Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Błysk we włosach

Co zrobić zeby miec piękne BŁYSZCZĄCE WŁOSY

Polecane posty

Gość Błysk we włosach

mam hopla na puncie włosów i kupię nawet najdrozszy kosmetyk zeby pieknie błyszczały. Oczywiscie mam zdrowe lsniące włosy jednak widuje nieraz na ulicy dziewczyny ktorym lśnią niesamowicie włosy- i widac ze nie jest to naturalny blask ale zasługa jakiegos kosmetyku.... osobiscie mogę polecic krem nablyszczajacy fekkai-niestety kosztuje 100 zł znacie cos lepszego???

Gość baybe buuuu
słyszałam o pewnym rodzaju"farby"(?)nakładanej u fryzjera,dającej trwały "zdrowy"wygląd włosom.Wiem też że ciemne włosy lepiej odbijają światło.Ja używam Jedwabiu do włosów Joanny-błyszczy,nie zlepia,wygładza-najlepiej wygląda od razu po nałożeniu.

Gość ja swoje psy karmię głownie
jedwab do wlosow spray nablyszzczajacy do wlosow biosilk - swietny

Gość Błysk we włosach
jedwab stosowałam dla mnie to klapa...przetluszcza wlosy a efekt nablyszczenia jest mało spektakularny

Gość Błysk we włosach
bisilka w spreyu nie mialam ale na wizazu pisza dziewczyny ze przetłuszcza.... mi chodzi odpowiada ten krem fekkaia bo nie rpzetłuszcza ale mimo ze go lubie to szukam czegos co sprawi ze wlosy beda jeszcze bardziej blyszczały. Fekkai ma w sobie takie drobinki ( absolutnie nie brokat!!) -polecam.

Gość Błysk we włosach
chce teraz przetestowac nablyszczac john frieda....ale czy kupie go w rosmanie??? podobno jest swietny, ktos z was go wyprobowal??

Gość a ja uwazam, ze to
sprawa natury. blyszczenie wlosow wcale nie zalezy calkowicie od kosmetykow. pomagaja, owszem, ale nie oznacza to, ze dzieki wylacznie kosmetykom mozesz osiagnac spektakularny efekt. moj przyklad - nie stosuje szczegolnych zabiegow, myje wlosy szamponem elseve, pantine, frank provost, tresemme, dove, czasem cos innego wpadnie mi w rece. jak widac zwykle drogeryjne szampony plus odzywka. sa to kosmetyki zawsze do wlosow suchych. nie susze suszarka, rzadko prostuje bo mam swoje proste. moje wlosy natomiast blyszcza jak diamenty, a w sloncu to juz w ogole. mam taki gladki aksamitny polysk, czy sa rozpuszczone czy spiete. mysle, ze peklabys z zazdrosci widzac moje wlosy po zastosowaniu *tanich* w porownaniu do twoich kosmetykow. ale natura to natura, ja mam szczescie :) nie tylko do wlosow :)

Gość Błysk we włosach
oczywiscie polecam tez robic maseczki na wlosy -zółktko -miód -oliwa z oliwek -olejek rycynowy -cytryna nakladam to na wlosy na to reklamówka i czapka i siedze tak ile sie tylko da...po tym wlosy pieknie blyszczą:)

przedewszystkim lśniące włosy zdrowe włosy... ja o swoje staram się dbać, a mimo to nie mam błyszczących (może dlatego że od dawna farbuje :) ) efekt lśniących włosów jest też oczywiście bardziej widoczny jednak na ciemnych niż na blondach... a pytałaś może fryzjerki co zrobić ? ja osobiście poleciłabym jedwab właśnie ale czytam tutaj że u Ciebie nie działa

Gość baybe buuuu
trzeba po prostu nałożyć majonez-efekt ten sam:)

Gość baybe buuuu
...zamiast tej maseczki z jajek oczywiście:D

Gość Błysk we włosach
malusienka jedwab działa ale to nie o taki efekt mi chodzi bo taki efekt dają odzywki nawet te z drogeri0- chociazby panten pro-v ( uwazam ze sa swietne szczegolnie ta regeneracyjna) Szukam czegoś co naprawde nabłyszcza wlosy a wiem ze sa takie kosmtyki.... ja rowniez dbam jak szalona o wlosy, stosuje domewe maseczki, na noc kłade sie spac z olejkiem kososowym wcieranym we wlosy do tego odzywki + maski+ sebum...mam hopla jak juz wspomnialam:) wlasy mam blyszczace zdrowe ale chce jakiegoś super nablyszczajcego kosmetyku jeszcze:)

