Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dmwt

jutro idę na pierwszą rozmowę kwalifikacyjną o pracę. jak się ubrać?

Polecane posty

Gość dmwt

mam do Was pytanie. jak się ubrać i zachowywać? i czy mój chłopak może wejść ze mną na tę rozmowę? bo nie wiem czy wypada... muszę się bardzo elegancko ubierać? :) aa i będę pracować w takiej małej kawiarni. jako kelnerka.

Gość HrabiaMurghrabiaaa
Tak najlepiej przyjdź z rodzicami i z całą rodziną:d ubierz się skromnie, ale kobieco.

żaden chłopak, ubrana schludnie, elegancko bez pindrzenia sie i żadnych mini a jak chcesz sie poruchać to do mnie zapraszam

Gość femme fatale xxx
Do kawiarni, nie koniecznie aż tak elegancko. Ubierz się schludnie. Nie musisz być 'pod krawatem'. Tak, żebys zrobiła dobre wrażenie.

Gość idz sama
idź sama bez chłopaka niech czeka na zewnątrz ale niech nie idzie z toba, ubierz się tak ciemne spodnie jakaś ładna koszulowa bluzka i ładne buty, na bank zapytają się ciebie o to dlaczego chcesz tam pracować, będziesz musiała powiedzieć coś o sobie, będą się pytać o doświadczenie także przygotuj jakąś regułkę żeby to nie wyglądało że nie wiesz co powiedzieć bądź sobą uśmiechaj się, pokaz ze lubisz przebywać wrsod ludzi i nie stresuj się czasami trzeba przejść 20 takich rozmów zanim dostanie się prace, przynajmniej będziesz wiedziała jak zachować się na kolejnej rozmowie jeśli ta nie wyjdzie.

Gość dmwt
dzięki :)

Gość umpa lumpa
Kelnerki musza byc ladne, wiec pokaz, ze jestes atrakcyjna, ale nie w sposob nachalny, tylko subtelny i kobiecy. Po drugie: na kazda rozmowe kwalifikacyjna trzeba sie ubrac profesjonalnie, bo to swiadczy o przyszlym pracowniku. Stonowane kolory, wyglad czysty, schludny. Makijaz delikatny, ot, rzesy i lekko usta, wlosy starannie upiete (zadne rozpuszczone klaki), mozna uzyc delikatnych perfum, ale troszeczke. Badz pewna siebie i pokaz, ze masz odpowiednia aparycje i podejscie do ludzi (otwartosc, chec pomocy) na stanowisko kelnerki. Duzo sie usmiechaj, zadawaj duzo pytan, udowodnij, ze praca cie interesuje, a i ty interesujesz sie potencjalnymi pracodawcami. Kelnerka musi byc osoba pogodna i lubic obslugiwac ludzi.

Gość pijana_powietrzem__
umpa lumpa a dlaczego na rozmowe nie moge isc w rozpuszczonych wlosach?

Gość umpa lumpa
rozpuszczone wlosy opadaja na twarz zazwyczaj, to wyglada niechlujnie. Jesli potrafisz je odpowiednio zaczesac do tylu i upiac spinka, czy zalozyc opaske, to moze byc, ale bardzo brzydko wyglada kobieta z klakami na twarzy, tym bardziej na rozmowie o prace. Twarz powinna byc widoczna - taki pracownik nie ma nic do ukrycia.

Gość umpa lumpa
dlugie wlosy uwydatniaja kobiecosc, a nie kobiecosc powinno sie pokazywac na rozmowie, a profesjonalizm. Po drugie: nie bierz chlopaka na rozmowe! Nawet lepiej, zeby nie przychodzil i czekal na zewnatrz; to jakos smiesznie wyglada, ktos go jeszcze zapyta, na kogo czeka, itd. Musisz pokazac swoja dojrzalosc - ze jestes gotowa na podjecie pracy i bez czepiania sie maminej spodnicy potrafisz stawic czola pracodawcy.

Gość dmwt
hmm to ja już nie wiem co zrobić z tymi włosami... dzięki za te odpowiedzi, nie wyjdę przynajmniej na głupią z tym że chciałam go zabrać ze sobą.

Gość pijana_powietrzem__
ciekawe to co mówisz odnosnie wlosow. Ja mam wlosy do polowy szyi i chodze w rozpuszczonych wlosach na rozmowy, moze dlatego mnie nie przyjmuja ;)

Gość dmwt
18 lat

Gość umpa lumpa
haha, jesli wlosy do polowy szyi, to raczej nie sa rozpuszczone, tylko krotkie. :] Ale wiem, ze dobrze jest jakkolwiek upiac wlosy - czy to wlasnie spinka z tylu (zeby wlosy z przodu nie spadaly na twarz), czy moze miec niska kitke, moze jakis malo widoczny kok, czy warkocz dobierany. Zalezy od dlugosci wlosow. W temacie czepilam sie dlugich wlosow, bo te, chocby nie wiem, jak lsniace i piekne, beda opadac na twarz i dawac wrazenie niechlujnosci. Taka kobieta te wlosy poprawia, zaklada za ucho, to ja rozprasza, rozprasza tez rozmowcow. A, wazna rzecz: warto dowiedziec sie, kto bedzie na rozmowie kwalifikacyjnej, zazwyczaj sa to dwie osoby. Jesli to kobiety, to trzeba wygladac dosc skromnie. Jesli mezczyzni, to moze jednak warto rozpuscic te wlosy - jesli tylko sa zdrowe i zadbane! :D

Gość dmwt
.

Gość dmwt
up

też mam dziś rozmowę kwalifikacyjną :) Jedzie ze mną kumpela dotrzymać mi towarzystwa :) Ja zakładam spódnicę jeansową, białą bluzkę i sweterek. No i buty na lekkim obcasie. Włosy ładnie wyprostowane i spięte :) Makijaż lekki i kobiecy. NA którą idziesz?

Gość doo kruszynyuy
kruszyna a ty gdzie bedziesz pracowac

Gość dmwt
ja miałam na 9 ale nie dostałam :/

Gość loafhs
czemu nie dostałaś?

Gość dmwt
bo ta kawiarnia jest strasznie wcześnie i długo otwarta. musiałbym być w pracy o 6 a pierwszy pociąg mam po 6 dopiero. i jest długo otwarta, czasem nawet 23. i nawet do domu bym nie miała jak wrócić...