Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce....

Czy musze byc zameldowana?

Polecane posty

Gość w kropce....

Musze sie wymeldowac. Czy wymelduja mnie bez ponownego zameldowywania? Musze sie wymeldowac, a nie mam sie gdzie zameldowac. Wymelduja mnie?

Gość ----....----....----
Wymelduja. Nikogo nie interesuje czy sie gdzies zameldujesz.

na dzień dzisiejszy nie ma obowiązku meldunku. Jeżeli nie masz adresu zameldowania, przy wymianie dowodu nie będzie on poddany - tak, tak, będą puste miejsca! utrudnia to zaciągnięcie kredytu

Gość ano ciekawe ciekawe
a jak jest przy wyrabianiu nowego paszportu??

Gość w kropce....
to super ;) Dzieki ;) Wiedzialam, ze planuja zniesc obowiazek meldunku ale nie bylam na biezaco i nie moglam znalezc jednoznacznej odpowiedzi ;) Dzieki. Kredytu brac nie zamierzam, nie stac mnie :P

Gość w kropce....
a wlasnie? Jak przy paszporcie? I czy musze zmieniac dowod przez to wymeldowanie? :O Czy moze tak byc jakis czas... Za pare lat i tak bede musiala zmienic przeciez.

generalnie przy zmianie adresu/nazwiska bądź nawet drastycznej zmianie wyglądu (np. z blondu na czarny) powinno się wymieniać dowód. Natomiast raczej nikt się nie przyczepi, że tego nie zrobiłaś. Chyba, ze właśnie podasz dane z nieaktualnego dowodu, przy wspomnianym kredycie- to jest karalne. Co do paszportu- nie wiem. Sądzę, że jest chyba tak samo, no bo skoro nie ma obowiązku meldunku, to skąd masz go wziąć w paszporcie? Ale z naszym prawem nigdy nic nie wiadomo....

Gość w kropce....
Nie no oczywiscie, wiadomo ze jakbym sie poslugiwala nieaktualnymi danymi to bym wtopila ;) Mi sie tylko po prostu nie chce babrac w te wymiany, nie jest mi to do niczego potrzebne. Jedyne co by mnie sjklonilo do wczesniejszej (niz trzeba) wymiany dowodu to jakas ewentualna kara administracyjna (jak np za nie wyrobienie dowodu). Ale jesli nie ma to wale to ;) Jeszcze raz dzieki ;) O paszport to tylko tak zapobiegawczo pytalam ;)

W paszporcie nie ma rubryki z adresem. Nie pamiętam już, ale możliwe, że we wniosku trzeba wpisać, ale to wtedy pewnie wpisuje się tylko adres zamieszkania.

Gość kiyguiyu
do paszportu nie musisz miec meldunku. :) poaptrz na tysiace ludzi polakow zyjacych za granica i nie maja zameldowania i apszporty maja;) ale jesli ktos chce byc pewien niech zadzwoni do konsulatu i dowie sie na 100&%

Gość ano ciekawe ciekawe
jak wyrabiasz za granica to nie ma problemu, ale jak ktos w PL robi to juz moze byc problem

Gość co wy gadacie
JEST! obowiązek stałego miejsca zameldowania, nie ma obowiązku meldowania się na pobyt czasowy, np. jesteś zameldowana u rodziców a mieszkasz w mieszkaniu po babci, nie masz obowiązku meldowania sie tam, bo masz już jeden stały adres zameldowania

Gość w kropce....
No to jest czy nie ma? Bo wiem, ze mieli zniesc. Ale nie znalazlam takiej oficjalnej informacji nigdzie. A nie chce byc jutro zaskoczona przy okienku. Wymeldowac sie musze natychmiast.

Gość co wy gadacie
dlaczego się musisz wymeldować? bez adresu nawet pracy nie dostaniesz :P

Gość w kropce....
eksmitowali mnie i musze sie wymeldowac, zeby oficjalnie oddac juz mieszkanie i nie placic za nie. Myslalam, ze najpierw oddam klucze, a to sie samo jakos wymelduje. A tu lipa, musze lezc i sama zalatwiac jeszcze :/ Ale nie mam sie gdzie zameldowac. Chodzi mi o to, czy mnie zamelduja.

Gość co wy gadacie
to u rodziców się zamelduj, jakiś stały adres mieć musisz

Gość w kropce....
No to musze czy nie musze? Jak mowie, ze nie mam gdzie to nie mam.

mój brat nie posiada meldunku. został wymeldowany z domu, i nigdzie indziej nie jest zameldowany.

Gość co wy gadacie
wymeldują cię bez problemu, ale ty bez adresu będziesz traktowana jak bezdomna :P

Gość w kropce....
Bede traktowana prawidlowo. Nie mam domu. Ale czy bezdomny jest gorszy?

poza tym u nas w firmie zdarzały się właśnie przypadki osób, bez meldunku. W dowodzie były kreski!

Gość co wy gadacie
a gdzie będziesz mieszkała? na dworcu?

a co was to interesuje, gdzie będzie mieszkała. zamieszkanie a zameldowanie to dwie różne sprawy:P

co wy gadacie-Nie zawsze ma się możliwość zameldować się na pobyt stały tam gdzie się mieszka. Czemu jesteś taka upierdliwa? Dziewczynie chodzi tylko o to czy ją wymeldują.

Gość co wy gadacie
jak myślisz czy firma legalnie cię zatrudni bez adresu? jest potrzebny choćby do rozliczenia z urzędem skarbowym, urząd pracy też nie wykreskuje miejsca na adres, więc zasiłku też nie dostaniesz :P możesz jedynie pracować na czarno:P

Istnieje jeszcze coś takiego jak adres zamieszkania :o 🖐️

Gość w kropce....
Przeciez ja pracuje. I wszedzie mam wpisany adres kontaktowy. Zameldowanie tylko w papierach. To jakie moge miec problemy?

Do czasu kiedy ktoś nie poprosi o poświadczenie zameldowania nic nie wyjdzie ;)

Gość taa adres zamieszkania
pod mostem :P wywalają ją, bo szkoda było wydać pieniądze na jakiś czynsz, jest tyle ciekawszych uciech, które można se za tą kasę zafundować :P:P:P