Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meggiii

czy dostane wychowawczy płatny

Polecane posty

Gość meggiii

Witam mam pytanie może ktoś sie orientuje w tym temacie.Otóz od lutego jestem na urlopie wych bezplatnymZ mezem jestem po rozwidzie miesiąc, mamy rodzielność majątkową od kwieynia 2010. Chcę zlozyc dokumenty o zasilek rodzinny i dodatki z tytulu opieki nad dzieckiem w czasie urlpou wychowawczego czyli te 400zl plus 68zl.Ale mam pyt dlaczego rządają ode mnie zasw o dochodach za 2009 rok z urzędu skarb. skoro wtedy zylam z mężem i nic nie zapowiadalo rozwodu itp a teraz moja syt wygląda tak:alimenty 500zl, splata po podziale majątku 500zl(platne w ratach) przez 20 lat i to wszystko czyli dochod 1000tys mam dziecko 16 miesięczne, wynajmuje mieszaknie za 700zl z oplatami i to wszystkoA dochod za 2009 wtedy co pracowalam to 18tys zł czy mam szanse otrzymac ten wychowawczy platny moze ktoś wie.Obecnie jestem zatrudniona pracodawca takie zasw tez mi wystawil umiwa na czss nie okreslony.Jesli nie dostane tego dodatku 400zl to za co mam zyc nie moge wrocic do pracy bo nawet nie mam zk im dziecka zostawic...

Chore to, że żądają zaświadczeń z 2009 roku skoro nijak ma się to do sytuacji po prawie dwóch latach. No ale do rzeczy. Żeby dostać zasiłek dochód nie może przekraczać 504zł na osobę na miesiąc. Jak miałaś te 18000zł/12miesięcy=150zł/2osoby(Ty i dziecko)=750zł. I cholera jasna dupa w naszym polskim państwie prorodzinnym... Mam jednocześnie nadzieję, że się mylę.

dajesz to za 2009 ale dołączasz wyrok rozwodowy i oświadczenie że twój status materialny się bardzo zmienił i na chwilę obecna masz tyle to a tyle na miesiąc :) kumpela tak zrobiła i dostała bez problemu zasiłek

A no bez kitu. Dołącz papier rozwodowy, papier o rozdzielności i popytaj co tam jeszcze i będzie git ;]

Gość meggiii
rządają jeszcze od ex zaświadczenia o dochodach powiedział mi ze nie załatwi zresztą wtedy bym juz wogole nic nie dostala bo jego dochody byly wtedy na rok okolo 60tys Nie rozumiem czemu rzadaja zasw. za 2009 rok skoro wtedy moiglam byc milionerką a zycie się zmienilo o 180stoponi wlasnie teraz a nie wtedy... Czy mimo to musze miec zasw ex, urząd skarbowy wydal mi odmowną decyzje na pismie bo wstapilam o takie zasw.

Od ex zaświadczenie? A na cholerę im to... Dołącz do wniosku jakieś zaświadczenie o alimentach.

nie musisz mieć skoro jesteście po rozwodzie :/ a co do tego że za 2009 to dlatego że oni się rozliczają tak jak rok szkolny więc ty składasz na rok 2010/2011 a daje im się zeznanie z roku poprzedzającego starania :/ idz tam jeszcze raz i powiedz wprost że zeznanie podatkowe za 2009 ma się nijak do stanu obecnego, że był rozwód, że dochody spadły do tego 1000zł i że to alimenty i co masz im dac by się załapac

Gość meggiii
czekam na wyrok sądu mial sie uprawomocnic w tym tyg i maja go wyslac....staram sie o zasilek celowy dzis mialam kobietke z mopsu na wywiadzie srodowiskowym, kurde nie sądzilam ze sama pracujac w pomocy spolecznej bede starac sie i potrzebowac sama jakiej kolwiek pomocy

pracuejsz w pomocy społecznej i nie wiesz jak się za to zabrać? coś mi tu nie pasuje

Gość meggiii
tak, pracuje w Domu Pomocy Spolecznej ale z pracą socjalna nie mam nic wspolnego jestem fizjoterapeutką..... i jestem tu i dlatego pytam bo nie wiem