Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAM DOSYĆ!!!!!!!!!!!

APEL SŁUŻBA ZDROWIA

Polecane posty

weźcie sobie wyobraźcie taką sytuacje! Poszłam dzisiaj do przychodni ponieważ jestem chora, oczywiście opuściłam zajęcia na uczelni. No i co się okazało pierwszy wolny termin do ginekologa jest na czerwiec!!!!!!!!!! (wyprzedzając głupie komentarze o tym że się puszczam, mam stałego partnera planujemy ślub). Jedyne co mogę zrobić to przestać chodzić na uczelnię i codziennie przychodzić do lekarza i pytać czy przypadkiem ktoś nie zrezygnował! KTO JEST TEMU WINIEN? oczywiście IDIOTA TUSK, studiuję nie stać mnie na wizytę prywatną natomiast państwowego lekarza mam opłaconego ale co tego? oczywiście nic ponieważ nasz pożal się boże rząd zatrudnia bandę pasożytniczych urzędników a no i oczywiście rozważa na mój koszt opłacenie bezpłodnym in-vitro no i co z tego skoro ja np. nie mogę się wyleczyć i przy okazji zaliczyć się do grona bezdzietnych lub bezrobotnych(zawalone studia z powodu przesiadywania w poczekalni). WNIOSKI- SOCJALIZM TO NAJGŁUPSZY Z MOŻLIWYCH SYSTEMÓW. Jedyne co nam zostało to zagłosować na PANA KORWIN- MIKKEGO! Moja sytuacja może świetnie zobrazować to co się dzieje. P.S. głosowanie na PiS oraz SLD NIC NIE ZMIENI, PAMIĘTAJCIE O TYM!! Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowego rozsądku i logicznego myślenia.

jest tu kto?

nie ma rejonizacji u ginekologa, więc idź po prostu gdzie indziej jak tak ci się spieszy. Sadzisz, że to Tusk wymyślił NFZ?

Folku nie obchodzi mnie kto to wymyślił, obecnie u władzy jest PO i mięli szansę na to żeby coś z tym zrobić jeśli nie oni to PiS który rządził przed nimi. Żyjemy w państwie socjalnym i to jest złe. Więc to Tusk jest winny, a gina będę szukała.

Gość gupio_mondra.
Tuskus nie jest temu winny! urodzilaś sie dzisiaj????? tak jest już od dawien dawna ,że trza czekać miesiącami na swoją kolejkę , no chyba ,że pójdziesz prywatnie:P

no wow, a kto jak nie on i jego partia? mają władzę, mięli czas mogli coś z tym zrobić, zastanów się czy gdybyś doszła do władzy, nie ruszałoby Cię sumienie? ja wiem że nie oni wymyślili socjalizm, trzeba z nim walczyć. Nie urodziłam się 23 lata temu i wystarczy trzeba to jakoś zmienić i uświadamiać ludzi.

Gość ines73
A Pilsudzki powiedzial , ze karzdy kraj ma taki rzad na jaki sobie zasluzyl...jedz na pogotowie- udawaj ze cie okropnie boli a ktos po kilku godzinach cie zbada...no chyba ze chodzi o jakies tablety to wtedy nie dziala...wiem bo pracuje w szpitalu...

no tak mamy demokrację, dlatego uświadamiam, bo zła jestem jak nie wiem co.

może spróbuję z tym pogotowiem :-)

Gość ljh;kg;;
kiesyś ledwo krótki okres staliście za miesem, od razu strajki nierobów i obalono pel, tera stoicie do lekarza i zdychacie, po obaleniu prl tusk i jego koalicja od 18 lat rzącie ciemnoty i tepaki pieprzone, wiec to on i jego kolesie sa odpowiedzialne za rozbiór kraju

Gość ljh;kg;;
do autorki - zapytaj rodziców czy strajowali i na kogo głosują, teraz niech ci opłaca prywatnego gina

niestety kolejki sa dlugie...ale skoro piszesz ze potrzebujesz wizyty to mniemam ze jest cos nie tak..jezeli to powazniejsa sprawa-idz do szpitala..bo sory ale pogotowie jest od stanow naglych zagrazajacych zyciu..czy Wy wiecie ze jak pojedzie na pogotowie to juz takie cos jest liczona jak wizyta w ambulatorium z tym ze odbywa sie to w wiekszosci przypadkow w karetce.ktora byc moze powinna wtedy wyjechac do pilnej sprawy... Autorko,udaj sie na ostry dyzur..powiedz ze sie zle czujesz zle Cie boli...jak beda odsylali do przychodni nie daj sie-boli czy tam cos i koniec...poczekasz troche ale w koncu zbadaja...

niestety kolejki sa dlugie...ale skoro piszesz ze potrzebujesz wizyty to mniemam ze jest cos nie tak..jezeli to powazniejsa sprawa-idz do szpitala..bo sory ale pogotowie jest od stanow naglych zagrazajacych zyciu..czy Wy wiecie ze jak pojedzie na pogotowie to juz takie cos jest liczona jak wizyta w ambulatorium z tym ze odbywa sie to w wiekszosci przypadkow w karetce.ktora byc moze powinna wtedy wyjechac do pilnej sprawy... Autorko,udaj sie na ostry dyzur..powiedz ze sie zle czujesz zle Cie boli...jak beda odsylali do przychodni nie daj sie-boli czy tam cos i koniec...poczekasz troche ale w koncu zbadaja...

