Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama od jogurrtu

jogurt .........pilne pytanie

Polecane posty

Gość mamama od jogurrtu

witajcie! od kiedy moge podawac jogurt u niemowlaka ktory ma 7 miesiecy????? dodam że dziecko je mleko HA , wiec nie wiem czy moze jogurty? bo kolezanka ma dziecko ktore pije nutramigen a daje jogurty nawet vte zwykle danio itp... a ja mam zacząć od danonkow czy jakie? od kiedy? i chlebek, bułki suche od kiedy?(tak zeby pociamkała troche ) od kiedy buraczki?

Gość misia1111111111111111111111
to wszystko możesz już dawać.chlebek najlepiej taki z poprzedniego dnia albo bułke

Gość buraczki od 4 miesiaca
chleb to jak juz jest po ekspozycji na gluten, nie wiem jak teraz, dwa lata temu to w 5 miesiacu jakos było, a jogurty, szczególnie danonki to musisz sprawdzić. Moje bylo na nutramigenie i po jogurtach wymiotowało bardzo, aż do ukonczenia pierwszego roku.

Gość moze nie danonki
bo to nafaszerowane cukrem, najlepiej dobry naturalny jogurt. Nie ma co takiego malego dziecka przyzwyczajac do cukru, ma go sporo w owocach.

Gość No na początek
Naturalny z dodatkiem np jabłuszka startego :)

Gość oczeta
czyli od 7 miesiąca? czy wcześniej można też podać jogurt naturalny?

Gość xxxxxxyyy
Ja od 6 miesiace podawalam jogurty - musisz sama wyprobowac, ktory dla dziecka jest najlepszy - moja np. po tych niemowlecych ze sloiczkow oraz Misiowym jogurciku - bardzo ulewala - i to takim obrzydliwym kwasem. Danonkow i innych slodkich nie chcialam jej dawac wiec w koncu stanelo na naturalnym jogurcie greckim z muesli (bez orzechow oczywiscie) . A tak ok 8 mies. polecam tez serki ekoluk (czy ekolukta - zawsze zapominam ) - waniliowy jest pycha i jest przeslodzony.