Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pijawka xx

POMÓŻMY KUBIE!

Polecane posty

Gość pijawka xx

Witajcie Kafeterianie :) Otóż, chodzi o to iż wczoraj oglądając ''Uwagę'' poruszyła mnie historia 23-letniego Kuby Bielaka. Od urodzenia cierpi na śmiertelną chorobę - mukowiscydozę. Sama nie mam dużo, ale postaram się mu pomóc jak tylko mogę.. Między innymi nagłaśniając jego sytuację gdzie się tylko da.Może znajdą się ludzie,którzy go wesprą finansowo, co pozwoli na przedłużenie życia Kuby.Potrzebuje on różnorodnych kosztownych lekarstw, które pozwalają mu przetrwać każdy dzień oraz niezbędny jest przeszczep płuc, któremu może poddać się za granicą.Jest to jednak kwota nieosiągalna,dlatego zwracam się do Was z prośbą - wpłacając choćby 5 zł,można mu uratować życie! Nie pozwólmy mu umrzeć!!! Pamiętacie jak odeszła Róża Nowak i inne młode osoby? Przeszkodą był brak pieniędzy. Połączmy swoje siły i nie bądźmy obojętni na los innych! Średnia długość życia przy tej chorobie wynosi 25 lat. Kuba ma 23, co oznacza że zostały mu maksymalnie 2 lata życia przy ogromnym szczęściu. Tak na prawdę może odejść za parę miesięcy. Osobiście znałam dziewczynę, która również odeszła z tego powodu. Miała niespełna 15 lat. Widziałam jak cierpi, jest to okropna choroba która szybko wyniszcza organizm. Tak więc - nie bądźmy obojętni, każdego z nas to może spotkać nawet dziś czy jutro. Postawcie się w jego sytuacji. Jeżeli macie możliwość, organizujcie zbiórki w swoim mieście, po uprzednim skontaktowaniu się z Kubą. Poniżej namiary i co nieco więcej informacji na ten temat : http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101217/NEWS01/146903932 http://ostatnioddech.webds.pl/ Mam nadzieję,że wygramy walkę o jego życie!

Gość pijawka xx
Up:(

Gość pijawka xx
ja nie wiem, czy tylko u mnie postów nie widać, bo nawet swojego ''up'' nie widzę.. coś z kafe?

Gość pijawka xx
już widzę.. czy nie ma żadnej osoby która by mu zechciała pomóc?? :(

Gość pijawka xx
Przykro mi.. :( Liczyłam na jakiś odzew,a tu nic... Mam nadzieję,że jest jednak ktoś komu jego los nie jest obojętny i pomoże mu, bez względu na to czy tutaj się zadeklarował czy nie... W grupie zawsze lepiej ...

Gość pijawka xx
up!!