Mam opłacone ubezpieczenie w związku z czym powinnam mieć możliwość skorzystania z państwowego leczenia. UWAGA ono NIE JEST DARMOWE płacimy na to ciężkie podatki.

to nie jest ostry przypadek ale taki który wymaga po prostu leczenia, więc na pogotowiu mi powiedzą że są to objawy nie zagrażające życiu, jeśli będę czekała do czerwca być może nabawię się czegoś gorszego. jedyna opcja z tym pogotowiem to taka że będę udawała silny ból. ALE CHOLERA JASNA CZY JA MUSZĘ SIĘ IMAĆ TAKICH SPOSOBÓW ŻEBY MNIE KTOŚ ZBADAŁ?

Gość vfggggggggggggggggggg
nie pogotowie!!! tylko do szpitala na dyzur ostry tak jak napisala ratowniczka albo do innego gine bo nie wierze ze u was jest tylko jeden lekarz

autorko...tak jak napisalam nie na pogotowie bo tam nic nie poradza na stacjach nie ma ginekologow. jedz na izbe przyjec. jak tu Ci glupio to podaj gg..powiedz co Ci dolega.napisze Ci co powiedziec zebys nie czekala;) a i zeby nie wprowadzac w blad lekarza;)) wiem to moze nieetyczne ale co..ma dziewczyna np sie ze stanem zapalnym meczyc???do czerwca???

Gość ines73
pogotowie przy szpitalu skieruja ja na oddzial...bo ginekolog nie zejdzie nawet do porodu ..a na odziale ja zbadaja...

vfgggggg...moze nie ma innego lekarza??moze mieszka w malej miejscowosci? pewnie jakby byli inni lekarze to by tu nie siedziala z prosba o jakas pomoc tylko bylaby juz w przychodni. a terminy niestety takie sa...jak poszlam do stomatologa w styczniu a slysze: w kwietniu...oplata za plombe 80 zl;/;/ w przychodni...no to jest juz chore!!!!!!!!!!!!!!! poszlam prywatnie na nastepny dzien..zaplacilam 70 zl...

no jesli chesz plombę swiatloutwardzalna to pewnie, ze musisz za nia zaplacic czy to z nfz czy prywatnie. NFZ refunduje tylko gowniane stare plomby

o ile jest przy szpitalu to pogotowie droga ines73:) ja Ci szcerze powiem ze oni ją odesla..co do skierowania jak nie bedzie akurat lekarza to ratownicy jej skierowania nie wypisza bo teoretycznie kazdy pacjent ratownika ma przejsc pzrez SOR...wiec musieliby z nia jechac.. ines73 nie uwazasz ze na izbie przyjec ma wieksze szanse?

no tak..tylko powiedz jaki ma w tym momencie sens czekanie kilka mies skoro prywatnie w takiej samej cenie zrobisz..a czekasz moze dzien..max dwa. ja mam taka klinike prywatna gdzie jest duzo dentystow.jak idziesz z reguly mowia ze albo za kilka godzin albo kaza poczekac w poczekalni

Gość vvhhhhhhhhhhhh
wiesz najprosciej wpoiedziec winny TRusk a cyz to sie od neidanwa zmienilo Tusk tych refotmrm nie wprowadizl dopoki bedzie tkaie myslenei to lmy nigdy lepiej zyc nie bedziemy

Gość cvdddf
a ty z ksiezyca spadalas? Ja jakos juz od 5 latr conajmneij wiem ze sie czeka kilka meisiecy do specjalistow i to nei wina Tuska zdjae sie

przeciez nie pisze tu o dentyscie. wiadomo ze jak chesz plombe lepsza to idziesz i do prywatnego. Dentysta z NFZ nadaje sie do wyrywania darmowego i wstawiania gownianych plomb

Gość ines73
ja sie poddaje, ja pracuje w szpitalu w Stocholmie ale mialam praktyki w Polsce jakis czas temu...pogotowie byla na parterze , wiec przyjmowali na oddziale...teraz nie wiem ja to dziala...

Gość pqqqqbbqbqqyzgsv
jesli ams zuplawy czy cos idziesz do rejestracji i mowisze chcesz recepte albo idz prywatnie

ines no np u mnie w duzym miescie nie ma pogotowia w wielu szpitalach ,bo sa porobione SORy(szpitalne oddzialy ratunkowe) czasami sa tam tez wyjazdy ( znam 1 taki szpital u nas ),ale wiekszosc ma porozrzucane jednostki pogotowia .niektore maja ambulatorium,jednak w wielu ambulatorium to nic innego jak karetka..liczone prawie jak wyjazd.