Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liiiiniowa

Słaba ruchliwość plemników!

Polecane posty

Gość liiiiniowa

Proszę o pomoc w interpretacji tych wyników: - odsetek plemnikow nieruchomych: 75% - postępowych: 12% - liniowych: 13% pozostale parametry wydaja sie ok.

Gość liiiiniowa
?

Gość liiiiniowa
liczba 40 mln, objetosc nie pamietam, ale na pewno w porzadku

Gość pragnetui
witam podaj numer gg sprubuje ci pomoc i podam wyniki jakie ma moj maz bo tez jest slaba ruchliowsc

Gość liiiiniowa
niestety nie uzywam gg a co robicie, by ta ruchliwosc poprawic?

a morfologie plemników znasz ( czyli ich budowe) ? jest najważniejsza, poniewaz facet moze miec 90% plemników ruchliwych, ale o nieprawidłowej budowie..... badana jest próbka spermy i jest określana ich jakość: główki, witki....itd powinnas miec wszystko napisane na wyniku

Gość szansa na_ dzidzie_
moj mąz tez ma obnizona ruchliowsc pozatym wszystko jest dobrze od stycznie bierz witaminy salfazin ,selen ,cynk kwas foliowy i l-karnityne ona bardzo pomaga poniesc parametry nie pali rowniez 1,5 miesaca wmaju powtorka badan a u was jaka jest orzyczyna slabej ruchliowsc? co na to androlog ile czasu sie staracie?

Gość szansa na_ dzidzie_
wlasnie tak jak napisala poprzedniczka wazna jest morgologia u mojego m jest wszystko wporzadku wszystkie sa zywe tylko ta ruchliowsc jest obnizona podaj calosc wynikow

Gość liiiiniowa
nie mam przy sobie tego wyniki, ale nie bylo tam nic o glowce, witce, itd.. zwykly seminogram. moze bylo to jakies podstawowe badanie, a powinno byc rozszerzone?

na wyniku masz wszystko dokładnie opisane. również jest tam napisana DIAGNOZA np: oospermia. jesli wyniki wydaja wam sie nieprawidłowe, niech partner uda sie do androloga ( odpowiednik u kobiet ginekologa). leczenie polegaace na poprawie jakosci nasienia polega na zazywaniu witamin i minerałów, zazywania ruchu, pływania min przez okres 3 mies, po tym czasie wyniki powtarza sie. w jakosci sperwmy b.wazny jest SELEN, CYNK( moj mąż zazywał salfazin)

Gość liiiiniowa
ok, jak bede juz w domu, to podam

Gość liiiiniowa
molla) rozumiem, ze maz jest juz po takiej kuracji? o ile % poprawily sie wyniki?

hmmm, nie sprawdzaliśmy :p, bo po prostu niezdązyliśmy niska ruchliwosc to nie wyrok! u nas było to tak, zaszłam w ciaze za 1 podejsciem - poroniłam, potem około 8mies zwlekałam... i znow zaczeliśmy sie starac mijały miesiace po ok pół roku nieudanych prób maz zrobił bad. nasienia, gdzie była słaba morfologia -budowa plemników ok 4 %, o nieprawidłowej bud ponad 90 %. poszedł z wynikami do androloga ktory kazał powtórzyc badania, wyszły ciut lepsze, po czym zapisał witaminy i minerały, których koszt kuracji na 15 dni to 200zł. sprawdziłam skład tego preparatu i na jego podstawie kupiłam odpowiednik czyli salfazin+l-karnityne, cynk z tego co pamiętam. maz zazywał te preparaty przez 2 miesiace, po czym w 3 miesiącu zaszłam w ciąże ( :) )....nie zdazył zrobic badan po 3 miesiącach, dzisiaj jestem w 19 tyg, ciazy.

Gość szansa na_ dzidzie_
szansa na_ dzidzie_ moj tez bierze tre wszystkie witaminy a twoj maz pali??bo jk pali to dobrze zeby rzucil alhohol i papierosy moj mpowtarza wyniki w maju po 3 miesiecznej kuracji

no własnie co do ceny tego preparatu przepisanego przez androloga, coż...koszt kuracji 3 mies to 1200zł...duzo, ale czego sie nie robi zeby miec dziecko. ja wpadłam własnie na pomysł ze porównam skład i mg z in. preparatami, problem w tym ze ten drogi nie posiada odpowiednika wiec sama złozyłam skład z kilku preparatów, ale sie udało, wiec jakosc nasienia musiała sie poprawic.

Gość szansa na_ dzidzie_
no tak slaba ruchliowsc to nie wyrok ale nie zawsze da na tylecsie ja poprawic zeby doszlo do zaplodnienia naturalnego to tez zalexzy dyzo od organizmu i czy oprucz slabej ruchliwosci jej cos jeszcze zaburzone wtedy nalezy sie poddac inseminacji gdy nic sie nie poprawia plemniki zazwyczja regeneruja do do 72 dni mam tez znajmoma ktorej maz mial slaba ruchliowsc nastomiast po kuracji byly jeszcze gorsze ale podeszli do inseminacji dzis maja roczna córke

szansa na dzidzie nie dobijaj dziewczyny - błagam :P po sobie wiem ze takie forum moze zdołowac człowieka, tu sie tylko uprawia czarnowidztwo !!! błe :p spadam stąd !!!