Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasialud

mamy, pomocy!

Polecane posty

Dziewczyny, moze ktoras mi podpowie co to moze byc? Mojemu synkowi po ukonczeniu 5 mesiaca zycia wyskoczyla na buzi sucha plama, zjednej i drugiej strony twarzy, no obu policzkach kolo uszu...te plamy skladaja sie z takich malutkich krostek, z jednej strony pojawila sie tez ropa... Maly od poczatku byl dokarmiany mlekiem modyfikowanym a kiedy przestalam karmic dostawal caly czas to samo mleko. Po ukonczeniu 4 miesiaca zaczelam wprowadzac standardowo pierwsze posilki, wszystko bylo ok. Te krostki wystapily po podaniu pierwszych dan z glutenem wiec na poczatku odstawilam gluten, nie pomoglo. Bylam u lekarza ale ze mieszkam w UK byl to nie pediatra ale tylko ogolny...diagnoza : egzema, masci i hydrocortyzon, ktorego ja uzywalam bardzo oszczednie bo i tak nie dzialal...nie pomoglo....wyczytalam ze czasem skaza bialkowa moze pojawic sie nawet w ktoryms tam miesiacu zycia...odstawilam wszystkie produkty zawierajace mleko a u lekarza WYBLAGALAM mleko pepti bo wg nich to niemozliwe zeby skaza pojawila sie tak pozno:( niestety, tego mleka dostalam tylko 2 male puszki, gdzie tak na tydzien...ale karmiac go tym mlekiem tez nie zauwazylam jakiejs super poprawy :(postanowilam na jakis czas odstawic inne produkty i podawac tylko mleko..efekt po 4 dniach...nadal tak samo a po mleku pepti jak i po normalnym nadal wszystko jest..raz nasila sie raz jest mniejsze...i juz nie wiem co robic, od czego to moze byc? Czy musialabym stosowac pepti o wiele dluzej zeby zobaczyc jakas widoczna roznice? ide znow z malym do lekarza i sama nie wiem jak z nim rozmawiac bo patrzy na mnie jak na kosmitke..tu dzieciaki chodza obsypane i jest ok :( moze ktoraz z was miala podobna sytuacje?

Gość to na pewno na pewno
jakas alergia na pewno

Gość zrób małemu badanie
na przeciwciała IGE, wtedy będziesz wiedziała czy to alergia

mi to wygląda na uczulenie.Zajrzyj na tą strone,to są pediatrzy online,może oni coś sensownego wymyślą.Ja też mieszkam w UK i jak mam problem pisze do nich,odpowiedz w czasie godziny http://dziecko24.pl/ Powodzenia!:)

Gość kikidee
to alergia moja zonia tez to miała lekarz przepisal składniki na recepte ze składnikami na maśc która robią na zamówienie w aptece koszt około5-6 zł jest rewelacyjna wystarczy raz dwa posmarować i krostki znikają

Dzieki za odpowiedzi. Napisze do tych lekarzy a jak bede w Pl to zrobie mu te badania, mam nadzieje ze nie bedzie z tym problemu...