Gość Błysk we włosach
ja tam wole robic sobie sama takie maski...w majonezie sa konserwanty:)

na moje najlepiej dzialaj olejki - moj faworyt to AMLA. nakladasz na wlosy i trzymasz jak najdluzej - ja ok 30 min czsami dluzej i myjesz normalnie - wtedy dobrze sie ukladaja i blyszcza i nie przetluszczaja sie

Gość pancia ancia
włosy błyszczą po wypłukaniu w OCCIE wada to to że śmierdzą ocet powoduje że moje włosy lśnią niczym światłowody , mają blask że razi w oczy po kilku płukaniach w ciągu 2 tygodni same błyszczą nawet bez użycia octu ocet powoduje że włos SIĘ ZAMYKA i dlatego lśni ale właśnie ta wada że śmierdzi ,można perfumować albo zabić ten zapach czymś ogólnie ocet TANI wręcz pare groszy a skutek jak po kosmetyku za 200 zł te kosmetyki to jeden bajer i pustoszenie kieszeni kobiet ale trzeba miec pomysł na zbicie zapachu octu

Gość Błysk we włosach
a tak w ogole to nie ma nic bardziej SEXOWNEGO jak piekne błyszczące włosy....nawet najlepszy ciuch nie da tyle co błyszczace wlosy:) stąd ten mój bzik na tym puncie:D

Gość Błysk we włosach
pancia z octem tez probowałam i z zimna wodą równiez ale to nadal za mało:)

Gość pancia ancia
dla mnie ciuchy odgrywają drugorzędną rolę muszę mieć przede wszystkim ładną cerę,profesjonalny makijaż,perfumy, dobre buty,piękne włosy jak sie to ma to ciuch to tylko dodatek,może być zwykła bawełniana bluzeczka i dżins

Gość Błysk we włosach
pancia zgadzam się:) neistety polskie dziewczyny w 90 procentach nie zwracaja uwagi na włosy...mają okropne, matowe zniszczone wlosy...będąc we wloszech czy francji widać ze tam to dla kobiet podstawa w pielęgancji... czemu polki nie dbaja o włosy???

Gość Błysk we włosach
aha niegy tez nie kupuje tanich farb do wlosw bo to co robia z włosami to tragedia...wole wydac 30 zł na dobra farbę i stosuję ja raz na 1,5 miesiąca nie czesciej!!

Gość Błysk we włosach
dzieki ale mi chodzi o nablyszczacze

Gość Błysk we włosach
dzis kupie ten nablyszczacz john frieda to dam wam znac czy warto go kupic:)

Gość a ja od lat farbuję włosy
jak nie Palett, to Garnierem, bo w zasadzie tylko te farby na mnie działają. Mam grube, długie loki. Oczywiście po umyciu konieczna jest odżywka, bo nie rozczesałabym włosów, na koncówki odżywka w sprayu i zawsze suszę suszarką. Nie mam siana, pomimo, ze mam bardzo jasny blond. Zwracam bardzo uwagę swoimi włosami. Często ludzie mnie o nie pytają czy prawdziwe? :o Używam też lakieru, bo niestety jakoś muszę je okiełznać i jest to Wellaflex nablyszczająca. Nie stosuję żadnych drogich kosmetyków, a mimo to moje włosy są bardzo zdrowe - mam koleżankę fryzjerke, która wiecznie gdy mnie spotka, dotyka je i oglada. Używasz w ogóle lakierów do włosów? Możliwe, że w nich tkwi sekret.

Gość Błysk we włosach
pallet robił z moich wlosów sioano..nigdy weicej drogeryjnych farb!! lakier? tak stsosuje ale to tez nie o taki efekt chodzi... wiesz moje wlosy tez sa zdrowe i lsnaice i fryzjerka tez mi mowi ze sa bardzo zdrowe ale szukam kiosmetyku który ten efekt jeszcze bardziej podkręci:)

Gość pancia ancia
jakich farb można używać żeby nie było siana?

Gość kaniaaal
ten jedwab to dziadostwo nie wiem skad ten zachwyt

Gość Błysk we włosach
enooo niema niestety w sklepie tego nablyszczacza johna frieda:(

Gość Błysk we włosach
wie ktos gdzie kupie ten nablyszczacz?

Ciekawy pomysł z tą oliwą, nigdy nie próbowałam, ciekawe tylko czy efekt jest jednorazowy czy można osiągnąć bardziej długo trwały?? Ja swojego czasu jak byłam młodsza i jeżdziliśmy na wakacje to zawsze po powrocie mama mi wcierała jajko he :) i niby to miało pomagac na wysuszone od słońca i zniszczone od basenu włosy :)