Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiajacaa

studia w wieku 32 lat.Czy mają sens?

Polecane posty

Gość zastanawiajacaa

Czy warto zaczynac studia w tym wieku? Wiem ze juz bylo sporo takich topiców ale tam ludzie nie odpowiadali tak naprawdę na to pytanie CZy WARTO.Bo przeciez jasne że mozna,mozna studiowac dziennie czy zaocznie nie tylko po 30 ale i nawet po 50.jesli komus sie nudzi albo ma pasje czy za duzo kasy PYTANIE ZASADNICZE czy jest sens? Czy to przyniesie jakis profit,prace CZy taka osoba W NASZYm KRAJU (nie pytam o wlk brytanie niemcy czy stany tam sa zupelnie inne realia) ma wogóle szanse dostać po nich prace ? Bo z tego co zauważam są praktyki staże dla absolwentow DO 24 ROKU ŻYCIA.Co jesli osoba skonczyla studia po trzydziestce i chce pracowac w zawodzie? Znacie kogos kogokolwiek komu sie to udalo? Przyklad osoba ktora cale zycie pracowala w sklepie albo jako opiekunka do dziecka konczy studia i ma prace w zawodzie? Czy to mozliwe w naszym kraju?

Gość joanna z mielca
a pracujesz teraz

Gość jestem teraz informatykiem
Mam 36 lat, przekwalifikowałam się, studia skończyłam 1,5 roku temu, nową pracę zaczęłam już na studiach. Teraz zarabiam jak ludzie :D Jeszcze sobie dorobię magistra, a co! Ale jeszcze z rok się poobijam. :)

Gość joanna z mielca
zalezy co za studia ale chyba szkoda kasy na głupoty

Gość zastanawiajacaa
tak pracuje ale tu nie chodzi tak tylko do konca o mnie bo ja mam 25 lat i pracuje w sklepie a moja kuzynka ma 32 lata i nie pracuje wogole i obie chcemy zaczac studia.Tylko tak zastanawiałysmy się czy ma to jakiś sens ,zwłaszcza w jej przypadku.

Gość zastanawiajacaa
zalezy co za studia sprecyzuj

Gość scdsdsd
wiek nie gra roli, śmiało studiuj przeca młoda z ciebie osóbka:)

Gość scdsdsd
wogóle? chyba w ogóle------wróc do szkoly podstawowej dopiero potem pomysl o studiach

Gość zastanawiajacaa
Do pani która jest informatykiem Przekwalifikowałaś się ale z jakiego zawodu> Bo to też pytanie zasadnicze ponieważ jest łatwo przekwalifikowac się zpokrewnwgo zawodu.Sztuka zacząć zupełnie od nowa.W stanach ludzie robią to non stop ale u nas w Polsce...? słyszeliście o takich przypadkach? Bo chyba nie ma sensu zabierać się za coś co z góry jest skazane na porażkę.pewnie i tak zaczniemy te studia ale zastanawiamy się czy wogóle mamy szansę zaistnieć na rynku pracy

Gość zastanawiajacaa
Czy ktoś jeszcze ma jakąś opinię lub radę?

Gość zastanawiajacaa
"zalezy co za studia ale chyba szkoda kasy na głupoty" Jeśli chodzi o mnie myślę o: filologia angielska ( znam dobrze angielski mam CAE) psychologia - moje hobby ciągle coś czytam filologia polska ze spec. dziennikarską - na dziennikarza chyba nie mam szans ale też o tym myślę charakteryzacja filmowa (studium) ponieważ mam uzdolnienia plastyczne kuzynka (32 lata) myśli o: zarządzaniu dwuletnie bo ma już licencjat z zarządzania ale i tak nie ma pracy:(( myśli tez o prawie ale tak myślę że w jej wieku to już chyba nie ma sensu... pozatym chciałam stworzyć taki topic ogolnie o takich osobach ,co mogłaby zrobić taka osoba jeśli na przykład skończy takie studia skoro firmy biorą tylko ludzi do 25 roku życia na staż..

Gość eeeeeeeeeeeeeeea
psychologię sobie raczej daruj po tym nie ma pracy

Gość ojoj staze
so 24 lat ja zaczynam majac 23 a na staze chca dzies po 3 roku a mialabym wtedy 26 lat to za stara... boje sie studiuje arch. wnetrz

Gość zastanawiajacaa
Dokładnie wszedzie gdzie czytam to że na staż przyjmą ale DO 25 roku życia:((( lipa czy znaczy to że wykształcona dajmy na to 37 letnie osoba nie ma szans na staż??

Gość zastanawiajacaa
tak tak fajnie się z wami gada;/

Gość upuuuuuuuuuuuuuuuup
up

Gość sory ale
ty i twoja kuzybka przegrałyście życie.Mozecie iść na studia ale i tak wam nic to ni da

Gość takie studia mają sens
ale nie w Polsce

Gość jasne że maja
sens! Ja zaczełam nowe studia w wieku 35 lat! niczego nie żałuję ! Bardzo mnie to odmłodziło.Narazie studiuje a pracą sie nie martwię bo mąż mnie utrzymuje

Gość też taka córeczka
ja mysle ze od zastanawiania sie to wam nie przybedzie... niczego. trzeba cos robic, tylko zeby to miało rece i nogi. choc nie wróze kuzynce, ze jak zamiast licencjata bedzie miała magistra z zarzadzania to sie cos spektakularnie zmieni... nie lepiej cos konkretniejszego?

Gość majulec
ja zamierzam pójść na studia w tym roku, od 6 lat pracuję na stanowisku spec. ds kadr i administrachi, mam odchowane dwoje dzieciaczków i 31lat... czy jestem zbyt stara na studia czy to czas abym wreszcie pomyslała o SOBIE?

Gość gość
Można i jak najbardziej się da sama zaczęłam drugi kierunek w wieku 31 i już prawie kończę

Gość gość
Z tego co mówiła mi znajoma studia II na wsb można podjąć w normalnym systemie dwu semestralnym, online oraz w połączeniu ze studiami podyplomowymi. Czy to prawda?

Witam! Gość, tak to prawda. Zapraszam na naszą stronę https://www.wsb.pl/kandydaci/studia-ii-stopnia gdzie znajdziesz wszelkie informacje na temat naszej oferty. Dodam, że osoby które zapiszą się na studia II stopnia do 16 października będą mogły zaoszczędzić 700 zł: 300 zł dzięki zniżce w czesnym na pierwszym roku studiów oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki Online Ekspert WSB

Gość beatynka
Własnie w wieku 34 lat wracam na magisterkę na WSB, wczesniej nie miałam ciśnienia, bo już po licencjacie znalazłam pracę, ale teraz poniekąd skusiłam się na promocję, no i będę mogła liczyć na podwyżkę i awans, więc odpowiadając na pytanie, tak, jak najbardziej studia w wieku 30kilku lat mają sens.

Gość gość
Oczywiście że mają sens