Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce....

Czy musze byc zameldowana?

Polecane posty

Gość ----....----....----
A kafeterianie jak zawsze wiedzą najlepiej kto, komu, jak, za co, w którą dziurę i dlaczego :o

oczywiście, że firma zatrudni bez meldunku. po co ją straszycie. mamy trzy "rodzaje" adresów- zameldowania (z dowodu), zamieszkania (gdzie przebywa) i korespondencyjny (tam gdzie przychodzi poczta). wystarcz, że poda zamieszkania.

Gość skoro pracujesz
to jaki adres podałaś w ZUSie i US ?

Gość ale panna mówi że nie ma
nowego adresu, więc logicznie myśląc nie ma gdzie mieszkać :P

Jak zaczynała pracować to miała stałe zameldowanie :o :o :o :o :o Tak trudno czytać ze zrozumieniem :o

Może będzie mieszkała u konkubenta albo w agencji towarzyskiej, ale nie musi Wam o tym pisać. Ludzie!!! :o

miała ale już nie ma :P kto i gdzie będzie odsyłał jej ewentualną korespondencję np. monity z banku za niespłacony kredyt czy debet?:P

W nicość. :classic_cool:

ale panna mówi że nie ma... Twoje "logiczne myślenie" jest trochę nieporadne... poza tym ewidentnie nie czytasz ze zrozumieniem. Do wysyłki monitów wystarczy adres KORESPONDENCYJNY.

Gość kiyguiyu
jesli nie masz zameldowania musisz zrobic dowod sobisty nowy w ktorym bedzie pisac ze nie masz medlunku...bo stary w ktorym masz wymeldowanie jest juz nie wazny. i z tym nowym idz zlozyc podoanie o paszport..ale do wojewody. tak mozna zrobic paszort bez meldunku.

Obowiązek meldunkowy zostanie zniesiony dopiero od 1 stycznia 2014 r. Taki termin wynika z poprawek wniesionych przez Komisję Administracji i Spraw Wewnętrznych do rządowego projektu ustawy o ewidencji ludności. Wczoraj w Sejmie odbyło się jego drugie czytanie. Posłowie z komisji po rozpatrzeniu pierwotnej wersji projektu zrezygnowali z pomysłu wprowadzenia rejestracji miejsca zamieszkania. Oznacza to, że nadal będzie trzeba zgłaszać zameldowanie oraz wymeldowanie z miejsca stałego pobytu. Projekt określa je jako zamieszkanie w określonej miejscowości pod oznaczonym adresem z zamiarem stałego przebywania. Obowiązek meldunkowy będzie obejmował również pobyt czasowy, czyli przebywanie bez zamiaru zmiany miejsca pobytu stałego w innej miejscowości lub w tej samej miejscowości, lecz pod innym adresem przez okres ponad trzech miesięcy. Obywatele będą musieli dokonać zameldowania i wymeldowania w ciągu 30 dni od przybycia do danego miejsca lub jego opuszczenia. Wymeldowanie będzie możliwe też przez meldunek w nowym miejscu pobytu.

Gość w kropce....
Ja mialam ylko proste pytanie ;) Ale dla Waszej wiadomosci: nie mialam zaleglosci w oplatach. 20 lat mieszkalam w tym mieszkaniu z dziadkami. Gdy odeszli, gmina nie chciala ze mna podpisac umowy najmu. Dostalam nakaz eksmisji.

Gość w kropce....
Nie mam kredytu i nie zamierzam brac. A korespondencja z banku i jakakolwiek inna przychodzi na adres korespondencyjny.

Gość w kropce....
i paszportu tez nie chce wyrabiac. Nie zamierzam zostawiac nigdzie swoich odciskow palcow ;) Mimo, ze zadnego morderstwa tez nie planuje :P

Gość oj jest jest jest...
Jest obowiązek meldunku. Jeśli nie masz zameldowania to powinnaś się rozliczać z urzędem skarbowym w warszawie (jest taki jeden wyznaczony dla bezdomnych). Dowód musisz zmienić do 30 dni od zmiany danych. prawo jazdy nikt ci nie wyda bo przepisy nie przewidują nie pustej rubryki w formularzu prawa jazdy. generalnie w tym kraju nie da się funkcjonować bez zameldowania. musisz poprosić znajomych, rodzinę kogokolwiek o zameldowania chociaż na pobyt czasowy.

