Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dirlidirli

jak uniknac obwisłej skóry po odchudzaniu?

Polecane posty

Gość nevergreenstory
Ja sądzę, że podczas odchudzania własnie najwazniejsze jest to, aby równolegle ćwiczyć, wtedy skóra będzie jędrna i nie będzie po odchudzeniu zwisała, ciało będzie elastyczne. Poza tym zawsze jeśli się nie uda, to pozostaje zabieg usuwania obwisłej skóry po odchudzaniu, tutaj można więcej coś się o tym dowiedzieć http://www.lasermed.pl/uslugi/chirurgia-plastyczna/usuwanie-nadmiaru-skory-po-schudnieciu

Gość na jędrność skóry
a raczej jej brak, duży wpływ mają też toksyny, które w dużej mierze odkładają się też pod skórą, co wpływa na jej sztywność. W czasie odchudzania organizm się oczyszcza i skóra sama z siebie robi się zdrowsza i elastyczniejsza, ale warto pić czerwoną i zieloną herbatę na przykład. No i dużo wody

Gość klaaarkson
Martuszka a można wiedzieć ile Ty płaciłaś za ten zabieg Vip complex , nie wiem czy tak się pisze tą nazwę, ale wiesz o co chodzi ;) ?

Gość dariowsska
Mieszkam niedaleko Zielonej Góry wiec mysle ze zajrze tam, bo być moze własnie znajdzie sie dla mnie fajny zabieg dzieki któremu pozbęde sie naleśnika na brzuchu :)

Gość Kapitan Cycek
A ja Wam inaczej powiem. Nie szukajcie cudów w internecie - natkniecie się albo na niepoważnych " filozofów odchudzania ", którzy namącą Wam w głowach, albo na przeróżne diety-cud - tylko po to, żeby wyłudzić od Was pieniądze, albo na Bóg wie co jeszcze, czego pewnie nie raz byliście świadkami. Ja po prostu poszedłem do dietetyka, kiedy zobaczyłem kolegę - jak z OGROMNEGO faceta ( okropnie otyłego jeszcze wtedy ) zmienił się w normalnie wyglądającego gościa. I też spróbowałem, ponieważ miałem już stan " nadwaga ". Myślałem, że zaraz zaczną się katorgi i miliony wyrzeczeń - BZDURA. Dietetyczka ( Agata - bardzo fajna babka ) wyłożyła mi kawę na ławę od A do Z - co źle robiłem, jak powinienem się przesterować i przede wszystkim co najważniejsze - utrata wagi - wierzcie mi to nie problem ( żaden praktycznie ) ale jej utrzymanie już po stracie zbędnych kilogramów. Do tego normalny system żywieniowy, ktoś tu pisał mądrze - częste posiłki, o stałych porach, jeść tak aby się nie najeść do pełna, ale też nie być głodnym, pić dużo wody niegazowanej. Ruch jak najbardziej - ale na spokojnie i stopniowo - każde UDERZENIE to dla organizmu szok i można się bardziej załatwić jak sobie pomóc. Żadne tam wyrzeczenia - dostałem listę i fajnie opisane cotygodniowe diety ( dietetyk nad Wami czuwa cały czas - bada, sprawdza, ocenia, układa plany żywieniowe - tylko przestroga - NIE OSZUKUJCIE ukrywając coś ( np kufel piwa :D gdy zrobicie odskok w bok, bo może zrobić Wam krzywdę ) Dostałem w tej liście produkty, które mogę spożywać bez umiaru, oraz te, których należy się wystrzegać. Efekty - zero głodu, przyjemność z jedzenia ( początkowo byłem przerażony że odstąpię np schabowe albo chleb biały lub ziemniaki - dzisiaj tego nie tknę choć mogę ) Waga ? to Was pewnie najbardziej interesuje - 13kg w 6 tygodni - ( to jest za dużo, ale na początku sam troszkę przesadzałem i zaniżałem normy żywieniowe. Takiego kopa dostałem po utracie pierwszych 5kg, że nie chciałem się zatrzymywać - teraz zrozumiałem że to głupota i już nie szaleję) Waga idzie sobie regularnie w dół - tygodniowo od 0,5 do 1 kg tygodniowo. Obserwuję też skórę - wszystko ok ! Poza tym napisałbym tu dużo dużo więcej o zaletach takiego odchudzania, ale niestety muszę iść do pracy. Bardzo polecam oddać sprawy związane z Waszą wagą - a co za tym idzie zdrowiem osobie, która wierzcie mi - lepiej się zna od Was i tych wszystkich debilnych porad internetowych typu " bo mi się wydaje, bo coś tam kiedyś ktoś powiedział, czy przeczytałem/am, bo dieta cud sród i inne bzdety. Jestem naprawdę zadowolony z efektów i powiem też że nie jest to droga sprawa - ponieważ zastanawiając się z ilu zbędnych niezdrowych rzeczy się rezygnuje - ich rekompensata pieniężna spokojnie wystarczy na dietetyka i to co nam oferuje. Pozdrawiam wytrwałych i nie zwracających uwagi na porady internetowe ludzi, którzy się na tym nie znają. To jest Wasze zdrowie i życie

Gość gość
Bardzo dobre rozwiązanie. Ja powiem szczerze ze tez jesli pojawiaja sie takie problemy z oponą na brzuchu to chyba własnie najlepiej jest zdecydowac sie na taki zabieg.

Gość gość
1. braki wahań wagi w ogóle 2. chudnięcie powoli przy regularnych ćwiczeniach nic więcej z naturalnych nieinwazyjnych metod na szybsze wiotczenie skóry ma wpływ opalanie, palenie papierosów, picie niewystaczającej ilości wody etc.

Gość gość
Mnie pociążowe kilogramy tak wkur...y, że postanowiłam szybko się z nimi rozstać. Chudłam po 2-3kg na tydzień, chociaż nie miałam wiele do zrzucenia (po porodzie ważyłam 70 kg przy 170 cm), więc po miesiącu już ważyłam swoje 60 kg. Ale z udami i brzuchem walczę do dziś, bo skóra jest mniej jędrna a na udach mam cellulit.

Gość ingulki
To już na etapie odchudzania trzeba z głową działać - masować i nawilżać skórę. ja też łykałam suplement Prodemix Natuvitta - on ma uelastyczniac skórę w czasie odchudzania. jak do tego wszystkiego doda się treningi to będzie to dobrze wyglądać.