie raz z płynem do naczyń lub specjalnym do paneli i zawsze mam na podłodze - jak spojrzę pod kontem pomazane fale dunaju - wygląda ohydnie co ja źle robię ??

Masz rozmazane dlatego, że używasz za dużo płynu, i zostaje piana, lub masz za mokry mop. Naprawde również polecam mop niebieski z lidla, i nie jest to jednorazówka, kupiłam w zeszłym roku mam do dzisiaj, bardzo chłonny, świetnie myje. To jest sam taki do nakręcenia na kina w folii niebieski kosztuke 5zł

ja panele myję mopem viledy a do wody dodaję płynu do płukania tkanin np. lenor, mopa oczywiście często piorę i na podłodze nie ma zadnych smug

Gość franuś
Ręce

Gość gość
Ja mam viledę z wiadrem ,jesli chodzi o samo mycie to rewelacja,szybko i nie trzeba moczyc rąk,ale jakość wyciskania pozostawia wiele do zyczenia.Niestety nie wyciska do prawie sucha ,jak to zasugerował producent.

Gość gość
Mam mop płaski viledy z wiadrem do wyciskania i również uważam, że to wielkie g..... szukam dobrego mopa do paneli już od dawna, tak samo z płynem i stwierdzam, że już nigdy w życiu nie założę paneli na podłogę! A dlaczego mop viledy to g..., dlatego: - do paneli jest zbyt mokry nawet przy bardzo silnym wyciśnięciu, trzeba by jeszcze ręcznie go wykręcić - bardzo szybko się brudzi i nie dopiera się nawet w pralce - brud i kurz pozostawia przy brzegach mebli, listwach podłogowych, w narożnikach (jedynym rozwiązaniem tego problemu jest mycie rysując kształt cyfry 8, jak to robią np sprzątaczki w szpitalach, ale na panelach taka opcja nie ma racji bytu, bo zostaną mazy), tez kurz zostaje mimo porządnego odkurzenia przed myciem

Gość gość
Koniecznie Viledy, ale płaski. Bardzo polecam, 0 smug, no i oprócz tego do kija można nalać wody z płynem i w razie czego użyć, co jest idealne.

jeśli chodzi o mop - tylko Bona. mam 120 metrów kwadratowych podłogi do umycia i uwierzcie mi, sprzątanie to dla mnie wyzwanie :) warto zainwestować. po pierwsze jest wygodny w użyciu, po drugie ekonomiczny - zbiorniczek 0,85 l starcza bardzo długo, po trzecie - nie zostawia żadnych smug. wkład do mopa z mikrofibry można śmiało wyprać, nie niszczy się. nie musisz biegać z wiadrem, żeby zmienić wodę, płyn ma bardzo przyjemny zapach. polecam jako Pani domu i mama dwójki małych brudasów :)

Gość Joannaaaaaaaaaaaaaaaaa
Witam, ja się zastanawiam nad kupnem mopa płaskiego Spontex QUICK MAX PROFI Czy ktoś z was taki posiada? Czy system wyciskający dobrze wyciska wodę? Czy nadają się do mycia paneli? Czy nie jest za mokry do tego typu podłóg?

Gość karolina2014
ja po wielu poszukiwaniach znalazłam dopiero dobry mop na http://www.haerson.pl, taki z wymiennymi wkładami do zamiatania i mycia podłóg - najpeierw zamiatam a potem myję podłogę - kuchnie bawełniamym a panele z mikrofazy

Gość gość
Moje doświadczenia z Viledą to niestety wielkie rozczarowanie... Niczym nie różni się od chińszczyzny, której pełno w supermarketach. Szmatki strasznie szybko się niszczą i więcej brudzą niż myją, same smugi zostają. Postanowiłam zaopatrzyć się w mniej "domowy" sprzęt. Dzięki karolina2014 za dobry namiar- poczytałam o tych mopach na innych forach i podobno są mega. Kupiłam taki jak ten: http://www.haerson.pl/tts-plaski-mop-profesjonalny.html tylko z niebieskim wkładem. Oby się sprawdził rzeczywiście tak jak o nim piszą.

Gość gość
Ja mam mopa płaskiego viledy od niedawna .Jestem bardzo zadowolona z efektu mycia paneli.

Gość werowero

No powiem szczerze, że sama nie wiem. Mam sznurkowy i to po prostu masakra jest. Nie można dobrze zaciągnąć mopem brudu, ani niczego. Myślę sobie nawet, czy nie kupić parowego. Ale też patrzyłam na ten ranking przemianydomowe.pl/jaki-mop-opinie-ranking/ i może jest nadzieja. Wydaje mi się, że teraz dużo lepsze sprzęty robią właśnie.