Gość w kropce....
ale ja mam prawo jazdy. Mam prace. Nie potrzebuje nic od nich. Tylko zabieraja i wymagaja. Chce w koncu tylko swietego spokoju.

Gość mieszkałaś z dziadkami
czy tylko byłaś tam zameldowana? Gdyby mieszkanie nie było zadłuzone, a ty faktycznie tam mieszkałaś, to spółdzielnia nie wyrzuciłaby cie na bruk :P

Gość w kropce....
Miezkanie nie bylo zadluzone, mieszkalam z dziadkami 20 lat. Babcia byla glownym najemca od gminy. To bylo mieszkanie komunalne, nie spoldzielcze. Poczytaj ustawe, mieszkanie komunalne nie nalezy sie wnukom...

Gość w kropce....
dowiedzialam sie o tym po czasie. Chociaz i tak nic w tej kwestii zrobic nie moglam. Jedynym sposobem bylo wykupienie mieszkania. Ale gmina odrzucala wnioski dziadka. Zreszta juz po sprawie, nie udalo mi sie uzyskac praw do tego mieszkania, gmina odmowila podpisania ze mna umowy najmu. Teraz juz tylko musze sie wymeldowac, zeby nie musiec placic wciaz...

ja tez bede jakis czas bez meldunku i moje dzieci tez. Sprzedalismy mieszkanie a nowy dom kupimy za pol roku bo jeszcze tyle musimy poczekac na reszte kasy.Bedziemy tam mieszkac ale oczywiste ze bez meldunku dopóki nie zaplacimy całej kasy za dom. No i co mam zrobic? tez nie mam sie gdzie zameldowac. Tyle ze to nie problem.Bo jakby co podam adres do korespondencji tam gdzie bede mieszkała a własciwie to nik w zadnych urzedach i bankach nie sprawdza czy sie mieszka pod adresem zameldownia czy nie. Tak wiec nie martwiłabym sie wymeldowaniem i nie zmieniała dowodu bo to bez sensu a adres podac zawsze mozesz inny do korespondencji.

Gość w kropce....
tak zrobie. Z tego co mowicie to wynika raczej ze mi wymeldowania nie odmowia, mimo ze nie podam nowego zadnego adresu.

Gość mieszkałaś z dziadkami
czy miasto nie powinno zaproponować ci lokalu zastępczego, skoro nie masz gdzie się wyprowadzić? powinnaś jeszcze zawalczyć o to mieszkanie, pisz pisma odwoławcze, do prezydenta miasta, burmistrza, mopsu, nie odpuszczaj tak łatwo

Gość w kropce....
Myslisz, ze nie pislaam? 5 lat prawie walczylam. Nawet sad kasacyjny podrzymal wyrok... A lokal zastepczy tez przysluguje tylko niektorym, tez zgodnie z ustawa. Nie bylam ani chora, ani w ciazy, ani bezrobotna. Lokal zastepczy mi nie przyslugiwal... No nic, dzieki. Musze uciekac ;) Dzieki za info! Choc dalej w 100% przekonanana nie jestem jak ma byc ;)

"czy miasto nie powinno zaproponować ci lokalu zastępczego, skoro nie masz gdzie się wyprowadzić?" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D 🖐️ Obecnie przepisy wyglądają tak, że dziadkowie powinni mieć zgodę od Urzędu Gminy na podnajem/oddanie w użytkowanie całości lub częście lokalu autorce. Oczywiście gdyby żyli :) Gminy dążą do tego, żeby prawo najmu w ogóle nie było dziedziczone :)

Gość mój znajomy
ma skrytkę pocztową jako adres do korespondencji, w dowodzie w miejscu adresu wpisane brak, a zameldowany jest czasowo w schronisku dla bezdomnych. Funkcjonuje tak bez większych problemów od paru lat.

Gość gość
od roku nie mam zameldowania w dowodzie mam puste miejsce zalatwialam wile spraw w urzedach i nigdzie nawet na policji gdzie skladalam zeznania jako swiadek wypadku nie bylo problemu wiec nie opowiadajcie glupot

Gość brokensoul
Ja również nie posiadam adresu zameldowania. Pracuję wszędzie podaję adres zamieszkania i do korespondencji nie ma z tym żadnych problemów.

Gość gość
To, ze nie ma gdzie sie zameldowac, to nie znaczy ze nie ma gdzie sie wprowadzic, mozw wynajmuje, a wlasciciel ja nie zamelduje